Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 apr 2016 - Anul XXI, nr. 100 (6213)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fonduri

Flutur salută decizia Comisiei Europene de a aloca 52 de milioane de euro pentru centura Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele PNL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, salută decizia Comisiei Europene, care a aprobat alocarea a 52 de milioane de lei pentru centura Sucevei. Potrivit unui comunicat de presă oficial, Comisia Europeană a aprobat prima etapă a unui proiect major în valoare de aproximativ 52 de milioane de euro, din care aproape 44 de milioane de euro din Fondul de coeziune, pentru construcţia şoselei de centură a municipiului Suceava. În comunicatul trimis de Comisia Europeană se precizează că proiectul va fi derulat în regiunea de dezvoltare Nord-Est a României, iar şoseaua de centură este parte a reţelei centrale TEN–T.

„Acest proiect major este cofinanţat prin Programul Operaţional Sectorial <Transport> al României, în cadrul axei prioritare 1 <Modernizarea şi dezvoltarea axelor prioritare TEN-T în scopul dezvoltării unui sistem de transport durabil şi integrării acestuia cu reţelele de transport ale UE>”, se spune în comunicatul de presă. Decizia de cofinanţare pentru acest proiect se încadrează în perioada de programare 2007-2013, însă a doua etapă a proiectului va fi finalizată în cadrul perioadei de programare 2014-2020.

„Salut decizia Comisiei Europene de a finanţa ultimele două tronsoane ale şoselei de centură a Sucevei, care a fost abandonată în ultimii patru ani”, a spus Flutur. El a amintit că în urmă cu aproximativ două luni a participat în Parlament la discuţiile cu ministrul şi secretarul de stat din Ministerul Fondurilor Europene în care s-a analizat găsirea de resurse europene pentru finanţarea acestei investiţii. Gheorghe Flutur a arătat că în bugetul de stat pentru anul acesta a fost aprobată finanţarea pentru şoseaua de centură a Sucevei.

„De asemenea, la finalul săptămânii trecute, la Iaşi, am solicitat premierului şi ministrului Transporturilor să grăbească începerea lucrărilor şi finalizarea în acest an a porţiunii nefinalizate şi găsirea surselor de finanţare. S-a vorbit prea mult şi nu s-a făcut nimic în ultimi patru ani pentru finalizarea şoselei de centură a Sucevei. Acum că s-au găsit şi fondurile europene sper să se intre în linie dreaptă pentru realizarea acestui obiectiv până la finele lui 2016”, a spus liderul liberalilor suceveni.

Lucrările la şoseaua de centură a Sucevei au început în anul 2008 şi ar fi trebuit să fie finalizate în anul 2012.  Varianta de ocolire a Sucevei are aproape 13 kilometri, iar pe traseu sunt 16 poduri şi 48 de podeţe, investiţia fiind de circa 46,5 milioane de euro. Deşi au trecut aproape opt ani de la începerea investiţiei, numeroase scandaluri, neasigurarea finanţării sau rezilierea contractului iniţial au făcut ca investiţia să nu fie terminată nici până în momentul de faţă. Singurul tronson finalizat este cel de la intersecţia cu DN 17 (în Şcheia) şi până la intersecţia cu DN 2 (la Pătrăuţi), cu o lungime de 5,5 kilometri. Primele două tronsoane, cu o lungime totală de 7,285 kilometri, sunt în conservare, însă pe aproape tot traseul se poate vedea faptul că au apărut deja fisuri în carosabil, din cauza alunecărilor de teren.

Tot ieri, Comisarul pentru politică regională,Corina Creţu, a declarat că „investiţiile prin fondurile structurale în sisteme de transport rămân o prioritate pentru Comisia Europeană. Este şi cazul centurii ocolitoare a municipiului Suceava, care va asigura conexiuni mai bune pentru transportul local şi internaţional, ajutând în acelaşi timp participanţii la trafic să circule în siguranţă, dar şi să economisească timp.”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur salută decizia Comisiei Europene de a aloca 52 de milioane de euro pentru centura Sucevei.
 Vizualizări articol: 4989 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Flutur salută decizia Comisiei Europene de a aloca 52 de milioane de euro pentru centura Sucevei4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Gogoși pufoase (de post) La fel de bune ca și gogoșile obișnuite, dar mai pufoase și mai digeste… Necesită cam 2 ore pentru preparare, dar efortul depus va fi pe deplin recompensat.Avem nevoie de:500 g faină, 250 ml apă călduţă, 75 ml ulei, 25 g drojdie proaspătă,... Citeşte