Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 ian 2016 - Anul XXI, nr. 16 (6129)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La început de an

Pagube de peste 500.000 de lei cauzate de incendiile produse din cauza coşurilor de fum

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O statistică îngrijorătoare dată publicităţii de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă arată că un mare număr de incendii produse în judeţul Suceava de la începutul anului 2016 au avut drept cauză burlanele şi coşurile de evacuare a fumului şi gazelor amplasate necorespunzător sau neizolate termic faţă de materialele de construcţii combustibile. Multe din aceste coşuri de fum nu au fost curăţate şi verificate periodic, valoarea pagubelor produse de incendiile cauzate de acestea depăşind 500.000 de lei.

Un incendiu violent a izbucnit miercuri, în jurul orei 1.30, la o locuinţă particulară din comuna Valea Moldovei. Echipajele pompierilor de la Garda de Intervenţie Gura Humorului şi de la Detaşamentul de Pompieri Câmpulung Moldovenesc s-au luptat mai bine de patru ore cu flăcările până la stingerea vâlvătăii. Cel mai probabil, efectul termic generat de coşul de fum neizolat faţă de materialele combustibile din jur a fost cauza incendiului care a mistuit acoperişul casei, mobilierul din interior, tâmplăria din PVC, aparatura electrocasnică şi instalaţia electrică.

Grav este faptul că multe din aceste incendii s-au produs la construcţii noi şi nu doar la casele bătrâneşti, construite cu mult timp în urmă şi care au folosit normele şi materialele de construcţii de atunci. De aceea în proiectarea şi construcţia noilor case e nevoie de o avizare/autorizare pe linia securităţii la incendiu, care să elimine greşelile de proiectare  şi execuţie a sistemelor de încălzire. Trebuie evitate greşelile frecvente care se fac din faza de proiectare, cum ar fi: neprotejarea elementelor de construcţii în locurile în care sunt străpunse de coşurile de fum, placarea pereţilor coşului de fum cu materiale combustibile (ex. polistiren), nepăstrarea unei distanţe între planşee şi coşurile de fum, nefolosirea materialelor termoizolante între coşuri şi elementele din jur.

 Nu în ultimul rând, de o mare importanţă este, înainte de începerea sezonului rece al fiecărui an, controlarea  instalaţiilor şi sistemelor de încălzire, cum ar fi coşurile şi canalele de fum, sobe, surse de căldură, conducte şi corpuri, pentru a evita producerea incendiilor care creează atâtea probleme oamenilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pagube de peste 500.000 de lei cauzate de incendiile produse din cauza coşurilor de fum.
 Vizualizări articol: 1282 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pagube de peste 500.000 de lei cauzate de incendiile produse din cauza coşurilor de fum0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Șnițel vienez (rețetă autentică austriacă) Nu prea seamănă, în versiunea sa adevărată, cu ceea ce suntem noi obișnuiți să numim șnițel. Cel vienez nu e cu carne de pui, nu are carnea din interior groasă ”ca să nu ne creadă zgârciți musafirii” și nu e îmbrăcat... Citeşte