Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 apr 2016 - Anul XXI, nr. 89 (6202)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Conflict de interese

Încă un dosar pe numele primarului suspendat din Udeşti, Săvel Botezatu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul suspendat al comunei Udeşti, Săvel Botezatu, s-a ales cu un nou dosar după ce inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate au ajuns la concluzia că s-a aflat în conflict de interese penal.

„În exercitarea atribuțiilor de serviciu, Botezatu Săvel Viorel a semnat 13 contracte de asistență juridică și două contracte de prestări servicii încheiate între Primăria comunei Udești și Cabinet de avocat <Dorin Andronic> prin care s-a obținut un folos patrimonial în cuantum de 34.300 de lei pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură. Persoana evaluată a încheiat cu Cabinet de avocat <Dorin Andronic>, în calitate de persoană fizică, contracte de asistență juridică în vederea reprezentării sale în instanță”, se arată într-un comunicat al Agenţiei Naţionale de Integritate. Pentru continuarea cercetărilor, reprezentanţii ANI au sesizat Parchetul de pe lângă

Judecătoria Suceava.

 

Săvel Botezatu şi Dorin Andronic sunt trimişi în judecată într-un dosar al DNA Suceava

Săvel Botezatu şi Dorin Andronic au fost trimişi în judecată în cursul anului trecut, iar în rechizitoriul întocmit de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie se menţionează şi care sunt faptele imputate. Mai exact este vorba de mai multe contracte prin care Dorin Andronic reprezenta Primăria Udeşti în diferite procese.

„Aceste contracte au fost încheiate și semnate de inculpatul Botezatu Săvel Viorel, primar al comunei Udești, prin încălcarea atribuţiilor de serviciu, deoarece în calitate de coordonator de credite a plătit fără aprobarea Consiliului Local Udești un număr de 10 facturi fiscale, emise de Cabinetul de Avocatură Andronic Dorin, în valoare de 21.000 de lei, încălcând prevederile articolului 2 din OUG nr. 26/2012. De asemenea, fără a respecta principiile prevăzute de art. 2 din OUG nr. 34/2006, cu ocazia achizițiilor de servicii juridice au fost plătite de către inculpatul Botezatu Săvel Viorel, în numele CL Udești, un număr de 22 facturi fiscale emise de Cabinetul de Avocatură Andronic Dorin, în valoare de 23.940 lei, astfel că prejudiciul total adus bugetului local Udești este în sumă de 44.940 lei”, este specificat în actul de sesizare a Curţii de Apel Suceava.

Mai mult, procurorii DNA Suceava susţin că pentru a da aparenţa de legalitate, Dorin Andronic a apelat la o serie de tertipuri, determinându-şi o serie de colegi să-l ajute.

„Încheierea acestor contracte între autorul - primar, inculpatul Botezatu Săvel Viorel şi complicele - avocat, inculpatul Andronic Dorin, s-a realizat prin prezentarea de către avocatul complice, cu știrea autorului, a unor documente fictive, respectiv oferte trucate din partea altor avocaţi, care nu au fost întocmite de către aceştia, titularii semnăturilor recunoscând că le-au semnat, formal, la solicitarea colegului lor, Andronic Dorin, fără a cunoaște scopul urmărit de acesta”, se mai arată în rechizitoriu.

Avocaţii ale căror oferte apar în actele ridicate de procurorii DNA Suceava au declarat că nu primiseră cereri de ofertă din partea Primăriei Udeşti şi nici nu intenţionau să încheie contracte cu această primărie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încă un dosar pe numele primarului suspendat din Udeşti, Săvel Botezatu.
 Vizualizări articol: 2056 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Încă un dosar pe numele primarului suspendat din Udeşti, Săvel Botezatu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei