Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 ian 2016 - Anul XXI, nr. 11 (6124)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Convocare

Închirierea bunurilor de la Termica, rediscutată de urgenţă, pentru a nu fi pusă în pericol asigurarea căldurii sucevenilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aleşii locali suceveni se vor întruni luni dimineaţă într-o şedinţă extraordinară de Consiliu Local, convocată de primarul Ion Lungu, pentru a rediscuta proiectul de închiriere a unor bunuri de la Termica, necesare funcţionării sistemului de termoficare a municipiului Suceava.

Altfel spus, cei pe care sucevenii i-au desemnat să-i reprezinte în deliberativul local se vor întruni să repare greşeala făcută în şedinţa extraordinară de miercuri, când, din cauza unui singur vot negativ, proiectul de închiriere a unor instalaţii şi echipamente fără de care nu poate fi asigurată căldura şi apa caldă celor aproape 50.000 de suceveni a fost respins.

Proiectul a picat cu 15 voturi „pentru” și două „abțineri”, în condițiile în care la ședință au participat 17 din cei 23 de consilieri locali suceveni, iar proiectul respectiv, pentru a fi adoptat, trebuia să întrunească voturile a două treimi din numărul total al aleșilor locali din deliberativ, adică 16 voturi, fiind vorba de o decizie care vizează patrimoniul municipiului.

Din această cauză, sucevenii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare riscă să rămână fără căldură şi apă caldă, dacă proprietarii acestor bunuri de la Termica, creditorii societăţii aflate în faliment, iau decizia de a nu mai permite utilizarea lor, care, până acum, s-a făcut în mod gratuit.

Asta deoarece, de exemplu, pentru a ajunge la suceveni, agentul termic produs de Bioenergy trece prin conducte care aparţin de Termica, precum şi printr-o staţie de pompe fără de care nu ar mai ajunge căldura şi apa caldă în conductele municipalităţii, gestionate acum de Thermonet.

În proiectul de hotărâre iniţiat de primarul Ion Lungu, în baza unui raport de evaluare, este propus un preţ de închiriere de 100.000 de lei lunar pentru o serie de mijloace fixe necesare funcţionării sistemului de termoficare al Sucevei – pompe, transformatoare, reţele de termoficare, conducte şi canalizări de apă potabilă, pluvială şi menajeră, reţele electrice, instalaţii de iluminat, eşafoade şi estacade pentru conductele de energie termică, gigacalorimetre, terenuri, etc..

