Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 ian 2016 - Anul XXI, nr. 11 (6124)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Pe rit vechi

Ucrainenii din Suceava au sărbătorit trecerea în noul an

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sărbătoare mare şi petrecere pe măsură pentru ucrainenii care trăiesc în judeţul Suceava. Aceştia au petrecut în noaptea de miercuri spre joi cu ocazia Revelionului pe rit vechi, iar dacă anii trecuţi se organizau doar petreceri în familie, anul acesta lucrurile s-au schimbat.

Liliana şi Nicu Marocico, o familie respectabilă din Măgura – Ulma, au adunat alături câteva zeci de familii şi au organizat Revelionul la un restaurant din Brodina. Cadrul muzical a fost asigurat de Neluţu Marocico, un viorist de excepţie care trăieşte în Timişoara, dar este originar din Ulma. Acesta este unul dintre puţinii artişti care a reuşit să păstreze muzica huţulă tradiţională autentică, veche de cel puţin trei secole.

De altfel, şi cei mai mulţi membri ai comunităţii ucrainene din zona de munte a judeţului Suceava păstrează şi promovează cultura, obiceiurile şi muzica huţulilor, ducând astfel mai departe o tradiţie seculară.

Ioan Marocico, deputatul minorităţii ucrainene în Parlamentul României, a sărbătorit intrarea în noul an la Timişoara, aşa cum o face de mai bine de 13 ani. Chiar şi aşa, el a dorit să transmită un mesaj etnicilor ucraineni din judeţul Suceava, o comunitate pe care o apreciază foarte mult, mai ales că originile sale sunt tot de aici.

„Sunt bucuros că s-a reuşit organizarea Revelionului într-un cadru organizat şi apreciez foarte mult că ucrainenii din Bucovina păstrează foarte bine valorile tradiţionale vechi. Temelia fiecărei comunităţi este păstrarea tradiţiilor şi obiceiurilor care trebuie transmise mai apoi din generaţie în generaţie. Le urez tuturor ucrainenilor din Bucovina, din România şi de pretutindeni să aibă parte de un an nou cu împliniri şi bucurii şi le transmit urarea de <La mulţi ani>”, sunt cuvintele adresate de deputatul Ioan Marocico oamenilor din comunitatea pe care o reprezintă în Parlamentul României.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ucrainenii din Suceava au sărbătorit trecerea în noul an.
 Vizualizări articol: 1816 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Ucrainenii din Suceava au sărbătorit trecerea în noul an1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Caramelele bunicii De pe vremea când oaspeții erau primiți întotdeauna cu dulcețuri și bombonele de casă al căror gust rafinat nu-l puteai uita ușor, au rămas prin vechile caiete cu rețete ale bunicilor și instrucțiunile de preparare pentru astfel de dulci... Citeşte