Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 apr 2016 - Anul XXI, nr. 100 (6213)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Concurenţă mare

Luptă crâncenă pentru fotoliul de primar al municipiului Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cea mai mare luptă pentru un fotoliu de primar de municipiu sau oraş se va da în Rădăuţi. După expirarea termenului de depunere a candidaturilor, Biroul Electoral de Circumscripţie a validat nu mai puţin de 13 candidaturi pentru funcţia de primar al municipiului Rădăuţi. Conform datelor puse la dispoziţie de Biroul Electoral din municipiu, pentru fotoliul de primar, din partea Uniunii pentru Rădăuţi (UpR) va candida Traian Andronachi, din partea Partidului Social Democrat (PSD) Nistor Tătar, din partea Alianţei Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) Constantin Boliacu, de la Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR) Dorin-Cristinel Simota, de la Partidul Ecologist Român (PER) Fănel-Orest Antonoaie, de la Partidul Naţional Liberal (PNL) Cătălin Miron, de la Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNŢCD) Constantin Lazăr, din partea Partidului Mişcarea Populară (PMP) Bogdan Adrian Nicolau, din partea Partidului Social Românesc (PSRO) Ilie Gheorghe Zubaş, de la Partidului Republican din România (PRR) Lucia Ciurariu-Nistor, de la Partidul Naţional Democrat (PND) Dumitru Ciubotariu, de la Partidul România Mare (PRM) Vasile-Mihai Lazurcă. La Primăria Rădăuţi candidează şi  independentul Octavian Petrescu.

În ceea ce priveşte celelalte municipii şi oraşe vechi din judeţul Suceava, pe locul al doilea din punctul de vedere al numărului de candidaţi se află Suceava. Biroul Electoral Municipal Suceava a validat candidaturile a şapte suceveni care vor să câştige fotoliul de primar al Sucevei. După expirarea termenului de depunere a candidaturilor şi verificarea dosarelor depuse la Biroul Electoral Municipal au fost validaţi candidaţii din partea PNL, PSD, PMP, UNPR, ALDE, PND şi PER.

Actualul primar al Sucevei, Ion Lungu, va candida pentru un nou mandat din partea PNL, în timp ce PSD îl va avea drept candidat pe medicul Tiberius Brădăţan, director medical al Spitalului „Sf. Ioan cel Nou” Suceava. De asemenea au mai fost validate următoarele candidaturi: Alexandru Băişanu, din partea ALDE, Marian Andronache – PMP, Marius Boghian – UNPR, Virgil Adrian Larionescu Moroşan – PND. În cursa pentru Primăria Suceava s-a înscris şi o femeie,  Alina Alupoaei Geonea, care va candida din partea Partidului Ecologist Român.

 

La Câmpulung Moldovenesc şi Siret sunt doar trei candidaţi

La Fălticeni, pentru funcţia de primar candidează agentul de asigurări, economist Gheorghe Aldea - din partea ALDE, profesorul Gheorghe Cătălin Coman, primarul municipiului Fălticeni - din partea PSD, juristul Cătălin Constantin Costea, director al unui market din Fălticeni (Billa) - din partea UNPR, preotul Vasile Liviu Mihăilă, liber profesionist - din partea PNL, inginerul Pavel Onea, administrator firmă cu profil pomicol - din partea PMP şi economista Nicoleta Ungureanu, antreprenor - din partea PSRO.

La Gura Humorului au fost validate candidatura actualului primar, Marius Ursaciuc, acesta urmând să candideze ca independent pentru un nou mandat, cea a lui Stelian Simeria - PSD, a lui Constantin Ibănescu - PSRO şi a Nicoletei  Bodcovschi – PMP.

Concurenţă relativ mare va fi şi în Vatra Dornei, unde candidaţii pentru funcţia de primar sunt actualul primar Ilie Boncheş – PNL, Cezar Ioja - PSD, Nicuşor Cojocaru – UNPR, Petru Tărniceru – ALDE, Valerică Lupu – independent şi Jenica Romanică – PSRO.

La Solca au fost înregistrate candidatura actualului primar, Valeruţ Ţăranu Hofner – PNL, şi cele depuse de Teodora Ţehanciuc – PMP, Gheorghe Bahan – ALDE,  Cornel Trifan Ţehaniuc – PSD şi  Viorel Florea – UNPR.

Cele mai puţine candidaturi pentru postul de primar au fost depuse în Câmpulung Moldovenesc şi Siret. Astfel, la Câmpulung Moldovenesc vor candida actualul primar Mihăiţă Negură, din partea PNL, acesta având doar doi contracandidaţi, Adrian Posa, de la PSD, şi Adrian Cajvan, de la PMP. Şi actualul primar PNL din oraşul Siret, Adrian Popoiu, va avea doar doi contracandidaţi pentru această funcţie, respectiv Marius Scorobohaci, din partea PSD, şi Ştefan Harabagiu, din partea ALDE.

Alegerile locale din acest an vor avea loc în data de 5 iunie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Luptă crâncenă pentru fotoliul de primar al municipiului Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 6606 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Luptă crâncenă pentru fotoliul de primar al municipiului Rădăuţi3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Gogoși pufoase (de post) La fel de bune ca și gogoșile obișnuite, dar mai pufoase și mai digeste… Necesită cam 2 ore pentru preparare, dar efortul depus va fi pe deplin recompensat.Avem nevoie de:500 g faină, 250 ml apă călduţă, 75 ml ulei, 25 g drojdie proaspătă,... Citeşte