Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 ian 2016 - Anul XXI, nr. 11 (6124)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În decembrie 2015

Patru persoane angajate la firme din judeţ şi-au pierdut viaţa în accidente de muncă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În ultima lună a anului trecut, la Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava au fost comunicate 13 accidente de muncă, în patru dintre acestea salariaţii implicaţi pierzându-şi viaţa. Anunţul a fost făcut de şeful ITM Suceava, Romeo Butnariu. El a adăugat că tot în luna decembrie 2015, inspectorii de muncă suceveni au identificat 79 de persoane care lucrau fără forme legale de angajare la mai multe firme din judeţ. El a mai spus că inspectorii de muncă au efectuat 267 de controale, din care 177 în domeniul relaţiilor de muncă şi 90 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, iar pentru deficienţele constatate au fost aplicate 166 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 67.300 de lei. Romeo Butnariu a precizat că în urma celor 177 de controale efectuate în domeniul relaţiilor de muncă au fost aplicate 40 de sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor aplicate fiind de 51.800 de lei. El a arătat că dintre cele 79 de persoane care desfăşurau muncă nedeclarată, 70 erau lucrători ale căror contracte individuale de muncă au fost transmise în registrul general de evidenţă a salariaţilor fără respectarea termenului legal. De asemenea, în cazul a şase persoane contractele individuale de muncă nu au fost transmise în registrul general de evidenţă a salariaţilor cel târziu în ziua lucrătoare anterioară începerii activităţi. În cazul altor trei persoane, de la doi agenţi economici, inspectorii de muncă au constatat că acestea munceau fără forme legale, valoarea amenzilor aplicate în aceste cazuri fiind de 30.000 de lei. Printre deficienţele constatate de inspectorii ITM Suceava se mai numără şineîncheierea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă, anterior începerii raporturilor de muncă, sau nerespectarea prevederilor legale privind munca suplimentară şi a celor cu privire la obligaţia de a ţine evidenţa orelor prestate de fiecare salariat.

Romeo Butnariu a mai spus că în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă au fost efectuate 90 de  controale, în urma cărora s-au aplicat 126 de sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor fiind de 15.500 de lei.

Şeful ITM Suceava a declarat că la începutul anului 2016, în judeţul Suceava erau 118.224 de contracte individuale de muncă active, din care 111.392 pe durată nedeterminată şi 6.832  pe durată determinată. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru persoane angajate la firme din judeţ şi-au pierdut viaţa în accidente de muncă.
 Vizualizări articol: 1652 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Patru persoane angajate la firme din judeţ şi-au pierdut viaţa în accidente de muncă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Caramelele bunicii De pe vremea când oaspeții erau primiți întotdeauna cu dulcețuri și bombonele de casă al căror gust rafinat nu-l puteai uita ușor, au rămas prin vechile caiete cu rețete ale bunicilor și instrucțiunile de preparare pentru astfel de dulci... Citeşte