Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 ian 2016 - Anul XXI, nr. 11 (6124)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Precizări

Angajatorii nu-şi pot urmări angajaţii în orice condiţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Decizia recentă pronunţată de Curtea Europeană a Drepturilor Omului în procesul „Bărbulescu vs România” a dat apă la moară angajatorilor care s-au văzut „stăpâni absoluţi” peste angajaţi. În motivarea dată de judecători sunt menţionate condiţiile în care se poate realiza „monitorizarea” angajaţilor.

„Angajatorii nu au libertatea de a monitoriza corespondenţa angajaţilor în orice condiţii, nelimitat.Angajatorii trebuie să îşi anunţe mai înainte angajaţii despre o potenţială monitorizare. Aceasta trebuie să fie justificată, limitată şi proporţională. Conţinutul comunicaţiilor monitorizate nu trebuie dezvăluit”, se arată în motivarea judecătorilor CEDO.

În procesul „Bărbulescu vc România”, CEDO a decis că un angajator are dreptul să supravegheze comunicațiile purtate pe internet de salariați în timpul orelor de lucru. Dosarul s-a constituit în urma plângerii unui inginer român din București, concediat în 2007. Acesta a fost dat afară de angajator pentru că ar fi stat pe chat la serviciu. Românul a vrut să ceară daune pentru că în acest mod i s-ar fi încălcat dreptul la intimitate. Și s-a adresat CEDO după ce justiția din România nu i-a dat dreptate.

Patronul a avut însă câștig de cauză în procesul „Barbulescu vs Romania” spunând că românul a folosit mesageria electronică (n.r. Yahoo Massenger) nu doar în scop profesional, ci și pentru a comunica cu fratele său și iubita sa, împotriva regulamentului intern al companiei. De altfel, angajatorul susține că a accesat contul de mesagerie electronică al reclamantului de teamă că ar conține comunicațiile cu clienții, se mai menționează în hotărârea instanței europene.

Majoritatea judecătorilor CEDO, dintre care și românca Iulia Motoc, soția ministrului Apărării, au hotărât că un angajator nu comite nici un abuz verificând dacă salariații săi își îndeplinesc atribuțiile profesionale în timpul orelor de lucru. Singurul judecător care a avut o opinie separată a fost un portughez, Paulo Pinto de Albuquerque.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angajatorii nu-şi pot urmări angajaţii în orice condiţii.
 Vizualizări articol: 2612 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Angajatorii nu-şi pot urmări angajaţii în orice condiţii5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   De râs trimis de
(15 ian 2016, 15:07:22
Ce-mi place :"să mă montorizeze dom patron".Tare de tot.O dăm dintr-o monitorizare-n
alta.
2.   Comentariu trimis de
(15 ian 2016, 15:08:58
da,da sunteţi tari

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Caramelele bunicii De pe vremea când oaspeții erau primiți întotdeauna cu dulcețuri și bombonele de casă al căror gust rafinat nu-l puteai uita ușor, au rămas prin vechile caiete cu rețete ale bunicilor și instrucțiunile de preparare pentru astfel de dulci... Citeşte