Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 ian 2016 - Anul XXI, nr. 19 (6132)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Prefectură

Primarii suceveni vor fi informaţi despre cum va fi aplicat programul „Fiecare copil în grădiniţă”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarii din judeţul Suceava vor fi informaţi despre cum va fi aplicat programul „Fiecare copil în grădiniţă”. Prefectul judeţului Suceava, Constantin Harasim, a declarat ieri că în şedinţa din această săptămână, Guvernul a adoptat o hotărâre pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 248/2015 privind stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor provenind din familii defavorizate şi a procedurii de acordare a tichetelor sociale pentru grădiniţă.

Astfel, prin Legea nr. 248/2015 se extinde la nivel naţional Programul pilot "Fiecare copil în grădiniţă", lansat în iulie 2010 de Asociaţia Ovidiu Ro şi Ministerul Educaţiei Naţionaleşi CercetăriiŞtiinţifice şisestabileşte principiul de acordarelunară a unui stimulent financiar sub forma unuitichet social învaloare de50de lei,învederea creşterii accesului şi prezenţei în învăţământul preşcolar a copiilor dezavantajaţi,cuvârsta cuprinsă între3şi6ani. Stimulentul se acordă familiilor cu mai puţin de 284 de lei venituri lunare pe membru de familie, adică de două ori venitul minim garantat pentru o persoană singură. Sprijinul financiar va fi acordat pentru perioada septembrie – iunie, pe bază de cerere şi declaraţie pe proprie răspundere completată de părinţi sau de persoanele care răspund legal, cu suportul asistentului social, acolo unde este cazul.

„Înscrierea în cadrul acestui program este permanentă, pentru a permite familiilor să îşi înscrie copiii la grădiniţă şi după începerea anului şcolar. Tichetul se acordă începând cu luna în care preşcolarul a îndeplinit criteriile de frecvenţă. Aceste tichete sociale vor putea fi utilizate numai pentru achiziţionarea de produse alimentare, de igienă, de îmbrăcămite şi/sau rechizite”, a explicat prefectul judeţului Suceava.

Şedinţa de informare de la Suceava cu privire la acest program va avea loc în data de 10 februarie a.c. şi va fi organizată de Asociaţia Ovidiu Ro. Reprezentanţii acestei asociaţii vor organiza două sesiuni de informare, una pentru primari şi asistenţi sociali şi una pentru inspectori şcolari şi directori de grădiniţă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarii suceveni vor fi informaţi despre cum va fi aplicat programul „Fiecare copil în grădiniţă”.
 Vizualizări articol: 2093 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primarii suceveni vor fi informaţi despre cum va fi aplicat programul „Fiecare copil în grădiniţă”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Chifteluţe cu sos picant în stil italian Se servesc cu paste şi sos, sunt simplu de făcut, delicioase şi arată foarte apetisant. Chifteluţele cu sos în stil italian (polpetti) reuşesc fără probleme chiar şi începătorilor în arta culinară, sunt economice şi pot reprezenta... Citeşte