Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 apr 2016 - Anul XXI, nr. 89 (6202)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Dezvoltare

Două dintre cele mai importante centre oftalmologice din Suceava au fuzionat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Clinica oftalmologică suceveană Oftalens a preluat Medoptic, iar cele două entităţi medicale au fuzionat. Această contopire a fost atent planificată şi a condus la crearea unei platforme medicale care va concura serios cu clinici oftalmologice din centre universitare cu tradiţie, reprezentând pentru Suceava medicală un pol de referinţă.

Directorul general al noii clinici Medoptic, dr. Liviu Trifina, argumentează această mişcare strategică precizând că „am urmărit să creăm un ansamblu medical în care să înglobăm toate serviciile medicale oftalmologice începând cu consultaţiile curente, periodice, trecând apoi la diagnosticarea corectă şi rapidă a afecţiunilor oculare, la tratamente şi intervenţii chirurgicale complexe menite să redea sănătatea ochilor pacienţilor noştri. Avem experienţa ultimilor zece ani în care am reuşit să reunim în jurul nostru specialişti dedicaţi profesiei şi care reuşesc să impresioneze prin calitatea prestaţiei şi mai ales prin rezultatele obţinute. Oftalens a fost şi este un succes, din toate punctele de vedere. Odată cu primul program de investiţii demarat în 2011 cu fondurile accesate în urma implementării unui proiect european, am dotat clinica cu echipament medical de ultimă generaţie şi am trecut la următoarea etapă de dezvoltare.

În urmă cu un an am reuşit să preluăm Centrul oftalmologic Medoptic şi finalizăm în aceste zile procesul de absorbţie. Experienţa şi expertiza profesională a medicilor, a cadrelor medicale şi a opticienilor care au făcut posibilă această fuziune se împletesc într-un mod fericit cu noul program de investiţii în tehnică medicală de ultimă oră.

În această nouă clinică se pot trata de la cele mai uşoare afecţiuni ale ochilor, până la cele mai complicate disfuncţionalităţi care necesită intervenţii chirurgicale complexe.

Pacienţii au acum la dispoziţie două centre medicale care funcţionează unitar, la cele mai exigente standarde de calitate şi profesionalism. În ambele se lucrează acum sub brandul Medoptic”.

 

De ce Medoptic?

„Aceasta este alăturarea fericită a două noţiuni care merg împreună în oftalmologie, partea de expertiză medicală şi cea de optică medicală de calitate. Practic alăturarea acestor două concepte au creat numele acestui brand.

Prin această fuziune s-a urmărit ca tot ce este mai bun, util, inovativ şi care poate genera plus valoare să fie folosit în interesul pacienţilor, să îi ajute să-şi vindece afecţiunile ochilor, să aibă acces la intervenţii chirurgicale complexe în care sunt folosite cele mai sigure tehnici, cu aparatură şi materiale de ultimă generaţie, lentile şi rame superioare, toate la un raport calitate-preţ de neegalat.

Astfel, sucevenii au la dispoziţie în momentul de faţă serviciile Medoptic Areni, nume sub care funcţionează fostul centru oftalmologic Oftalens, situat în apropierea Policlinicii Areni, şi Medoptic Bucovina, din vecinătatea Complexului Comercial Bucovina – Complex Moda”, a mai spus directorul Medoptic Suceava.

Blocul operator de la noul Medoptic Bucovina a fost amenajat la cele mai înalte standarde medicale ale momentului, fiind prevăzut cu staţie de tratare a aerului şi filtre HEPA cu flux de aer laminar, pentru a asigura condiţiile intraoperatorii ideale şi pentru prevenţia infecţiilor intraspitaliceşti. Echipamentele şi aparatele chirurgicale, cele de asistenţă şi monitorizare ale pacientului, precum şi materialele folosite sunt cele mai bune ale momentului. În acest fel se garantează atât calitatea actului operator, cât şi a rezultatului postoperator. Intervenţiile se fac cu anestezie locală sub atenta monitorizare a medicului anestezist.

Majoritatea investigaţiilor preoperatorii se fac în fostul centru oftalmologic Oftalens - actualul Medoptic Areni, unde dr. Anca Trifina - medic primar oftalmolog oftalmochirurgie îşi pregăteşte cu atenţie pacienţii.

„Acordăm întreaga atenţie pacienţilor şi ne dorim să redăm acuitatea vizuală folosind cele mai bune tehnici medicale. În clinica noastră intervenim chirurgical pentru tratarea diferitelor afecţiuni oftalmologice şi pot afirma că o facem cu succes.

Cataractareprezintă una dintre cele mai frecvente boli ale ochiului şi constă în opacifierea progresivă a cristalinului, proces datorat unor modificări chimice în structura acestuia. Principalul simptom este scăderea vederii în mod progresiv, mai lent sau mai rapid.

