Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 feb 2016 - Anul XXI, nr. 25 (6138)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie

Dorel Constantin Dumitraş candidează pentru funcţia de primar în Moara pentru a schimba faţa comunei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Funcţia de primar în Moara este vizată de un tânăr care doreşte să schimbe faţa comunei, să interacţioneze cu oamenii şi să asigure transparenţă totală în cheltuirea banului public. Dorel Constantin Dumitraş este convins că toate acestea pot fi duse la îndeplinire, iar discuţiile pe care le-a avut cu locuitorii comunei Moara au avut darul de a-l convinge să se implice în lupta pentru fotoliul de primar.

În vârstă de 39 de ani, Dorel Constantin Dumitraş a intrat în politică în urmă cu patru ani, iar la alegerile locale din 2012 a devenit consilier local în Moara din partea UNPR, ulterior fiind ales în funcţia de viceprimar. Din motive destul de neclare, primarul din Moara a iniţiat o hotărâre de Consiliu Local prin care a propus şi reuşit schimbarea lui Dorel Constantin Dumitraş din funcţia de viceprimar în octombrie 2015, acesta continuându-şi acum activitatea în calitate de consilier local.

În cei mai bine de trei ani petrecuţi în administraţia locală, Dorel Constantin Dumitraş a reuşit să se familiarizeze cu problemele locuitorilor comunei Moara şi spune că împreună cu oamenii din jurul său a identificat şi soluţii concrete de rezolvare.

„Sunt lacune mari în activitatea administraţiei locale din Moara, dar cea mai importantă este lipsa de transparenţă în relaţiile cu oamenii legat de cheltuirea banului public. Sunt foarte multe cazuri în care banii s-au cheltuit haotic şi fără discernământ, asta pentru a nu spune alte cuvinte, iar toate acestea în detrimentul contribuabilului. Chiar şi o parte din proiectele derulate în comună, unele dintre ele de mare impact, au fost tratate superficial, iar toate acestea au creat o stare de nemulţumire în rândul oamenilor”, a arătat Dorel Constantin Dumitraş.

 

„Lipsa de interes faţă de nevoile oamenilor trebuie eliminată cât mai rapid”

În opinia acestuia, de-a lungul timpului s-au creat diverse grupuri de interese în administraţia locală din Moara, iar nevoile cetăţeanului de rând sunt ignorate sistematic şi cu bună-ştiinţă.

Din acest motiv s-a ajuns, în opinia lui Dorel Constantin Dumitraş, ca o serie de contracte să fie atribuite preferenţial unor firme de casă şi la preţuri mult peste cele practicate pe piaţă.

„Pe linie de salubrizare sunt reclamaţii şi nemulţumiri, inclusiv vizavi de preţurile practicate, dar şi faţă de perioada de timp la care se ridică gunoiul. În ceea ce priveşte fondurile europene, Moara este probabil un exemplu negativ. Comune din jurul nostru, cu bani mai puţini la buget, au reuşit să acceseze fonduri importante. La Dărmăneşti, de exemplu, s-au asfaltat până şi drumurile agricole, în timp ce la Moara sunt încă foarte multe drumuri comunale pietruite. Lipsa de interes faţă de nevoile oamenilor trebuie eliminată cât mai rapid, iar dezvoltarea comunei trebuie să primeze în faţa oricărui alt interes”, a concluzionat Dorel Constantin Dumitraş. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dorel Constantin Dumitraş candidează pentru funcţia de primar în Moara pentru a schimba faţa comunei.
 Vizualizări articol: 4741 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Dorel Constantin Dumitraş candidează pentru funcţia de primar în Moara pentru a schimba faţa comunei5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   VOM VEDEA! trimis de
( 1 feb 2016, 20:13:04
DOMNULE DUMITRAS DORIM CA CELE SPUSE SA FIE SI ADEVARATE DACA IESITI PRIMAR.....DUMNEZEU SA VA AJUTE!SA FITI PRIMUL POLITICIAN CARE NU UITA PROMISIUNILE DIN CAMPANIA ELECTORALA........CACI DE ASTIA CARE PROMIT SI FAC .............(NIMIC BUN)...... SUNTEM SATUI

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pui cu măsline și lămâie (rețeta rapidă grecească) Delicioasa asociere a cărnii dulci de pui cu aroma lămâilor este folosită în multe feluri, în gastronomia mediteraneană, arabă, asiatică și indiană. Când nu dispunem de lămâi conservate pentru a face, de pildă, o... Citeşte