Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 apr 2016 - Anul XXI, nr. 89 (6202)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Propunere

Preoţii ar putea ocupa funcţia de director de şcoală doar dacă renunţă la parohie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sindicaliştii din învăţământ vor ca preoţii să poată ocupa funcţia de director de şcoală doar în condiţiile în care aceştia ar renunţa la parohie, alegând astfel între o poziţie de manager de şcoală sau „manager de parohie”. De asemenea, sindicaliştii au sugerat ca cei care candidează pentru funcţia de director să se poată înscrie la concursul de ocupare a funcţiei doar în unitatea în care sunt titulari şi nu la mai multe unităţi şcolare în acelaşi timp.

Discuţiile au avut loc în această săptămână, la Tg. Mureş, în cadrul Colegiului liderilor din Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, federaţie din care face parte şi Uniunea Judeţeană a Sindicatelor „Pro Educaţia” Suceava.

„Punctul majoritar al dezbaterilor l-a constituit Ordonanţa de Urgenţă care a fost retrasă. Toţi cei prezenţi au criticat prevederile ordonanţei, stilul de lucru al Guvernului României care nu a făcut public textul ordonanţei pentru a fi dezbătut cu mai mult timp înainte şi, mai ales, faptul că nu toate variantele de lucru au fost cunoscute de invitaţii la dezbatere. Din punct de vedere al angajaţilor din învăţământ, proiectul de ordonanţă ar fi adus modificări în defavoarea majorităţii membrilor noştri de sindicat”, a menţionat Traian Pădureţ, liderul „Pro Educaţia” Suceava.

Acesta a mai precizat şi alte probleme dezbătute în cadrul întâlnirii de la Tg. Mureş. Pădureţ a amintit de neachitarea sumelor câştigate în instanţă privind plata dobânzilor care se referă la sentinţele puse în plată eşalonat în perioada 2012-2015, neaplicarea sentinţelor judecătoreşti privind sporul pentru condiţii de muncă deosebite sau vătămătoare şi nedecontarea navetei profesorilor.

Totodată, sindicaliştii au mai discutat despre situaţia în care se depăşeşte numărul legal de elevi prevăzut pentru o clasă, propunându-se ca inspectoratele şcolare judeţene să nu mai aprobe depăşirea limitei legale, în defavoarea calităţii educaţiei.

„Toţi cei prezenţi am participat la o pichetare a Prefecturii Tg. Mureş pentru a ne face publice nemulţumirile. A fost un prim protest care, în funcţie de reacţia guvernanţilor, poate fi urmat de altele în toate judeţele”, a mai spus Traian Pădureţ. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preoţii ar putea ocupa funcţia de director de şcoală doar dacă renunţă la parohie.
 Vizualizări articol: 2073 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 3 voturi
Preoţii ar putea ocupa funcţia de director de şcoală doar dacă renunţă la parohie3.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   PRO EDUCATIA?! CARE EDUCATIE? trimis de
(15 apr 2016, 12:21:08
mare lucru este preotia! din pacate avem tendinta de a manageriza totul...chiar si preotia. directorul poate si trebuie sa fie UN BUN manager, dar preotul nu are nevoie de management si inca sa mai fie denumit manager de parohie.
HRISTOS A FOST MANAGER?
daca te-ai intalni vreodata cu un inger de lumina si un preot, unul langa altul, cui dai buna ziua?
desigur ca preotului, prima data, caci singur acesta a primit darul de a-ti ierta PACATELE, prin pogorarea Duhului Sfant Dumnezeu asupra lui.
LASATI PREOTII CU DARUL LOR SI SINDICATELE CU TREABA LOR!
moartea ne va reduce pe toti la o singura materie, adica pamant.
si vom vedea atunci ce importanta a avut preotia si la ce ne-a folosit.
cine are preotia sa o respecte si sa n-o vanda sau s-o murdareasca cu nimic de pe lumea asta.
mare este taina preotiei, minunata este sfanta liturghie si mai de folos decat orice pe acest pamant trecator!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei