Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 ian 2016 - Anul XXI, nr. 11 (6124)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Prins în flagrant

Un şofer prins cu coarne de cerb în maşină a încercat să scape de dosar penal cu o mită de 200 de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un şofer care transporta într-un autoturism coarne de cerb fără acte de provenienţă a încercat să scape de dosar penal prin oferirea unei mite agentului de poliţie care l-a oprit în trafic. S-a întâmplat acum două zile, din anchetă rezultând că inculpatul i-a promis poliţistului 300 de lei şi i-a oferit efectiv 200 de lei. Ce nu ştia bărbatul atunci când a dat cei 200 de lei este că poliţistul îşi anunţase deja superiorii, care au sesizat la rândul lor mai departe Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Suceava, fiind organizat un flagrant.

 

De unde provin coarnele de cerb?

Conform unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, care a coordonat acţiunea de constatare a infracţiunii de dare de mită, pe 13 ianuarie, Andrei Marian Moldovan a fost oprit pentru un control în trafic, ocazie cu care agentul de poliţie a verificat maşina condusă de acesta şi a depistat coarnele de cerb. Bărbatul nu avea documente, astfel că poliţistul i-a adus la cunoştinţă că urmează a întocmi dosar penal, în baza Legii 407/2006, Legea vânătorii şi protecţiei fondului cinegetic. Bărbatul a încercat să scape de dosar penal, iar pentru asta i-a promis agentului suma amintită. Echipa constituită din procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava şi lucrători de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava a organizat în aceeaşi zi acţiunea flagrantă, bărbatul fiind prins în timp ce îi oferea agentului suma de 200 de lei.

„S-a constatat şi instrumentat săvârşirea infracţiunii flagrante de dare de mită. La aceeaşi dată, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Moldovan Marian Andrei sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită şi s-a luat faţă de acesta măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile”, se arată într-un comunicat al anchetatorilor.

Foarte probabil, ancheta se va extinde pentru a se stabili de unde are şoferul coarnele de cerb, fiind posibil ca acestea să provină din acte de braconaj.

 

Un agent de la Biroul Rutier a refuzat o mită de 1.000 de euro

Acesta este al treilea caz recent de tentativă de mituire a unui poliţist, soldat cu prinderea în flagrant a celor care au oferit mită, după ce angajatul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava a refuzat banii şi a sesizat DGA.

La mijlocul lunii decembrie 2015, un tânăr în vârstă de 26 de ani, din comuna Brodina, a vrut să-şi „rezolve” un dosar penal cu suma de o sută de euro, cu care a încercat să-i mituiască pe poliţiştii care l-au urmărit în trafic aproximativ cinci kilometri şi care l-au pus ulterior să sufle în etilotest. Unul dintre poliţişti, şeful de post de la Ulma, a anunţat însă imediat conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, care a sesizat, mai departe, Direcţia Generală Anticorupţie şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava. În scurt timp a fost organizat şi un flagrant, tânărul de 26 de ani fiind înregistrat în timp ce încerca să dea mita.

Mai recent, pe 5 ianuarie a.c., un agent de la Biroul Rutier Suceava a refuzat o mită de nu mai puţin de 1.000 de euro, de la un şofer căruia i-a suspendat permisul de conducere, după ce acesta din urmă a provocat o tamponare, a plecat şi nu s-a prezentat ulterior la Poliţie în termenul legal de 24 de ore. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un şofer prins cu coarne de cerb în maşină a încercat să scape de dosar penal cu o mită de 200 de lei.
 Vizualizări articol: 2369 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un şofer prins cu coarne de cerb în maşină a încercat să scape de dosar penal cu o mită de 200 de lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Caramelele bunicii De pe vremea când oaspeții erau primiți întotdeauna cu dulcețuri și bombonele de casă al căror gust rafinat nu-l puteai uita ușor, au rămas prin vechile caiete cu rețete ale bunicilor și instrucțiunile de preparare pentru astfel de dulci... Citeşte