Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 apr 2016 - Anul XXI, nr. 100 (6213)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

Perioada 28 aprilie – 4 mai

Târgul de Paşte al Meşterilor Populari

Consiliul Judeţean Suceava, Centrul Cultural Bucovina - Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale şi Primăria municipiului Suceava organizează Târgul de Paşte al Meşterilor Populari, în trei locuri din municipiu: esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor (23 aprilie - 3 mai), Iulius Mall Suceava (27 aprilie - 2 mai) şi Shopping City Suceava (23-29 aprilie).

În total, în cele trei locaţii, vor veni cu produsele lor circa 45 de artizani şi meşteri populari din toate zonele etnografice ale judeţului Suceava şi din judeţele Argeş, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Neamţ, dar şi din Bucureşti. Oferta de produse vizează în primul rând ouăle încondeiate, dar şi icoanele pictate pe lemn sau pe sticlă, ţesăturile şi cusăturile, costumele populare, diverse obiecte cioplite din lemn, precum şi lucruri realizate de meşteri curelari şi sticlari.

 

Mai mulţi artişti populari expun la Iulius Mall

Iulius Mall Suceava întâmpină sărbătorile cu un târg care aduce în atenţia clienţilor tradiţiile specifice regiunii, reunind expozanţi dornici să transmită arta meşteşugurilor deprinse din străbuni. Târgul de Paşte al Meşterilor Populari se va desfăşura la parter, zona Auchan, în perioada 27 aprilie - 2 mai, cu excepţia zilei de duminică, 1 mai, prima zi de Paşte, atunci când mallul este închis. Cei mai iscusiţi artişti populari din regiune îşi vor prezenta creaţiile, realizate cu măiestrie şi migală.

Clienţii vor descoperi la târg articole deosebite, precum ouă încondeiate, sculpturi în lemn, artă sacră, ţesături, cusături, broderii cu motive autentic româneşti şi podoabe tradiţionale. Obiectele, reprezentative pentru Bucovina, sunt adevărate suveniruri, pe care clienţii le pot oferi cadou persoanelor dragi, de Paşte. În plus, vizitatorii târgului îi vor putea vedea pe meşterii populari în timp ce lucrează, admirându-le tehnicile moştenite din generaţie în generaţie.

 

„Labirintul Iepuraşului”, amenajat în zona Kidsland Iulius Mall

Pentru a se distra din plin în vacanţă, copiii sunt invitaţi în continuare să descopere „Labirintul Iepuraşului”, amenajat în zona Kidsland Iulius Mall. Iepuraşul va fi prezent în fiecare zi până vineri inclusiv, în intervalul orar 15.00-19.00, dar şi sâmbătă, între orele 14.00 şi 17.00, pentru a-i premia pe copii cu delicii din ciocolată. Tot aici, năzdrăvanii pot participa la un concurs de desene, iar zilnic, unul dintre ei, desemnat prin tragere la sorţi, va câştiga un voucher la magazinul Nan by Danina Line. În proximitatea „Labirintului Iepuraşului”, clienţii Iulius Mall pot admira şi trei creaţii ale elevilor Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava. Tinerii artişti au pictat trei ouă uriaşe de Paşte, folosindu-se de elemente grafice şi culori vesele, ca activitate în cadrul programului „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”.

 

Campania „De Paşte, suntem împreună”

Cei care fac cumpărături în valoare de minimum 100 de lei din Iulius Mall Suceava participă la campania „De Paşte, suntem împreună”, care se desfăşoară până pe 30 aprilie. Zilnic, primii 206 cumpărători primesc cadouri garantate. În plus, în urma extragerii, cel mai norocos client va fi răsplătit cu un premiu în valoare de 2.000 de euro, care include o sesiune de shopping pentru amenajarea livingului la magazinul Kalenda şi consultanţă din partea designerului Cezar Popescu, precum şi un Smart TV.

 

Cinematograful Cinema City din Iulius Mall Suceava, deschis în prima zi de Paşte

Sucevenii care vor să sărbătorească minivacanţa în oraş îşi pot invita prietenii la film. Pe 30 aprilie, multiplexul Cinema City din Iulius Mall va fi deschis între orele 11.00 şi 18.00, iar pe 1 şi 2 mai, prima şi a doua zi de Paşte, filmele vor rula în intervalul orar 13.00-23.00. Bowling Club Strikers este deschis sâmbătă, de la ora 11.00 până la ora 18.00. Duminică este închis, însă luni destinaţia de distracţie va funcţiona de la ora 11.00 până la plecarea ultimului client.

 

Program de sărbători la Iulius Mall Suceava

Sâmbătă, 30 aprilie, cei care încă mai caută cadouri pentru persoanele dragi, vor să se înnoiască potrivit tradiţiei sau să finalizeze lista de cumpărături pentru sărbători pot vizita magazinele din Iulius Mall în intervalul orar 10.00-18.00. Duminică, în prima zi de Paşte, mallul este închis. De pe 2 mai, a doua zi de Paşte, Iulius Mall revine la programul normal, 10.00-22.00. Şi hipermarketul Auchan va funcţiona după un orar aparte. Până pe 29 aprilie, sucevenii îşi pot face cumpărăturile pentru masa de Paşte în intervalul orar 08.00-23.00, iar pe 30 aprilie, până la ora 18.00. Duminică, hipermarketul Auchan este închis, iar luni va fi deschis între orele 10.00-22.00. Cei care nu au finalizat amenajarea locuinţei sau a grădinii mai au posibilitatea să îşi cumpere materialele şi articolele necesare de la Brico Depot şi sâmbătă, înintervalul orar 10.00-15.00. În prima şi a doua zi de Paşte, magazinul de bricolaj este închis. 

 

Joi, 28 aprilie

Expoziţia „Lumină, lumină...”, dedicată sărbătorilor pascale

Muzeul Bucovinei deschide la ora 12.00, în paraclisul Cetăţii de Scaun a Sucevei, expoziţa temporară cu genericul „Lumină, lumină...”, realizată de muzeograful Gabriel Marcel Catrinar şi coordonată de Corina Ignat, cu obiecte din colecţia particulară a familiei Marco Zuffa şi Iuliana Nechita. Expoziţia cuprinde peste 100 de obiecte din secolele XVII-XX, care provin din diferite regiuni ale Europei şi din spaţiul asiatic. Piesele expuse constau în sfeşnice, lămpi cu ulei, stingătoare de lumânări, replici ale lămpilor romane, icoane ortodoxe. Pentru a cunoaşte întrebuinţarea acestor obiecte au fost realizate o serie de fotografii, iar imaginile se vor regăsi pe panourile expoziţiei. Piesele din expoziţie aparţineau unor familii nobiliare sau erau folosite de Biserica Catolică la diferite procesiuni religioase. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 2196 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Unde fugim de-acasă...0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Gogoși pufoase (de post) La fel de bune ca și gogoșile obișnuite, dar mai pufoase și mai digeste… Necesită cam 2 ore pentru preparare, dar efortul depus va fi pe deplin recompensat.Avem nevoie de:500 g faină, 250 ml apă călduţă, 75 ml ulei, 25 g drojdie proaspătă,... Citeşte