Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 apr 2016 - Anul XXI, nr. 89 (6202)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Îndemn

Primarul din Dolhasca îi cheamă pe locuitorii oraşului să participe în număr mare la referendumul de duminică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul din Dolhasca, Maria Cojocariu, i-a chemat pe locuitorii acestui oraş să vină în număr cât mai mare la referendumul care va avea loc duminică, 17 aprilie, pentru revenirea localităţii la statutul de comună. Maria Cojocariu a precizat că cele zece secţii de votare din oraş sunt amenajate în aceleaşi locaţii folosite şi la celelalte alegeri. La referendumul de duminică, urnele vor fi deschise de la ora 7:00 şi până la ora 23:00. „Îi invit pe toţi locuitorii oraşului Dolhasca să se prezinte la vot pentru a-şi exprima opţiunea în mod democratic şi pentru a avea un rezultat cât mai concludent”, a spus Maria Cojocariu. Ea a arătat că până la data referendumului a organizat întâlniri cu populaţia atât în localitatea Dolhasca, cât şi în toate satele aparţinătoare, în care le-a prezentat acestora care sunt avantajele şi dezavantajele trecerii la un alt statut al localităţii.

Primarul din Dolhasca a spus că pentru a fi validat referendumul este nevoie ca 30% din cei de pe listele electorale să se prezinte la vot, asta însemnând circa 3.000 de votanţi. Maria Cojocariu a spus că pentru revenirea la statutul de comună ar fi nevoie de circa 2.800 de voturi ale locuitorilor din Dolhasca.

Astfel, potrivit noilor prevederi legale, referendumul este valabil dacă la acesta participă cel puţin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente. De asemenea, referendumul este validat dacă opţiunile valabil exprimate reprezintă cel puţin 25% din cei înscrişi pe listele electorale permanente. Referendumul din Dolhasca a fost iniţiat după ce populaţia oraşului s-a declarat nemulţumită de majorarea taxelor şi impozitelor locale ca urmare a intrării în vigoare a noilor prevederi ale Codului Fiscal, începând cu data de 1 ianuarie 2016. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul din Dolhasca îi cheamă pe locuitorii oraşului să participe în număr mare la referendumul de duminică.
 Vizualizări articol: 2269 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Primarul din Dolhasca îi cheamă pe locuitorii oraşului să participe în număr mare la referendumul de duminică5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei