Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 apr 2016 - Anul XXI, nr. 100 (6213)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

După gratii

Un tânăr urmărit general pentru contrabandă, prins şi extrădat din Olanda

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de 28 de ani, din comuna Ipoteşti, care figura cu mandat de arestare preventivă emis în lipsă de aproape şase luni de zile, într-un dosar în care este acuzat de contrabandă, a fost reţinut pe teritoriul Olandei, de unde a fost extrădat în România şi adus în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava. Ionel Vornicu era arestat în lipsă de Tribunalul Suceava din data de 29 noiembrie 2015, pentru săvârşirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi  contrabandă, într-un dosar instrumentat de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava.

Bărbatul a fost dat în urmărire la nivel naţional de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) din 30 noiembrie 2015, fiind semnalat dispărut ulterior şi la nivel internaţional.

Acum două zile, marţi, tânărul a fost trimis de autorităţile judiciare din Olanda, cu un avion, spre România, fiind preluat de pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” Bucureşti – Otopeni de poliţişti din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale Suceava, arestat, escortat și introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Suceava.

Bărbatul este cercetat într-un dosar în care 29 de persoane au fost reţinute, ulterior o parte fiind arestate preventiv. Este vorba de dosarul în care este cercetat şi primarul comunei Ulma, Petru Marocico.

Anchetatorii vizează în acest dosar trei grupuri infracţionale constituite la Fălticeni, dar şi în zona limitrofă, în perioada 2012-2014, cu conexiuni în mai toate zonele judeţului, dar şi în alte oraşe din ţară.

Procurorii DIICOT arată că ţigările erau transferate în diverse spaţii folosite drept depozite, pe raza judeţului, iar ulterior erau căutaţi cumpărători de pe raza judeţelor Harghita, Covasna, Bacău, Vrancea, Braşov, Mureş, Prahova şi din municipiul Bucureşti. Aceştia, arată anchetatorii, sprijineau grupul infracţional organizat prin asigurarea pieţei de desfacere a ţigaretelor provenite din contrabandă.

Prejudiciul calculat în acest dosar este de 3,5 milioane de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un tânăr urmărit general pentru contrabandă, prins şi extrădat din Olanda.
 Vizualizări articol: 5368 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un tânăr urmărit general pentru contrabandă, prins şi extrădat din Olanda5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Gogoși pufoase (de post) La fel de bune ca și gogoșile obișnuite, dar mai pufoase și mai digeste… Necesită cam 2 ore pentru preparare, dar efortul depus va fi pe deplin recompensat.Avem nevoie de:500 g faină, 250 ml apă călduţă, 75 ml ulei, 25 g drojdie proaspătă,... Citeşte