Diagnosticul se stabileşte cu ocazia unui consult oftalmologic complet. Prin dilatarea pupilei se poate observa tipul şi localizările opacităţilor cristaliniene. După ce s-a diagnosticat cataracta, se evaluează stadiul evolutiv prin teste suplimentare: acuitatea vizuală, sensibilitatea la contrast, vederea de noapte, vederea cromatică etc. De asemenea, trebuie depistate eventuale boli oculare coexistente, glaucomul, degenerescenţa maculară etc.

Tratamentul cataractei se realizează doar prin intervenţie chirurgicală şi se operează atunci când stadiul evolutiv interferă şi împiedică activitatea zilnică, normală, a pacientului. Această boală reprezintă principala cauză a pierderii vederii la adulţii cu vârsta de peste 55 de ani.

În clinica noastră avem la dispoziţie numeroase tipuri de cristaline artificiale, iar rezultatele intervenţiilor chirurgicale sunt spectaculoase. Îndepărtarea cataractei reprezintă una dintre cele mai sigure şi eficiente proceduri chirurgicale. Cele mai multe persoane sunt surprinse de cât de uşoară si nedureroasă este operaţia de cataractă. Aceasta durează de obicei 10-25 de minute şi cei mai mulţi pacienţi îşi reiau activităţile normale a doua zi.

Paleta intervenţiilor chirurgicale efectuate în clinica noastră este variată şi cred că merită să amintesc operaţiile de Glaucom, Entropion, Tumorete perioculare, Blefaroplastie ş.a.”, a explicat dr. Liviu Trifina.

 

Dotarea cu echipamente medicale de top este una dintre caracteristicile Medoptic

El a subliniat faptul că centrul oftalmologic Medoptic Bucovina este unul modern, care oferă pacienţilor săi servicii complete şi complexe, consultaţii oftalmologice, efectuate de medici specialiști, permanent preocupaţi de obţinerea unui maximum de succes terapeutic individualizat pentru fiecare pacient, prin medicii parteneri, dr. Alice Polonic - medic primar oftalmolog şi dr. Carmen Danielevici - medic specialist oftalmolog, care au obţinut rezultate remarcabile şi implicit recunoaşterea acestora.

El a mai adăugat că feedback-ul pacienţilor este dovada că actul medical este de calitate şi nimic nu te impresionează mai mult decât atunci când vezi că un om care a fost în dificultate revine la control sigur pe mişcările sale şi cu o privire clară. În acelaşi timp, dr. Liviu Trifina a arătat că dotarea cu echipamente medicale de top este una dintre caracteristicile Medoptic.

În această clinică se mai pot face şi tratamente pentru Retinopatia diabetică, Glaucom, Cataractă secundară şi Miopie forte folosind cel mai modern laser – Carl Zeiss Meditec - VISULAS YAG III COMBI, care extinde spectrul de îngrijire pe care îl poate asigura cabinetul medicului oftalmolog. Terapia cu laser a devenit mai uşoară ca niciodată.

În ambele centre, Medoptic Areni şi Medoptic Bucovina, funcţionează departamente de optică medicală ultramoderne, care acoperă întreaga paletă de preferinţe, fiind oferite atât produse uzuale, cât şi articole premium şi de lux. Astfel, în domeniul lentilelor, Medoptic oferă garanţia celor mai importanţi producători: Hoya, Essilor, Rodenstock, Zeiss, Ital-Lenti etc., pentru care performanţele optice, confortul şi estetica reprezintă o continuă provocare. În acelaşi timp, ramele de ochelari sunt creaţii ale unor renumiţi designeri: Ray Ban, Vogue, Dolce Gabbana, Versace, Police, Valentino, Anna Hickman, Guess, Furla, Enni Marco, Escada etc. Ramele, moderne sau clasice, satisfac cele mai exigente cerinţe.

De la alegerea ramei şi a lentilelor şi până la execuţia cu maximă acurateţe a ochelarilor, specialiştii Medoptic consiliază pacienţii şi clienţii în alegerea celor mai bune soluţii de vedere, graţie experienţei obţinute în cei 15 de ani de activitate în domeniul opticii, astfel încât fiecare pereche de ochelari sau de lentile de contact devine parte integrantă a „look-ului” personal, iar conceptul de "a vedea mai bine" este completat de cel de "a fi mai bine văzut". Garanţia calităţii este argumentul pentru care tot mai mulţi oameni vin şi îşi comandă lentilele şi ochelarii aici.

Această fuziune a făcut posibilă crearea de soluţii pentru toate problemele de vedere, oferind celor care apelează la serviciile Medoptic şansa de a avea la îndemână cele mai bune remedii oftalmologice.

Programările se pot face la sediu, telefonic sau online, pe www.medoptic.ro,

Medoptic Areni

Strada Mihai Viteazul nr. 54, Suceava
Telefon: 0330.806.105

Medoptic Bucovina

Str. Ştefan cel Mare 54-56,
Complex Moda, Suceava
Telefon: 0230.551.093
e-mail: office@medoptic.ro

„Ai grijă de ochii tăi!”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două dintre cele mai importante centre oftalmologice din Suceava au fuzionat.
 Vizualizări articol: 5910 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
Două dintre cele mai importante centre oftalmologice din Suceava au fuzionat3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei