Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 apr 2016 - Anul XXI, nr. 101 (6214)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anchetă DNA

Consilier superior de la Garda Forestieră Suceava, trimis în judecată împreună cu un şef de ocol, un primar şi un şef de poliţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Iaşi, au finalizat ancheta într-un dosar de corupţie cu implicaţii la nivelul cel mai înalt, în oraşul Hârlău. Zece inculpaţi au fost trimişi în judecată, printre ei şeful ocolului silvic din oraş, şeful poliţiei, primarul şi viceprimarul. Pe lista inculpaţilor se găseşte şi un angajat al Gărzii Forestiere Suceava, consilierul superior Pavel Dulgheru.

Dosarul vizează fapte de luare de mită sau abuz în serviciu, primul pe lista inculpaţilor fiind Ioan Amariei, la data comiterii faptelor şef al Ocolului Silvic Hârlău. Acesta este acuzat de trei fapte de luare de mită de la agenţi economici, abuz în serviciu (şapte fapte), fals intelectual şi instigare la fals intelectual (patru infracţiuni). Legătura suceveanului cu acest dosar pleacă de la una dintre faptele care îi sunt imputate şefului de ocol Amariei. Suceveanul a fost trimis în judecată după ce a depistat un transport de material lemnos, însă, alături de şeful de ocol, nu ar fi luat măsurile legale

"La data de 11 august 2015, şeful Ocolului Silvic Hârlău, împreună cu inculpatul Dulgheru Pavel, în calitate de consilier superior în cadrul Comisariatului de Regim Silvic şi Cinegetic Suceava (actuala Gardă Forestieră), nu au dispus măsurile legale ce se impuneau privind confiscarea unei cantităţi de material lemnos de la o persoană ce fusese depistată, de către acesta din urmă, transportând materialul respectiv fără documente legale", se arată în comunicatul DNA. Pentru aceasta, angajatul Gărzii Forestiere Suceava va avea de răspuns în faţa judecătorilor cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Printre cei trimişi în judecată de DNA în acest dosar se găsesc Constantin Cernescu, primar al oraşului Hârlău, viceprimarul Florin Ţăpuşă şi şeful poliţiei orăşeneşti, Dumitru Simionescu. Aceştia au de răspuns pentru fapte de abuz în serviciu sau instigare la abuz în serviciu.

O parte dintre inculpaţi au fost trimişi în judecată sub măsura controlului judiciar, în timp ce alţii, printre care şi suceveanul, au fost trimişi în judecată fără a avea impusă vreo măsură restrictivă.

Garda Forestieră Suceava acoperă şase judeţe din ţară, în Moldova, în care inspectorii efectuează controale, astfel explicându-se cum a ajuns angajatul de la Suceava să fie anchetat în legătură cu o faptă comisă în judeţul Iaşi.

Dosarul instrumentat de DNA se va judeca, în prima sa fază, la Tribunalul Suceava.

Până la o decizie definitivă a instanţelor de judecată, inculpaţii se bucură de prezumţia de nevinovăţie.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consilier superior de la Garda Forestieră Suceava, trimis în judecată împreună cu un şef de ocol, un primar şi un şef de poliţie.
 Vizualizări articol: 5977 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Consilier superior de la Garda Forestieră Suceava, trimis în judecată împreună cu un şef de ocol, un primar şi un şef de poliţie5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei