Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 feb 2016 - Anul XXI, nr. 25 (6138)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Recidivişti

Hoţi cu resturi de pedeapsă de sute de zile, condamnaţi pentru noi furturi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei tineri de etnie romă din comunele Sadova şi Pojorâta, toţi cunoscuţi cu numeroase antecedente penale în materie de furturi, majoritatea comise în zona municipiului Câmpulung Moldovenesc, dar şi în alte localităţi din ţară, au fost condamnaţi la finele săptămânii trecute la pedepse de aproximativ trei ani de închisoare fiecare. Aceste condamnări cuprind şi resturi de sute de zile de închisoare rămase neexecutate, în urma unor sentinţe penale mai vechi. Practic, cei trei au beneficiat de clemenţă din partea magistraţilor şi au fost eliberaţi condiţionat, însă, întorşi în libertate mult mai repede, s-au reapucat de furturi. Noile condamnări au fost stabilite de Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, care a fost prima instanţă care a judecat dosarul, condiţii în care sentinţa poate fi atacată cu apel.

 

Pentru ce au fost judecaţi în acest ultim dosar

În acest ultim dosar, Gruia Mălin Lăcătuş, în vârstă de 30 de ani, Lucian Solomon, în vârstă de 22 de ani, ambii din Pojorâta, şi Cristian Filip Calancea, în vârstă de 30 de ani, din Sadova, au fost judecaţi pentru două furturi probate, comise la Sadova, în noaptea de 22 spre 23 septembrie 2015, cu un prejudiciu de aproximativ 3.500 de lei. Cei trei au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc în octombrie 2015, după ce au fost prinşi de poliţişti în noaptea în care au comis furturile. Aceştia se deplasau cu un autoturism condus de Gruia Mălin Lăcătuş, care nu este posesor de permis de conducere. În portbagajul maşinii anchetatorii au găsit scule electrice şi două canistre pline cu motorină. Din cercetările poliţiştilor care îi monitorizau pe cei trei a rezultat că în aceeaşi seară hoţii au sustras prin efracţie dintr-o gospodărie şi o magazie împrejmuită cu gard din comuna Sadova mai multe scule electrice profesionale (flexuri, bormaşini, freză, cleşti, rotopercutor), în timp ce carburantul a fost sustras din garajul unei alte părţi vătămate, tot din Sadova.

 

Câte doi ani de închisoare, plus resturile de pedeapsă

Judecătoria Câmpulung Moldovenesc l-a condamnat pe Gruia Mălin Lăcătuş la doi ani de închisoare, plus 358 de zile rămase neexecutate în urma unei eliberări condiţionate, pe Lucian Solomon la doi ani de închisoare, plus 255 de zile, în timp ce Cristian Filip Calancea a primit tot doi ani de închisoare, plus 426 de zile dintr-o pedeapsă mai veche. Aşadar, fiecare a primit câte doi ani de închisoare, plus resturile de pedeapsă, cu precizarea că cei trei sunt în arest preventiv din 30 septembrie 2015. Perioada de arest preventiv, până la o condamnare definitivă, se va scădea din pedeapsa totală. 

 

Un câmpulungean care ar fi încercat să-i scoată pe cei trei de după gratii a ajuns şi el în arest

De la dosarul acestor trei hoţi recidivişti, Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc a extins cercetările şi faţă de un bărbat din municipiul Câmpulung Moldovenesc, la care au ajuns parte din bunurile sustrase de cei trei. Dănuţ Ioan Dariciuc, în vârstă de 44 de ani, din Câmpulung Moldovenesc, se află în arest preventiv sub acuzaţia că a contactat două dintre victimele faptelor de furt comise de cei trei şi a încercat să le convingă să-şi retragă plângerile, contra unor sume de bani. Procurorii au arătat că Dariciuc a încercat să-i scoată pe cei trei de după gratii, profitând de faptul că, în conformitate cu actualul Cod Penal, la infracţiunile de furt poate surveni împăcarea părţilor chiar şi după ce autorii au fost trimişi în judecată, până la primul termen de judecată. Când una dintre victime s-a decis să dea banii înapoi (1.000 de euro) şi să nu se mai împace cu hoţii, s-a ajuns la intimidări şi ameninţări, rezultă din anchetă. În aceste condiţii, Dariciuc a ajuns şi el după gratii, pentru infracţiunile de „tăinuire la furt calificat” şi ”favorizarea făptuitorului”.   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hoţi cu resturi de pedeapsă de sute de zile, condamnaţi pentru noi furturi.
 Vizualizări articol: 2210 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hoţi cu resturi de pedeapsă de sute de zile, condamnaţi pentru noi furturi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pui cu măsline și lămâie (rețeta rapidă grecească) Delicioasa asociere a cărnii dulci de pui cu aroma lămâilor este folosită în multe feluri, în gastronomia mediteraneană, arabă, asiatică și indiană. Când nu dispunem de lămâi conservate pentru a face, de pildă, o... Citeşte