Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 apr 2016 - Anul XXI, nr. 89 (6202)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Şedinţă festivă

Asociaţia Cultul Eroilor Suceava, încă un an de muncă pentru cinstirea martirilor naţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Asociaţia Cultul Eroilor „Regina Maria” - filiala Suceava şi-a făcut un bilanţ al activităţii din perioada martie 2015 - martie 2016, evidenţiind preocuparea activă pentru comemorarea celor care au murit pentru apărarea patriei, fie mai recent, fie în perioada celor două mari conflagraţii mondiale.

Într-un material prezentat de colonelul în retragere Neculai Niga, preşedintele asociaţiei, se arată că pe teritoriul judeţului Suceava există 20 de cimitire ale eroilor străini, 15 cimitire ale eroilor români, 7 troiţe, 130 de morminte individuale, din care 33 au fost reamenajate şi restaurate (17 au fost dotate cu tunuri demilitarizate).

„Ne bucură faptul că pe data de 25 octombrie 2015, în centrul localităţii Ipoteşti, s-a sfinţit monumentul închinat eroilor satului, participanţi în Primul şi Al Doilea Război Mondial, lucrare de artă frumos proiectată şi bine amplasată”, a declarat Neculai Niga, subliniind că iniţiatorul construirii monumentului este M.M. pr. în rezervă Traian Reguş, membru al asociaţiei.

Între realizările incontestabile ale asociaţiei se numără şi editarea Revistei „Plăieşii”, revistă de cultură, informare şi opinie, care pune accent pe comemorarea eroilor şi pe omagierea veteranilor care mai sunt în viaţă. De asemenea, asociaţia s-a implicat în multe acţiuni de comemorare a eroului Ioan Grosaru, din Păiseni - Cornu Luncii. Ioan Grosaru şi-a pierdut viaţa în teatrul de operaţiuni din Irak, în ziua de 21 septembrie 2007. Eroul poet sublocotenent Ioan Grosaru se afla în patrulare în cadrul unei misiuni în Irak, iar TAB-ul cu care se deplasa a trecut peste un dispozitiv exploziv artizanal. TAB-ul a luat foc, iar Grosaru a rămas ultimul în interior, după ce a asigurat evacuarea colegilor. Din păcate, muniţia din dotare a explodat şi i-a curmat viaţa. Acţiunile de comemorare a eroului Ioan Grosaru l-au avut în prim plan pe maistrul militar în rezervă Dumitru Davidel, prim-vicepreşedintele Asociaţiei Cultul Eroilor, Filiala Suceava. 

Asociaţia se pregăteşte pentru o serie de acţiuni de amploare, care să marcheze momentul 1 decembrie 2018, o sută de ani de la Marea Unire. 

Printre oaspeţii la întâlnirea de ieri s-a aflat şi un grup de elevi ai şcolii gimnaziale din Păiseni-Cornu Luncii, unitate de învăţământ care poartă numele eroului Ioan Grosaru.

Dintre oficialităţi, la şedinţă au participat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, şi prefectul de Suceava, Constantin Harasim.

Reprezentanţii Asociaţiei Cultul Eroilor au oferit celor care s-au implicat în activităţile lor de comemorare din ultimul an diplome de excelenţă şi insigne. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asociaţia Cultul Eroilor Suceava, încă un an de muncă pentru cinstirea martirilor naţiei.
 Vizualizări articol: 1698 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Asociaţia Cultul Eroilor Suceava, încă un an de muncă pentru cinstirea martirilor naţiei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei