Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 ian 2016 - Anul XXI, nr. 16 (6129)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Strângere de semnături

Peste 60.000 de suceveni au semnat deja pentru modificarea Constituţiei, în sprijinul familiei tradiţionale, formată din bărbat şi femeie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Peste 60.000 de persoane din judeţ, din care 10.000 doar din municipiul Suceava, au semnat deja pentru modificarea Constituţiei, în sprijinul familiei tradiţionale, formată din bărbat şi femeie. În cadrul unei conferinţe de presă organizate miercuri, 20 ianuarie, la Sala Mică a Casei de Cultură Suceava, de iniţiatorii şi câţiva sprijinitori ai acţiunii cetăţenești pentru modificarea articolului 48, alineatul 1 din Constituţia României, care prevede că "Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi”, s-au făcut câteva precizări legate de necesitatea susţinerii familiei naturale, compusă dintr-un bărbat și o femeie.

Preşedintele Asociaţiei „Părinţi pentru Ora de Religie” - Filiala Suceava, medicul chirurg Valeriu Gavrilovici, a explicat motivele pentru care s-a ajuns la acest demers de strângere de semnături pentru revizuirea unui articol din Constituţie. “Diferenţa care există între articolul 48 din Constituţie, care defineşte familia - unirea dintre soţi, şi cea din Codul Civil din 2011, care defineşte soţii drept bărbat şi femeie, în contextul global de asalt asupra familiei tradiţionale, a determinat formarea unui grup de iniţiativă, o alianţă, <Coaliţia pentru Familie> la nivel de ţară, reprezentat de mai multe asociaţii, asociaţii care aparţin diferitelor culte, cum ar fi Asociaţia <Părinţi pentru Ora de Religie>, care este pluriconfesională, sau Asociaţia <Alianţa Familiilor din România>”, a explicat medicul chirurg Valeriu Gavrilovici.

În toamna anului trecut s-a format un Comitet de Iniţiativă, din care fac parte 16 personalităţi ale vieţii publice din România, din diferite domenii, de diferite confesiuni (artiștii Tudor Sișu și Vlad Miriţă, filozoful Sorin Lavric, doctorul Pavel Chirilă, Mihai Gheorghiu, directorul adjunct al Muzeului Ţăranului Român, dar și părintele Constantin Necula, consilier al Mitropolitului Ardealului), oameni care au urmărit îndeplinirea demersurilor legale în vederea modificării Constituţiei şi au elaborat un proiect de lege pe care l-au avizat la Consiliul Legislativ. După avizare, pe 25 noiembrie, acest proiect a fost publicat în Monitorul Oficial.

„Începe să decurgă termenul de 6 luni, timp în care, pentru a fi modificat articolul din Constituţie în sensul dorit de grupul de iniţiativă, şi anume schimbarea sintagmei <familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi> cu sintagma <familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie>, este nevoie să se strângă cel puţin 500.000 de semnături la nivelul întregii ţări, cu specificarea că trebuie să fie cel puţin câte 20.000 de semnături, din 20 de judeţe”, a completat medicul Gavrilovici.

 

„Acest demers este necesar pentru că asistăm la un proces global în care familia naturală este pusă sub semnul întrebării”

În cadrul conferinţei de presă, medicul chirurg Valeriu Gavrilovici a mai adăugat că la nivelul fiecărui judeţ s-au constituit grupuri de iniţiativă. Iniţiatorii au apelat la voluntari pentru strângerea de semnături, care se fac nominal, pe baza datelor din buletin sau carte de identitate, şi au beneficiat şi de sprijinul preoţilor din parohii şi al pastorilor din comunităţile celorlalte culte din judeţul Suceava.

„Din decembrie, de când am demarat iniţiativa de strângere de semnături, în toate mediile pe care le-am socotit că pot fi ţinta acestui demers, avem strânse peste 60.000 de semnături în judeţ. Acest demers este necesar pentru că asistăm la un proces global în care familia naturală, tradiţională, este pusă sub semnul întrebării: fie agresată, fie scăzută ca valoare şi preţ în ochii comunităţii. De aceea, ţinând cont de trendurile sociologice pe care le avem în România, faptul că populaţia României se află într-un declin demografic şi există tendinţa spre scădere şi îmbătrânire, singura soluţie care poate inversa acest trend negativ este consolidarea familiei naturale, formată din bărbat şi femeie, cea care este în stare să nască şi să crească copii”, a completat medicul chirurg Valeriu Gavrilovici.

Alături de preşedintele Asociaţiei „Părinţi pentru Ora de Religie” - Filiala Suceava, la conferinţa de presă s-au aflat iniţiatori şi susţinători ai acţiunii cetăţeneşti la nivelul judeţului Suceava: dr. Mihaela Mihordea (APOR), ing. Corina Georgeta Istrătoaie (APOR), prof. Lenuţa Tomasciuc (Colegiul Naţional „Petru Rareş”), prof. Paula Năstase (Şcoala Gimnazială Nr. 6 Suceava), Valentin Hârlea (secretarul acţiunii), Călin Brăteanu (Centrul de Creaţie Suceava), David Reguş (Radio Vocea Evangheliei).

 

Peste 1.500 de voluntari în judeţul Suceava

Dr. Mihaela Mihordea a spus că, încă de la începutul acţiunii, la nivelul judeţului Suceava „am avut sprijinul unui număr mare de voluntari. În acest moment sunt peste 1.500 de voluntari în judeţul Suceava care strâng semnături. Avem colaboratori în toate oraşele din judeţ. Pentru a veni în sprijinul celor care doresc să semneze am deschis şi câteva centre, puncte fixe, unde se strâng semnături, şi putem să spunem că a fost o afluenţă foarte mare de cetăţeni care au semnat, au dorit să sprijine acţiunea.” Corina Georgeta Istrătoaie a completat că semnăturile se pot strânge în toate lăcaşurile de cult ale tuturor confesiunilor din judeţ, dar şi la magazine din Real, Iulius Mall Suceava, din Piaţa Mică (Suceava), dar şi în puncte din Câmpulung Moldovenesc (zona Piaţa Centrală), Rădăuţi (zona Piaţa Centrală). „Semnăturile se pot strânge doar pe localităţi. Pe o listă de semnături nu pot să apară decât persoane din acea localitate. Este o condiţie impusă”, a completat Corina Georgeta Istrătoaie. Valentin Hârlea a comunicat că mai multe informaţii despre acest demers al societăţii civile pot fi găsite pe site-ul www.coalitiapentrufamilie.ro.

 

„Familia este invenţia lui Dumnezeu şi foarte clar scrie în cuvântul inspirat că este acea legătură între un bărbat şi o femeie”

O intervenţie emoţionantă a avut şi prof. Lenuţa Tomasciuc, care a povestit că a adunat semnături pentru schimbarea articolului 48 din Constituţie în Parohia Sf. Cuvioasă Parascheva din convingere, mai ales pentru copiii ei. Profesoara a spus că în urmă cu 10 ani i-a murit soţul (după 20 de ani de căsnicie) şi şi-a crescut singură cei doi copii, o fată şi un băiat, care rămăseseră fără tată atunci când aveau mai mult nevoie de el, când aveau 18 ani şi 17 ani. „Nu mi-aş fi putut închipui niciodată că aş putea să-mi cresc copiii împreună cu o femeie sau că doi bărbaţi ar putea să-mi crească copiii mei. (...) N-aş putea vedea vreodată familia constituită altfel şi mi se pare foarte important să facem această acţiune, pentru că dacă acum o să permitem să se căsătorească două femei sau doi bărbaţi, poate mai târziu, de ce nu, o să permitem să se căsătorească un bărbat şi o pisică sau o femeie şi un câine, cine ştie, şi vor dori să crească şi copii...”, a completat prof. Lenuţa Tomasciuc.

David Reguş (Radio Vocea Evangheliei) a precizat că „familia este invenţia lui Dumnezeu şi foarte clar scrie în cuvântul inspirat că este acea legătură între un bărbat şi o femeie. Este necesară revizuirea articolului 48. Noi credem că acest nou tip, <căsătoria unisex>, nu este de fapt o căsătorie. Această nouă <căsătorie> încalcă legea naturală, îi refuză copilului dreptul la un tată şi la o mamă, nu creează o familie, ci o uniune care e inerent sterilă, limitează libertatea celorlalţi, iar legalizarea <căsătoriilor> homosexuale deschide uşa legalizării altor comportamente.”

Viitorul societăţii românești, al valorilor și tradiţiilor sale, depinde de felul în care formăm generaţiile viitoare. În acest sens au vorbit atât prof. Paula Năstase, de la Şcoala Gimnazială Nr. 6 Suceava, care a relatat câteva răspunsuri date de elevii ei la întrebarea ce înseamnă pentru ei familia („un tată şi o mamă”, „o sursă de energie”, „un întreg”, „un act de bunătate”), cât şi şeful Centrului de Creaţie Suceava, Călin Brăteanu, care a amintit tuturor „că am fost crescuţi şi educaţi într-un anumit sistem de valori, un sistem de valori care de o bună bucată de vreme este ameninţat. M-am alăturat iniţiatorilor în speranţa că este un prim exerciţiu al societăţii româneşti de a-şi recâştiga dreptul la valorile proprii”.

Concluzia tuturor a fost că familia, întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie, este singura relaţie interumană ce asigură mediul propice nașterii, creșterii și educaţiei copiilor în spiritul valorilor adevărate.

 

Cred în familia tradiţională

Suceveanca Elvira Hâncescu, în vârstă de 56 de ani, ne-a spus că a semnat deja pentru că „familia aşa a fost din totdeauna, femeie şi bărbat, de la începutul lumii, şi aşa trebuie să fie firesc. Sunt mamă, am şi nepoţei. Am aflat din presă de această iniţiativă şi m-am dus la parohie şi am semnat”. O altă suceveancă, Viorica Bilec, mamă a cinci copii, patru deja căsătoriţi, ne-a spus că încă nu a semnat, dar o să o facă în perioada următoare, pentru că nu este de acord cu căsătoria persoanelor de acelaşi sex. „Altă soluţie nu este. Trebuie făcută modificarea în Constituţie. Familia adevărată este formată dintr-o femeie şi un bărbat”, a completat femeia.

Profesor ing. Ionel Vovciuc, căsătorit, tată a trei copii, voluntar în municipiul Suceava al acţiunii de strângere de semnături pentru modificarea articolului 48 din Constituţie, a precizat că „nu mi-aş dori ca în viitor să mă trezesc, în casa mea, că un băiat de-al meu va veni cu un alt băiat de mână şi îmi va spune că vrea să se căsătorească”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 60.000 de suceveni au semnat deja pentru modificarea Constituţiei, în sprijinul familiei tradiţionale, formată din bărbat şi femeie.
 Vizualizări articol: 3667 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 18 voturi
Peste 60.000 de suceveni au semnat deja pentru modificarea Constituţiei, în sprijinul familiei tradiţionale, formată din bărbat şi femeie4.3518

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Initiativa foarte buna trimis de
(21 ian 2016, 14:53:06
Rog pe toţi oamenii de bună credinţă să sprijine această iniţiativă.Dacă vor sta pasivi ,rezultatul va fi total diferit de cel scontat.
2.   Initiativa foarte buna trimis de
(21 ian 2016, 15:04:16
Sunt deacord cu acest amendament.Ce viata are un copil intre doi homosexuali??
3.   O initiativa binevenita! trimis de
(21 ian 2016, 15:04:31
Initiativa este laudabila si binevenita si arata totusi ca suntem un popor credincios si cu valori morale solide. Aici vorbim sigur de marea majoritate, care din pacate, in ziua de astazi, a ajuns un fel de "minoritate" supusa unei "dictaturi" ai minoritatilor de orice fel. De ce noi, majoritatea, trebuie sa ne schimbam, trebuie sa ne adaptam dupa minoritati si nu invers? De ce trebuie noi majoritatea, trebuie sa avem grija ce spunem ca sa nu ofensam minoritatile? Deci cine este de fapt minoritatea si majoritatea?

Pentru ca o societate democratica sa functioneze in timp trebuie sa mearga inainte dupa directivele majoritatii, nu sa se fragmenteze si sa stea pe loc din cauza prea multor voci care fiecare dintre ele tipa si urla si vrea recompensa ca este diferita. Asta nu inseamna ca nu trebuie valorificata diversitatea, insa minoritatile ar trebui sa se adapteze valorilor si culturii majoritatii!

Pentru cei care mereu invoca argumentul "S-au rezolvat toate problemele romanilor...nu mai aceasta problema a mai ramas de rezolvat", "Sa faca spitale si orfelinate si nu biserici". Nu are nicio legatura rezolvarea tuturor celorlalte probleme ale romanilor cu aceasta initiativa. De ce trebuie obligatoriu sa se rezolve mai intai celalalte probleme si pe urma asta? Chiar nu exista nicio legatura. Sunt probleme total necorelate. Cei care au venit cu aceasta initiativa nu sunt cei in masura sa rezolve toate celelalte probleme ale romanilor. Mai mult, BOR nu se ocupa si nici nu are de ce sa se ocupe cu rezolvarea tuturor problemelor romanilor. Dupa Colectiv, ati inceput toti sa confundati BOR cu Parlamentul si institutia Statului Roman! BOR se ocupa cu lucrurile care tin de ''jurisdictia" ei, iar statul la fel! Nu Biserica construieste orfelinate sau spitale fiindca acestea tin de domeniul public, de care se ocupa statul roman.
4.   Initiativa foarte buna trimis de
(21 ian 2016, 15:41:11
A sosit momentul ca şi România să aleagă: vrea normalitatea, sau să se lase deformată de cancerul progresist care a dus la degenerarea Occidentului?
Nu e o bătălie de mică importanţă.
De votul acesta depind foarte multe- inclusiv felul în care ne vom înfăţişa, ca români la Judecata lui Dumnezeu şi a istoriei: ca oameni demni, europeni adevăraţi, cu valori creştine şi raţiune neîntunecată ideologic? Sau ca nişte degeneraţi?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Șnițel vienez (rețetă autentică austriacă) Nu prea seamănă, în versiunea sa adevărată, cu ceea ce suntem noi obișnuiți să numim șnițel. Cel vienez nu e cu carne de pui, nu are carnea din interior groasă ”ca să nu ne creadă zgârciți musafirii” și nu e îmbrăcat... Citeşte