Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 iun 2016 - Anul XXI, nr. 130 (6243)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Gest impresionant

Un pensionar din Dolhasca i-a donat lui Sebi Crăciun, poetul care suferă de tetrapareză spastică, 5.000 de lei pentru tratamentul de recuperare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În urma unui material publicat în Monitorul de Suceava, „Sebastian Remus Crăciun, care suferă de tetrapareză spastică, îşi lansează al patrulea volum de versuri”, un pensionar din Dolhasca, Theodor Gafiţa, în vârstă de 80 de ani, a făcut un gest impresionant, oferindu-i copilului 5.000 de lei pentru tratamentul de recuperare. „Nu mă opresc aici”, ne-a spus ieri bătrânul, în momentul în care i-a înmânat banii lui Sebi, în vârstă de 13 ani, elev în clasa a VI-a la Colegiul Naţional „Dragoş Vodă”. „Vreau să îl ajut în continuare pe acest copil, de aceea, peste ceva timp, îi voi mai dona 5.000 de lei. Am citit în ziar (pentru că eu citesc Monitorul de Suceava de când a apărut, acum foarte greu, că aproape nu mai văd) despre acest copil şi m-am gândit că ar fi bine să îl ajut şi eu cu ceva. El nu stă cu mâna întinsă, nu cerşeşte, nu fură. El îşi foloseşte mintea pentru a scrie poezii, munceşte, şi asta m-a impresionat. Nu vedeţi câţi trag de noi, pe stradă, să le dăm ceva de pomană? Şi la ţară sunt unii care nu vor să muncească şi aşteaptă totul de-a gata. Acest copil face ceva măreţ şi m-a impresionat până la lacrimi”, ne-a spus pensionarul.

Bărbatul ne-a povestit că toată viaţa a muncit ca şofer, a bătut ţara-n lung şi lat, iar în ultimii ani s-a ocupat de agricultură. Sănătatea nu-i permite să muncească precum în tinereţe, spune el, dar încă are grijă de grădină, de livada cu pomi fructiferi, pentru că toată viaţa i-a plăcut să facă ceva, să nu piardă vremea.

 

Sebi:„Sunt sigur că pentru oameni ca dumneavoastră Dumnezeu mai ţine această lume...”

Gestul făcut de pensionar l-a făcut pe micul poet din Câmpulung Moldovenesc să spună: „Sunt sigur că pentru oameni ca dumneavoastră Dumnezeu mai ţine această lume...” Sebi i-a oferit binefăcătorului lui cele patru volume de poezie pe care le-a scris până acum, i-a urat multă sănătate, bucurii şi i-a promis că nu se va opri din scris. „Am atâta inspiraţie încât voi continua să scriu şi să public şi alte cărţi. Şi următoarele volume pe care le voi scrie vor ajunge în colecţia domnului care m-a ajutat. Nu mă aşteptam la acest gest. O să ţin legătura cu el şi poate o să ne vizităm”, a spus Sebi.

Mama copilului-poet, Anca Crăciun, a recunoscut că atunci când am anunţat-o că un pensionar vrea să-i dea o sumă mare de bani pentru recuperarea lui Sebi nu a crezut. Totuşi, a spus: „Ei, cum o să vrea Dumnezeu!”. Şi Dumnezeu a vrut să facă minuni prin oameni. „Noi plătim tratamentul de recuperare al lui Sebi. O serie completă de tratament costă 3.000 de lei. Aceşti bani primiţi de la bunicul Theodor Gafiţa, pentru că aşa îi vom zice în continuare, ne ajută foarte mult şi nu avem cuvinte suficiente să-i mulţumim. Mi se pare că nu este real, că nu este adevărat. Mă bucur că mai sunt şi astfel de oameni şi mă rog Bunului Dumnezeu să-i dea sănătate şi să se bucure în continuare de viaţă. Este un exemplu pentru noi toţi. Priviţi: este o zi urâtă, cu ploaie, dar cât de frumoasă a devenit prin gestul acestui om deosebit”, a spus mama lui Sebi.

 

·Lansare de carte, luni, la Muzeul de Istorie Suceava

Pensionarul Theodor Gafiţa a fost invitat de Sebi luni, 6 iunie, de la ora 17:00, la Muzeul de Istorie Suceava, unde îşi va lansa cel de-al patrulea volum de versuri, „Numărătorul de paşi”. Bătrânul a promis că, dacă nu intervine nimic deosebit, i-ar plăcea să fie alături de Sebi şi de prietenii lui, la lansare. „Astăzi păşesc..., păşesc datorită vouă, celor mulţi, care aţi avut încredere în mine şi mi-aţi cumpărat cărţile. Vă invit să participaţi la lansarea celei de a patra cărţi, intitulată <Numărătorul de paşi>, să numărăm împreună, aşadar, paşii pe care reuşesc să-i fac spre Slava lui Dumnezeu şi bucuria voastră, a celor ce m-aţi ajutat”, este mesajul lui Sebi către iubitorii de poezie.

Volumul „Numărătorul de paşi” a fost scos printr-un proiect al Asociaţiei Culturale „Fair Play” din Gura Humorului, condusă de poetul Sorin Poclitaru, la Editura Smart din Humor. Cartea costă 20 de lei şi poate fi achiziţionată la lansare. Din vânzarea cărţilor, micul poet îşi plăteşte intervenţiile chirurgicale şi recuperările care să-l ajute să meargă. Prezintă: Sorin Poclitaru, Florin Haidamac, Mihai Pânzaru PIM, Brînduşa Sorina Bialy, Angela Zarojanu. Evenimentul, moderat de jurnalista Adriana Dascălu Bulină, este organizat de Televiziunea Intermedia Suceava şi Radio Iași România. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un pensionar din Dolhasca i-a donat lui Sebi Crăciun, poetul care suferă de tetrapareză spastică, 5.000 de lei pentru tratamentul de recuperare.
 Vizualizări articol: 7398 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 8 voturi
Un pensionar din Dolhasca i-a donat lui Sebi Crăciun, poetul care suferă de tetrapareză spastică, 5.000 de lei pentru tratamentul de recuperare5.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Salata de fructe cu înghețată Foarte răcoritoare, ușor de făcut și irezistibilă chiar și pentru musafirii care țin dietă… Salata de fructe cu înghețată este o soluție de vis pentru zilele caniculare care vor veni.Avem nevoie de:O cutie mare de compot de piersici... Citeşte