Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 ian 2016 - Anul XXI, nr. 11 (6124)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Altă casă

Aşa va arăta noua Judecătorie Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Judecătoria Rădăuţi se va muta anii următori într-un nou sediu. Construcţia acestuia ar putea începe încă din acest an, în funcţie de cum se vor finaliza procedurile legale de elaborare a Proiectului Tehnic (inclusiv Proiectul pentru obţinerea Autorizaţiei de Construire) şi Detaliile de Execuţie, precum şi licitaţia propriu-zisă de acordare a lucrărilor.

Valoarea clădirii a fost estimată la 22.545.000 de lei, din care pentru anul în curs Ministerul Justiţiei a alocat deja suma de 2.316.000 de lei. Viitorul sediu al Judecătoriei Rădăuţi se va ridica pe un teren cu suprafaţă de 2.228,5 mp situat în strada Piaţa Unirii colţ cu strada Sf. Dumitru, în spatele Primăriei municipiului Rădăuţi. Terenul se află în domeniul privat al municipiului Rădăuţi şi a fost atribuit în folosinţă gratuită Curţii de Apel Suceava pe o perioadă de 99 de ani.

„Investiţia va permite crearea unui sediu modern şi funcţional, corespunzător cerinţelor actuale, fiind asigurate condiţiile optime de desfăşurare a activităţilor personalului instanţei şi realizarea unui climat favorabil publicului justiţiabil. Conform Hotărârii nr. 75/31.07.2008, clădirea în care îşi desfăşoară activitatea în prezent Judecătoria Rădăuţi va fi predată, după dezafectarea acesteia, Consiliului Local al municipiului Rădăuţi”, a declarat Maria Andrieş, preşedintele Curţii de Apel Suceava.

Trebuie spus că procedurile pentru ridicarea unui nou sediu al Judecătoriei Rădăuţi au fost demarate la începutul anului 2012, imediat după aprobarea, prin ordin al ministrului Justiţiei, a indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului nou de investiţie.

Lucrările nu au putut fi demarate deoarece obiectivul nu fusese inclus în Programul de investiţii publice al Ministerului Justiţiei, din cauza restricţiilor bugetare.

 

Actualul sediu este într-o stare avansată de degradare

Ridicarea unui nou sediu a devenit o urgenţă absolută după ce actualul imobil în care îşi desfăşoară activitatea Judecătoria Rădăuţi este într-o stare de degradare destul de avansată. Actualul sediu a fost construit în anul 1860, are un regim de înălţime de P+1, iar Judecătoria ocupă etajul I al clădirii şi o mică parte din parter. Restul spaţiilor de la parterul imobilului sunt ocupate de Muzeul Etnografic Bucovina şi de investitori privaţi.

„Având în vedere vechimea construcţiei şi faptul că aceasta nu a avut, iniţial, destinaţia de sediu de instanţă, în anul 1998 s-a dispus efectuarea unei expertize tehnice. Deşi rezultatul expertizei arată că imobilul prezintă un grad ridicat de risc seismic, până în prezent, în acest sediu nu s-au executat decât mici intervenţii de întreţinere curentă, clădirea fiind într-o stare avansată de degradare, atât la structură, cât şi la tâmplăria interioară şi exterioară, la învelitoarea din ţiglă, la instalaţiile sanitare, iar compartimentarea actuală nu corespunde cerinţelor de funcţionare specifice unei instanţe, întrucât nu asigură separarea celor trei fluxuri de circulaţie: angajaţi, justiţiabili şi persoane lipsite de libertate”, a mai arătat Maria Andrieş.

Judecătoria Rădăuţi este una dintre cele mai importante instanţe din judeţul Suceava, iar în cursul anului trecut judecătorii de aici au avut de soluţionat 9.073 de dosare, din care 6.670 au fost nou intrate, restul fiind în stoc. Încărcătura medie la Judecătoria Rădăuţi a fost de 907 dosare pe judecător. Schema actuală de personal a Judecătoriei Rădăuţi include un număr de 41 salariaţi, din care 12 judecători, ceilalţi doi fiind suspendaţi din funcţie ca urmare a faptului că au fost trimişi în judecată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aşa va arăta noua Judecătorie Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 5305 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Aşa va arăta noua Judecătorie Rădăuţi5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Haroșaia i dobraia rabota (1) trimis de
(15 ian 2016, 12:15:18
Apăi, ierea și cazul să le fackă un sădiu nou la giuzii de la Rădăuczi, nu de alta dară la cât le pocnește-n cap ușa camerei în care au loc șădințele de judecată, ajung să nu mai corespundă psychologyc la cerințele foncției, (see art. 14, alin. (2) lit. e cu raportare la art. 62, alin. (1), lit. b) și art. 64, alin. (1) din L 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor) ș-astfel să nu-și mai deie sama ce fac, să se apuce să scrie măscării de plângeri penale la adresa citizenilor roopți în koor sau să bage la ocnă anapoda, pe bază de probe nelegal și neloial administrate, alți cetățeni asupra cărora planează prezumția de nevinovăție ( see speța 4310/285/2015, soluționată în contestație de Tribunalul Suceava prin Încheierea nr. 104 din 2 sept 2015 și care o făcut deliciul presei locale în articolul din 6 oct. 2015.
(linku l-o șutit Țuchemberg)

