Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 iun 2016 - Anul XXI, nr. 130 (6243)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie Birou Electoral Judeţean

Toate buletinele de vot pentru CL Cornu Luncii trebuie retipărite deoarece numele unui candidat a fost tipărit incorect

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Biroul Electoral Judeţean Suceava a hotărât, ieri, ca Prefectura Suceava să retipărească cele 6.300 de buletine de vot pentru alegerea Consiliului Local Cornu Luncii, după ce a constatat că numele unuia dintre candidaţi a fost scris greşit. Buletinele de vot au fost tipărite de firma Lux Poly din Săvineşti, cu care Prefectura Suceava a reziliat deja contractul după ce a constatat, săptămâna trecută, că nu are capacitatea tehnică şi resursele umane necesare pentru a onora comanda.

O situaţie similară cu cea de la Cornu Luncii s-a înregistrat şi în comuna Siminicea, unde au trebuit retipărite 2.500 de buletine de vot, din acelaşi motiv. Paradoxal este că, deşi pe machete toate numele candidaţilor apăreau corect, în buletinele de vot pentru CL Cornu Luncii şi Siminicea au fost tipărite greşit un nume, respectiv două nume de candidaţi. 

Buletinele de vot pentru CL Siminicea au fost deja refăcute la Tipo Lidana Suceava, tipografia căreia Prefectura i-a încredinţat realizarea restului de comandă care nu a putut fi onorată de firma din Săvineşti.

 

Prefectul vrea să recupereze prejudiciul pe cale amiabilă

Tipo Lidana va imprima şi buletinele de vot pentru Consiliul Local Cornu Luncii.

Lux Poly Săvineşti a câştigat licitaţia pentru imprimarea buletinelor de vot necesare alegerilor locale de duminică din judeţul Suceava şi ar fi trebuit să tipărească 1,899 de milioane de buletine de vot. Numai că pe parcursul derulării contractului firma a avut dificultăţi serioase până şi cu realizarea şi editarea machetelor în termenele prevăzute, astfel că editarea listelor de candidaţi şi verificarea prealabilă a machetelor buletinelor de vot au fost asigurate de funcţionari din Prefectura Suceava. Cu câteva zile înainte de alegeri, Lux Poly avea tipărite doar 1,211 milioane buletine de vot. Pentru a asigura capsarea şi ambalarea buletinelor de vot tipărite de Lux Poly, care a fost capabilă să onoreze doar 63,815 % din comandă, Prefectura a apelat tot la propriii funcţionari, ”detaşând” 12 angajaţi la firma din Săvineşti.

Prefectul de Suceava, Constantin Harasim, ne-a declarat, ieri, că va încerca să recupereze prejudiciul creat pe cale amiabilă, iar în caz că acest lucru nu va fi posibil Instituţia Prefectului va acţiona firma din Săvineşti în instanţă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Toate buletinele de vot pentru CL Cornu Luncii trebuie retipărite deoarece numele unui candidat a fost tipărit incorect.
 Vizualizări articol: 5171 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Toate buletinele de vot pentru CL Cornu Luncii trebuie retipărite deoarece numele unui candidat a fost tipărit incorect5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Salata de fructe cu înghețată Foarte răcoritoare, ușor de făcut și irezistibilă chiar și pentru musafirii care țin dietă… Salata de fructe cu înghețată este o soluție de vis pentru zilele caniculare care vor veni.Avem nevoie de:O cutie mare de compot de piersici... Citeşte