Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 apr 2016 - Anul XXI, nr. 101 (6214)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Economic

Interes în creştere pentru educaţie financiară: 10.000 de elevi au participat la activităţile organizate de BNR în săptămâna „Şcoala altfel”, dublu faţă de anul anterior

Rezultatele programului „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!” reflectă un interes sporit al elevilor şi cadrelor didactice pentru educaţia financiară. Numărul de participanţi, dublu faţă de anul anterior, se situează la un nivel similar cu cel înregistrat în programul Global Money Week din martie 2016. Astfel, cele două săptămâni dedicate educaţiei financiare de către BNR au atras peste 20.000 de elevi şi cadre didactice din învăţământul preuniversitar. Activităţile vor continua pe tot parcursul anului 2016, fiind desfăşurate cu preponderenţă de unităţile teritoriale ale BNR, în colaborare cu MEN şi universităţile partenere.

În săptămâna „Şcoala altfel”, sediile sucursalelor şi agenţiilor teritoriale ale BNR, inclusiv centrele teritoriale de procesare a banilor, au fost deschise grupurilor de elevi din învăţământul primar, gimnazial şi liceal. Reprezentanţi ai BNR au organizat întâlniri şi sesiuni interactive, susţinute inclusiv prin mijloace educaţionale moderne (video), cu subiecte referitoare la noţiuni de bază privind economisirea, creditarea, inflaţia, elemente despre istoria banilor şi a monedei naţionale, prezentarea elementelor de siguranţă ale însemnelor monetare, dar şi la rolul băncii centrale şi al băncilor comerciale în economie. Evenimentele au avut loc în toate cele 20 de sucursale şi agenţii teritoriale (Cluj, Iaşi, Timiş, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Braşov, Brăila, Buzău, Constanţa, Dolj, Galaţi, Gorj, Maramureş, Mureş, Prahova, Sibiu, Suceava şi Bucureşti). Toţi elevii au primit materiale didactice (flyere, pliante, broşuri) de prezentare a principalelor noţiuni şi informaţii.

Totodată, elevii au vizitat sediul central al BNR, unde au primit informaţii despre spaţiile arhitectonice de patrimoniu şi monumentalistică din Palatul Vechi – Galeria guvernatorilor, Sala de Consiliu, Scara de onoare –, precum şi despre operele de artă expuse. Peste 1.400 de copii au vizitat expoziţia permanentă amenajată în Palatul Vechi al BNR şi au participat la reconstituirea celor peste 13 decenii ale Băncii Centrale, dar şi la prezentarea unor file importante din istoria banilor pe teritoriul actual al României – de la însemnele premonetare, până la înfiinţarea sistemului monetar autohton şi, apoi, la istoria modernă a leului.

Proiectele educaţionale iniţiate şi dezvoltate de BNR începând cu anul 2008, ca parte integrantă a activităţilor de comunicare cu publicul larg, vizează creşterea nivelului de educaţie financiară pentru o mai bună înţelegere şi evaluare corectă a aspectelor economice şi financiare. Până în prezent, peste 100.000 de elevi şi cadre didactice au participat direct la sesiunile şi activităţile educaţionale ale BNR în cadrul proiectelor „Să vorbim despre bani şi bănci” şi „Zilele porţilor deschise pentru studenţii economişti”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Interes în creştere pentru educaţie financiară: 10.000 de elevi au participat la activităţile organizate de BNR în săptămâna „Şcoala altfel”, dublu faţă de anul anterior.
 Vizualizări articol: 1535 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Interes în creştere pentru educaţie financiară: 10.000 de elevi au participat la activităţile organizate de BNR în săptămâna „Şcoala altfel”, dublu faţă de anul anterior0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei