Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 apr 2016 - Anul XXI, nr. 100 (6213)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Recomandări

Turiştii care vor petrece minivacanţa la munte, atenţionaţi asupra vremii capricioase

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vremea capricioasă din ultima perioadă, mai ales din zona montană a judeţului, va crea probleme şi în zilele următoare, conform prognozei primite de la Institutul Naţional de Meteorologie. Sfârşitul de săptămână va aduce precipitaţii, care în zona de munte se pot transforma în lapoviţă sau ninsoare, ce pot crea probleme turiştilor aflaţi în acea perioadă pe traseele montane ale judeţului. De aceea salvamontiştii suceveni fac câteva recomandări cu privire la modul de echipare şi de abordare a excursiilor montane pe timpul minivacanţei care urmează.

Turiştii care aleg traseele montane în aceste zile trebuie să fie echipaţi corespunzător cu ghete, parazăpezi, jachete de vânt, polar, rucsac, căciulă, apă şi dulciuri. Ei trebuie să ia numerele de telefon ale serviciului Salvamont şi să se intereseze dacă traseul ales pentru drumeţie este deschis. Pe munte nu trebuie să se aventureze pe traseele mai dificile, mai ales pe cele de creastă, iar în momentul în care consideră că au pierdut marcajul traseului, este indicat să apeleze serviciul Salvamont, pentru informaţii sau intervenţii în timp optim. Turiştii sunt sfătuiţi să plece pe trasee cât mai matinal posibil, să abordeze trasee mai uşoare în prima zi, iar cei începători să abordeze doar traseele uşoare de acces la cabanele montane, cum sunt:

- pentru masivul Rarău - trasee care urmăresc drumurile de acces spre motel Alpin şi care pleacă din Pojorâta, Câmpulung (pe Izvorul Alb) şi Chiril;

- pentru masivul Giumalău – traseul pe pârâul Rusca.

Pe masivele Călimani, Suhard şi Bistriţei, întrucât nu sunt cabane sau refugii, având în vedere vremea nefavorabilă, nu este recomandat a se urca în zilele următoare. În masivul Călimani mai este zăpadă, la limita de pădure-gol alpin aceasta având chiar 1 metru grosime. În acest masiv nu sunt recomandate următoarele trasee:

 -    traseul marcat cu cerc roșu, între șaua Negoiu și Pietrele Roșii;

-         traseul marcat cu cerc albastru, Gura Haiti și vf. Călimanul Cerbului

-         traseul marcat cu bandă roșie, între Coada Pietrosului și Șaua Terha.

Pentru cei care vor urca cu maşinile pe drumul Transrarău, trebuie ştiut faptul că în zona motelului Alpin nu sunt suficiente locuri de parcare şi se pot crea blocaje pe ultimul kilometru de drum, soluţia fiind să lase maşinile la intersecţia cu ruta Chiril-Rarău. Dacă temperaturile scad sub 0 grade, pe carosabil poate să apară gheaţa, iar pentru cei care au schimbat deja anvelopele de vară este indicat să se întoarcă din drum. Mai trebuie amintit că motelul Alpin Rarău este momentan închis pentru renovare.

Câteva telefoane utile celor care vor vizita zona montană: 0745 313 052 şi 0725 826 668 – Salvamont, pentru informaţii şi recomandări privind zona montană; 112 – pentru cazurile ce implică acţiunea comună a mai multor servicii de urgenţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Turiştii care vor petrece minivacanţa la munte, atenţionaţi asupra vremii capricioase.
 Vizualizări articol: 1825 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Turiştii care vor petrece minivacanţa la munte, atenţionaţi asupra vremii capricioase0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Gogoși pufoase (de post) La fel de bune ca și gogoșile obișnuite, dar mai pufoase și mai digeste… Necesită cam 2 ore pentru preparare, dar efortul depus va fi pe deplin recompensat.Avem nevoie de:500 g faină, 250 ml apă călduţă, 75 ml ulei, 25 g drojdie proaspătă,... Citeşte