Închirierea acestora urmează să se facă până la data valorificării lor, toate bunurile Termica, societate aflată în faliment, fiind scoase la vânzare de creditori, pentru recuperarea datoriilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Închirierea bunurilor de la Termica, rediscutată de urgenţă, pentru a nu fi pusă în pericol asigurarea căldurii sucevenilor.
 Vizualizări articol: 1634 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Închirierea bunurilor de la Termica, rediscutată de urgenţă, pentru a nu fi pusă în pericol asigurarea căldurii sucevenilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(15 ian 2016, 11:48:10
Nu mai amenintati lumea cu tot felul de pericole diversioniste. Lui Dumitrescu, marele director de la Termica ii convine sa ia un salariu de peste 100 de milioane pe luna pe baza unor pierderi in termoficarea Sucevei platite de primarie si din inchirierea instalatiilor de transport a energiei termice din falimentata Termica, fara sa munceasca. Decat sa dea 100000 de lei (22000 euro) lunar pentru inchirierea instalatiilor de transport de la Termica, primaria mai bine ar cumpara cate o centrala pe gaz la fiecare din cei 15000 de consumatori de energie termica, iese mult mai ieftin, nu-si bate joc de banii publici si termina cu tot circul termoficarii centralizate. Era de asteptat sa se ajunga in aceasta situatie. Normal era sa inchirieze aceste instalatii beneficiarul, Adrem Invest, actionar majoritar la Thermonet si Bioenergy care cu concursul primarului si acolitilor lui de la Termica au monopolizat termoficarea centralizata in detrimentul locuitorilor Sucevei. Deci, Termica a murit, Termica traieste bine merci din chirii pentru instalatiile importante pe care le detine si cu care se face transportul energiei termice si se asigura siguranta intregului sistem de termoficare din Suceava. Bioenergy care nu este o centrala adevarata cu capabilitate de transport a energiei asa cum era Termica, producatorul, transportatorul si distribitorul de energie termica/electrica, distrusa de edil si acolitii lui din conducerea Termica, nu stie decat sa produca usurel la gard cu banii inainte si acum, impreuna cu Thermonet care a obtinut autorizatie de transport fara sa aiba instalatiile respective, dau din colt in colt si vin la “edilul salvator” pentru a indatora primaria ca ei sa obtina doar profit.
1.1  RE: Comentariu trimis de
(15 ian 2016, 21:49:27
De ce sa plateasca sucevenii ( unii chiar neracordati la sistemul centralizat ) chiria pentru echipamente cu ajutorul carora doua firme private sa-si poata face afacerile ?
De ce nu plateste Bioenergy daca vrea sa-si poata vinde marfa “ la gard “ si Thermonet daca vrea sa-si transporte marfa din care face profit ?
Toti vor sa faca afaceri pr banii nostri, gestionati de primar, care este foarte generos.
2.   Comentariu trimis de
(15 ian 2016, 11:49:13
Se vede clar cum de ani de zile primarul Sucevei impreuna cu acolitii lui de la Termica manipuleaza populatia, dezorganizeaza si distrug sistemul de termoficare vital al Sucevei, obligandu-i pe oameni sa-si ia lumea-n cap si sa-si puna centrale proprii doar ca o firma privata, Adrem Invest, actionar majoritar la actualul producator, Bioenergy si distribuitor, Thermonet, sa detina monopolul in domeniu si sa faca profit pe urma oamenilor necajiti care au mai ramas la sistemul centralizat de termoficare, ca n-au avut bani sa-si monteze o centrala proprie. Sunt multe organe de control pe aceasta problema, platite din banii nostri ai contribuabililor, cu bani grei, de la care lumea civilizata asteapta raspunsuri, masuri si clarificari.
3.   Halloween 2016 ne dati ori nu ne dati ? trimis de
(15 ian 2016, 12:27:01

Falimentul noii societati de energie teermica este asteptat in aproape de toti locuitorii Sucevei, suntem satui de jocul copilasilor pusi sa gestioneze propasirea noastra pe banii nostri bineinteles.Odata falimentata vom vedea cearta copiilor de la bombonelele dulci dar care intre timp au devenit amare deoarece cei ce le au daruit nu si au atins scopul.Noul C E T polueaza prin defisarea padurilor si intoxicarea atmosferei cu o ardere imperfecta a lemnului ud[verde] care nu are randamentul necesar cererii de caldura la temperaturi ce coboara sub-15 grade miros de gudron,stirigie fum toxic pentru sanatatea noastra iata ce a reusit aceasta investitie frig si disconfort pe banii nostri. FALIMENTUL VA DESPARTI REPEDE PE CEI CE POT SA SE GESTIONEZE SINGURI SI NU AU CURAJ,DE CEI RAI PLATNICI CARE SAU INVATAT A TINE MANA INTINSA LA CERSIT, AJUTOR SOCIAL,VA DESPARTI ZONA GRI DE CEA ALBA, ACELE CAPUSI CARE TRAIESC DIN COMISIOANE SI AU SALARII MARI SI BANII DIN IMPOZITE SI TAXE NU VOR FI INVESTITI IN BUZUNARELE UNORA SMECHERI CI IN FOLOSUL INTREGII COMUNITATI PLATITOARE DE IMPOZITE SI TAXE CUM DEALTFEL AR SI TREBUI.
4.   Cenzurat trimis de
(15 ian 2016, 12:38:23
comentariile mele nu aduc injurii doar ceea ce poate gandi un cititor al reportajelor voastre ,acu daca mai contin si un miez de adevar care ar influenta pe cei dispusi politic la a pune presiune pe domniile voastre sunt cu totul de acord sa nu le postati si sa le acceptati doar pe cele ce va gadila urechile si va aduc o oda minciunoasa placuta fiintelor voastre care nu pot suporta micile adevaruri scrise.Mesajul e pentru cei ca voi care cenzurati mesajele postate.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Caramelele bunicii De pe vremea când oaspeții erau primiți întotdeauna cu dulcețuri și bombonele de casă al căror gust rafinat nu-l puteai uita ușor, au rămas prin vechile caiete cu rețete ale bunicilor și instrucțiunile de preparare pentru astfel de dulci... Citeşte