Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 apr 2016 - Anul XXI, nr. 101 (6214)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Distincţie

Olimpică la nivel naţional şi internaţional, devenită „Cetăţean de Onoare” al Fălticeniului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Larisa - Andreea Pălie, una dintre cele mai talentate şi apreciate reprezentante ale noului val din mediul literar fălticenean, s-a remarcat prin rezultatele deosebite obţinute la Olimpiada de limba şi literatura română sub îndrumarea profesoarei Daniela - Ramona Pavel, de la Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni.

Analizând întreaga activitate a acestei tinere, realizările şi contribuţia pe care o are la crearea unei imagini pozitive municipiului Fălticeni, Consiliul Local i-a acordat joi, 28 aprilie, titlul de „Cetăţean de Onoare” al municipiului Fălticeni.

„Este unul dintre elevii excepţionali ai învăţământului preuniversitar fălticenean. Clasele a X-a, a XI-a şi a XII-a le-a încheiat cu media 10 pe linie, iar în clasa a IX-a a avut doar patru medii de 9, restul fiind medii de 10. Larisa - Andreea Pălie este singurul elev fălticenean şi unul din cei cinci din judeţul Suceava care au obţinut media 10 la examenul de bacalaureat în anul 2015. În anul 2012 a participat pentru prima dată la Olimpiada de limba şi literatura română, faza naţională, care a avut loc la Constanţa, clasându-se pe locul 11 în topul celor mai buni elevi.

Cu perseverenţă şi tenacitate, în anul 2015 s-a clasat pe locul II la etapa naţională a Olimpiadei de limba şi literatura română de la Târgu Mureş, calificându-se la etapa internaţională a competiţiei.

În septembrie 2015 a participat alături de reprezentanţi din patru state la Olimpiada Internaţională de Lectură, obţinând prima menţiune. Pentru activitatea sa a fost premiată de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice”, a motivat primarul Cătălin Coman iniţiativa de a propune deliberativului local acordarea titlului de „Cetăţean de Onoare”.

Acordarea celei mai înalte distincţii locale a fost considerată de tânăra studentă a Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca o recunoaştere a muncii depuse şi un cadou la împlinirea vârstei de 19 ani.

„Este o onoare să primesc acest titlu mai ales astăzi, când împlinesc 19 ani. Mulţumesc familiei, doamnei profesoare Daniela - Ramona Pavel de la Colegiul Naţional <Nicu Gane> Fălticeni şi în special lui Dumnezeu, care m-a ajutat permanent, dar şi cetăţenilor municipiului Fălticeni pentru că ştiu cât de mult sunt apreciată. O să port numele oraşului mai departe, oriunde mă duc”, a precizat Larisa - Andreea Pălie.

“În spatele Larisei se ascunde multă muncă, seriozitate, s-a dovedit a fi o fată deosebită din toate punctele de vedere. A ştiut tot timpul că un pas înapoi înseamnă doi paşi înainte. Trebuie să mulţumesc lui Dumnezeu că mi-a scos în cale un asemenea copil pentru că foarte mult contează să ai cu cine să lucrezi, un elev înseamnă nu numai minte, ci şi suflet. În momentul în care ai un elev şi mergi cu el la un concurs trebuie să lucrezi cu tot ceea ce reprezintă el. Între noi s-au stabilit nişte legături invizibile dar foarte, foarte solide, care să dureze mult”, a spus prof. Daniela - Ramona Pavel.

Larisa - Andreea Pălie s-a născut la 28 aprilie 1997 şi s-a remarcat prin talent, inspiraţie şi perseverenţă încă de pe băncile Şcolii Gimnaziale Nr. 2 „Ion Irimescu” Fălticeni, pe care a absolvit-o în anul 2011. În domeniul limbii şi literaturii române s-a remarcat sub îndrumarea prof. Maria - Alina Pintilii. Şi-a continuat parcursul ascendent sub îndrumarea prof. Daniela - Ramona Pavel, la Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Olimpică la nivel naţional şi internaţional, devenită „Cetăţean de Onoare” al Fălticeniului.
 Vizualizări articol: 2592 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Olimpică la nivel naţional şi internaţional, devenită „Cetăţean de Onoare” al Fălticeniului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei