Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 ian 2016 - Anul XXI, nr. 16 (6129)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ultraj după ultraj

Individul imobilizat după o urmărire în trafic, la Vama, spaima poliţiştilor şi a jandarmilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bărbatul în vârstă de 35 de ani din satul Molid, comuna Vama, ridicat de poliţişti acum două zile, în baza unui mandat de aducere, după o urmărire în trafic, urmată de o tamponare accidentală între una din autospecialele de poliţie şi maşina urmăritului, are în spate un adevărat şir de infracţiuni de ultraj, comise asupra unui poliţist şi a unui jandarm, precum şi o faptă asemănătoare contra unui funcţionar public din Italia.

Emanuel Sandu Ursu a ajuns în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava de marţi după-amiază, iniţial în baza ordonanţei de reţinere pentru 24 de ore. Ieri, judecătorul de Drepturi şi Libertăţi de la Judecătoria Câmpulung Moldovenesc a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc privind emiterea unui mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele lui Ursu.

 

Urmărire în trafic, tamponare şi încătuşare cu scandal

După cum am arătat în exclusivitate în ediţia de ieri a ziarului nostru, marţi, pe numele lui Emanuel Sandu Ursu a fost emis un mandat de aducere, pentru a fi audiat şi pus sub acuzare de Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, pentru infracţiunea de ultraj. Poliţiştii s-au deplasat la domiciliul său, pentru a-l ridica, însă iniţial nu l-au găsit. Suspectul a fost observat la un moment dat la volanul unui Fiat Brava, însă a demarat în trombă. Urmărit de poliţişti, pe DN 17, cu semnalele acustice şi luminoase pornite, acesta a frânat brusc, pe raza satului Vama, moment în care maşina sa a fost lovită uşor din spate de una din autospecialele de poliţie. Emanuel Sandu Ursua sunat la 112 şi a anunţat că a fost victima unui accident rutier, refuzând că urce în maşina poliţiei. Unul dintre poliţişti i-a explicat că pe numele său este emis un mandat de aducere şi dacă va fi nevoie va trebui să folosească forţa pentru a-l duce la Câmpulung Moldovenesc, unde urma să fie audiat de procuror. Suspectul a acceptat să fie încătuşat, însă, când să urce în maşina poliţiei, s-a împotrivit din nou, momentele fiind surprinse video de un reporter Monitorul de Suceava aflat întâmplător în zonă. Suspectul a fost împins cu forţa pe bancheta din spate a uneia dintre cele trei maşini de poliţie care se aflau la faţa locului, însă circul nu s-a oprit aici. La faţa locului a ajuns şi ambulanţa SMURD chemată prin 112, astfel că individul care acuza că are dureri în urma accidentului (o tamponare uşoară) a fost dat jos din maşina poliţiei şi urcat în ambulanţă. Aşa se face că bărbatul a ajuns la Câmpulung Moldovenesc cu ambulanţa SMURD, după o evaluare preliminară medicii stabilind că nu are leziuni şi dându-l din nou pe mâna poliţiştilor.

 

De la ce a plecat ura inculpatului faţă de jandarmi

Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc a informat că Emanuel Sandu Ursu a fost reţinut pentru două infracţiuni de ultraj, recente, comise asupra unui jandarm. Astfel, în jurul datei de 14 august 2015, inculpatul l-ar fi urmărit şi şicanat în trafic pe jandarm, în scop de intimidare, după care a făcut o manevră în încercarea de a-l face să oprească. Un incident şi mai grav s-a înregistrat pe 16 ianuarie 2016. Acelaşi jandarm, aflat din nou în trafic, în timpul liber, alături de soţie şi de copil, a fost urmărit de la o benzinărie din Gura Humorului, până la Frumosu, de acelaşi Emanuel Sandu Ursu. 

Din anchetă rezultă că individul avea asupra sa o şurubelniţă, cu care l-a ameninţat pe jandarm.

„S-a deplasat la autoturismul părţii vătămate şi a ameninţat-o pe aceasta cu moartea, având în mână şurubelniţa, în prezenţa soţiei şi a copilului minor al jandarmului”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc.

Ura lui Ursu faţă de acest jandarm datează din 2009, când omul legii a participat la o percheziţie la domiciliul său. Atunci, jandarmul ar fi fost lovit tot de Ursu.

„Din acel moment, considerând că persoana vătămată a avut atitudine necorespunzătoare, inculpatul a urmărit-o de mai multe ori în timp ce se aflau în trafic”, au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc.

 

Alte antecedente pe care procurorii le-au evidenţiat în propunerea de arestare preventivă

Acelaşi Emanuel Sandu Ursu a mai fost cercetat, în anul 2013, pentru săvârşirea a două fapte de ultraj, constând în agresarea unui poliţist. Atunci, individul a scăpat uşor, cu amenzi de 1.000 de lei, primind ordonanţe de scoatere de sub urmărire penală. După ce au consultat fişa de cazier, procurorii au aflat că acesta a fost condamnat în Italia la 5 luni de închisoare, pentru „infracţiuni contra funcţionarilor publici, a ordinii şi liniştii publice”. 

Toate aceste antecedente au fost evidenţiate de procurorul de caz, atunci când a solicitat arestarea preventivă a inculpatului, venind cu argumente clare referitoare la faptul că acesta reprezintă un pericol public. Decizia de arestare preventivă a inculpatului poate fi contestată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Individul imobilizat după o urmărire în trafic, la Vama, spaima poliţiştilor şi a jandarmilor.
 Vizualizări articol: 3447 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Individul imobilizat după o urmărire în trafic, la Vama, spaima poliţiştilor şi a jandarmilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Șnițel vienez (rețetă autentică austriacă) Nu prea seamănă, în versiunea sa adevărată, cu ceea ce suntem noi obișnuiți să numim șnițel. Cel vienez nu e cu carne de pui, nu are carnea din interior groasă ”ca să nu ne creadă zgârciți musafirii” și nu e îmbrăcat... Citeşte