Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 iun 2016 - Anul XXI, nr. 130 (6243)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Ecoturism în Ţara Dornelor

Centrul de vizitare al Parcului Naţional Călimani, într-un nou format, mult mai atractiv

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La începutul acestei luni s-a inaugurat Centrul de vizitare al Parcului Naţional Călimani într-un nou format, mult mai atractiv, cuprinzând o expoziţie cu caracter educativ despre valorile din Parcul Naţional Călimani în interiorul centrului şi o incursiune prin peisajul şi cultura locală în curtea acestuia, un magazin cu produse meşteşugite de localnici şi o potecă tematică special amenajată pentru o incursiune de o oră în lumea nevăzută a tinovului Şaru Dornei. Centrul de vizitare prin noua lui abordare şi înfăţişare, după cum au spus reprezentanţii lui, devine una dintre atracţiile centrale ale destinaţiei pentru ecoturism Ţara Dornelor.

Acesta este gândit pentru a creşte atractivitatea destinaţiei şi capacitatea parcului de a comunica vizitatorilor valorile sale naturale şi culturale într-un mod plăcut şi interesant. Directorul Parcului Naţional Călimani, Basarab Bîrlădeanu, speră ca turiştii care vizitează centrul „să înţeleagă mai multe despre valorile pe care le păstrăm în parc. Totodată, ne dorim ca localnicii să găsească în Centrul de vizitare un loc pentru întâlniri şi evenimente culturale. Centrul nu este numai al administraţiei parcului, ci şi al localnicilor.”

Iniţiativa reformării Centrului de vizitare al Parcului Naţional Călimani se încadrează în eforturile din ultimii ani ale Asociaţiei de Ecoturism din România (AER) de a dezvolta o reţea de zece destinaţii de ecoturism, Ţara Dornelor fiind una dintre ele. Noua haină a centrului şi activităţile conexe sunt pregătite de Administraţia Parcului Naţional Călimaniîn parteneriat cu Asociaţia de Ecoturism din România, cu susţinere financiară din partea Fundaţiei Federale Germane de Mediu (DBU), a Fundaţiei pentru Parteneriatşi a MOL România. Preşedintele Asociaţiei de Ecoturism din România, Andrei Blumer, a declarat că „noul format al acestui centru nu numai că polarizează destinaţia, făcând-o mai atractivă, dar şi creează ocazia ca localnicii să aibă beneficii de pe urma existenţei unei arii protejate în proximitatea lor. Astfel, o arie protejată dobândeşte o nouă dimensiune socială şi economică, aducând noi posibilităţi de dezvoltare a micilor afaceri din domeniul turismului şi al meşteşugurilor.”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Centrul de vizitare al Parcului Naţional Călimani, într-un nou format, mult mai atractiv.
 Vizualizări articol: 3154 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Centrul de vizitare al Parcului Naţional Călimani, într-un nou format, mult mai atractiv3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Salata de fructe cu înghețată Foarte răcoritoare, ușor de făcut și irezistibilă chiar și pentru musafirii care țin dietă… Salata de fructe cu înghețată este o soluție de vis pentru zilele caniculare care vor veni.Avem nevoie de:O cutie mare de compot de piersici... Citeşte