Am văzut și Io* că-s trebile tare anapoda la Judecăcătorie în 2 oct anu’ trecut, când s-o nimerit ca să fie șădințe de Cameră de consiliu la ambele complete, așa că o fost surghiuniți pe holuri vro 50 – 75 de oamini, care stăteu și se prelingeau ca strigoii Chupacabra pe lângă stâlpii construcției, fiindcă pe hol erau numa’ trei băncuțe de 2 metri lungime fiștecare, pe care puteau să adaste numa’ vro 12 babornițe sau moșnegi, da’ numai dintr-ăia mai îngustuți în bucile kurului și nicidecum ortobabe latifundiare.
Io* am așteptat vro 3 ceasuri ca să întru la ciocănelul Temidei, ș-asa mi s-o făcut un rău de la zăpușeală, nehodină și nemâncare, că atunci când am intrat la speța me, mă clătinam pe picioare și nici nu puteam să grăiesc clar ce cerere de recuzare voiesc să formulez.
2.   Haroșaia i dobraia rabota (2) trimis de
(15 ian 2016, 12:16:43
Da mai rău ca mine o fost un amărât care o stat c-o copchilă în mânuri, de la oarele 8.30 dimineață până hăăăăăt la nămiezi. De vro trii ori o cerut să fie luat la refec cu prioritate, dară nu l-o băgat nici draaqu în samă, că la aroganța miliardului de lei anual cu care îi furajată vro sanctitate dintr-asta a giustiției, nu se cade să se scoboare și să bage în samă tăt pooletele amărăștean.
Io* am plecat de-aclo pe la 12.30 și milogu’ tot cu bebelușa-n brațe stăte’.
Așa că am vinit acasă, mamnervat și am scris la premier (aista nou) ca să nu ne mai țână ca pe animale în țarc. (n-am vorbit urât cu premierul cel nou, numai oleacă, așa ca să deie bine la imaginea artistică, da numai după ce i-am urat să-i trăiască franțuzoaica)
(link tot la hoțu' de Țuchemberg)

Apoi m-am apucat să le trimet cereri la ștabii celor 2 cuibușoare de nebunii de pe Călărași 12 și Unirii 64, în care-i întrebam cum se realizează, în baza Legii 448/2006 accesul la cucurigu pentru persoanele având dizabilități locomotorii și care se deplasează în fotoliul rulant.
Mi-o răspuns ș-unu ș-altu anapoda, așa că am trimis amândoo răspunsuri la premier.
Mi-o mai vinit în minte o șotie, așa că le-am trimes pe cap și pompierii, pe motiv că-s clădiri aglomerate (peste 20 de persoane simultan) și nu au cel puțin 2 căi de evacuare.
Ieri mi-o răspuns dom General la mica meserie, da nu voiesc să zâc nica despre răspunsul primit.
Astfel încât, nu pot decât să mă îmbucur cum s-o îmbucurat Bucuroaica atunci când i-o vinit Bucur-Bucurel Bucuros de la București, când citesc despre ce sediu Star-Trek o să fie la Giudecăcătorie.
3.   Haroșaia i dobraia rabota (3) trimis de
(15 ian 2016, 12:17:50
Uite-așa o să-și revină la denumirea îndătinată și n-o să-i mai zâcă mucaliții „Judecăcătorie�
3.1  RE: Haroșaia i dobraia rabota (3) trimis de
(15 ian 2016, 19:32:57
Cine-i Lolla Di Tormenta?Doar n-o fi aceiasi persoana la care ma gandesc si io??!!!
4.   Proprietatea primariei??? trimis de
(16 ian 2016, 00:52:28
Din cate stiu io si se vorbeste prin dulcele nostru targ, eu cred ca spatiul pe care se va construi Judecatoria apartine d-lui Babiuc, care aflase de foarte multa vreme ca va fi nevoie de un loc de veci pentru aceasta minunata constructie.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Caramelele bunicii De pe vremea când oaspeții erau primiți întotdeauna cu dulcețuri și bombonele de casă al căror gust rafinat nu-l puteai uita ușor, au rămas prin vechile caiete cu rețete ale bunicilor și instrucțiunile de preparare pentru astfel de dulci... Citeşte