Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 ian 2016 - Anul XXI, nr. 19 (6132)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Până la 1 septembrie

Ministerul Educaţiei vrea ca peste 90% dintre şcolile din ţară să deţină autorizaţie de funcţionare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministerul Educaţiei şi-a propus ca peste 90% dintre şcolile din ţară să aibă autorizaţie sanitară de funcţionare la 1 septembrie.

Prezent la Suceava, cu ocazia aniversării a 155 de ani de la înfiinţarea Colegiului „Ştefan cel Mare” Suceava, ministrul secretar de stat în Ministerul Educaţiei Gabriel Liviu Ispas a declarat că prioritatea ministerului de resort este reprezentată de şcolile care nu au obţinut autorizaţie de funcţionare din partea Direcţiei de Sănătate Publică.

Potrivit lui Ispas, Ministerul Dezvoltării, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, a alocat sume importante pentru civilizarea şcolilor din ţară, astfel încât acestea să îndeplinească reglementările în vigoare privind dotările de utilităţi.

„Pe noi ne interesează, în primul rând, ca la 1 septembrie să avem cât mai puţine şcoli care nu au autorizaţie sanitară. În acest sens, viceprim-ministrul Dâncu, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, a alocat sume consistente pentru acest lucru. La 1 septembrie, ne dorim ca peste 90% din şcoli să aibă autorizaţie de funcţionare. Nu suntem absurzi. Este evident că nu avem cum, ca până la 1 septembrie, să avem 100% şcoli cu autorizaţie, dar dorim să aducem toate şcolile cât mai aproape de zona de confort”, a explicat secretarul de stat.

Acesta a mai precizat că, în multe dintre cazuri, problemele colectivităţilor locale, lipsa apei curente sau lipsa canalizării se răsfrâng asupra condiţiilor din şcoli.

La nivelul judeţului Suceava, la începutul acestui an şcolar, dintre cele 794 de unităţi şcolare, 291 aveau autorizaţie de funcţionare, 78 se aflau în diferite stadii de evaluare pentru obţinerea avizului, iar 425 erau neautorizate.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Suceava, „cu excepţia şcolilor în curs de autorizare care realizează demersuri, majoritatea unităţilor neautorizate din punct de vedere sanitar sunt în mediul rural, neîndeplinind reglementările în vigoare privind dotările de utilităţi (ex. grupuri sanitare, apă curentă, program într-un singur schimb la grădiniţe, compoziţia apei conformă chimic şi bacteriologic, număr suficient de cabine la grupurile sanitare în raport cu efectivele de elevi etc.). De asemenea, se menţin în lista şcolilor neautorizate cele cu obiective aflate în reabilitare sau cu lucrări de investiţii sistate”.

Cât priveşte autorizaţiile de securitate la incendiu (PSI), ministrul secretar de stat Ispas a precizat că Ministerul Educaţiei împreună cu Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă va stabili un plan de măsuri, pe termen mediu şi lung, pentru a rezolva situaţiile din şcolile care nu deţin această autorizaţie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Educaţiei vrea ca peste 90% dintre şcolile din ţară să deţină autorizaţie de funcţionare.
 Vizualizări articol: 1525 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ministerul Educaţiei vrea ca peste 90% dintre şcolile din ţară să deţină autorizaţie de funcţionare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Chifteluţe cu sos picant în stil italian Se servesc cu paste şi sos, sunt simplu de făcut, delicioase şi arată foarte apetisant. Chifteluţele cu sos în stil italian (polpetti) reuşesc fără probleme chiar şi începătorilor în arta culinară, sunt economice şi pot reprezenta... Citeşte