Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 ian 2016 - Anul XXI, nr. 8 (6121)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Aprobat

La a doua convocare, Consiliul Judeţean a reuşit să împartă banii pe localităţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Judeţean Suceava a votat, ieri, la cea de-a doua întrunire în şedinţă extraordinară, repartizarea sumelor pentru echilibrarea bugetelor locale. Prima tentativă de aprobare a eşuat, în urma votului împotrivă şi abţinerilor din partea consilierilor PNL, a unui consilier PSD şi ale unora dintre independenţi. Ieri, cu 22 de voturi ”pentru” şi 12 ”împotrivă” (PNL), proiectul propus de preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, cu un amendament al consilierului PNL Vasile Ilie, a fost aprobat. Amendamentul lui Ilie a vizat aprobarea alocării a câte 15.000 de lei pentru şase comune care au trimis ieri solicitarea de fonduri către CJ. Aceste localităţi sunt Ilişeşti, Botoşana, Mitocu Dragomirnei, Mănăstirea Humorului, Vatra Moldoviţei şi Baia. Până vineri, la prima şedinţă, primăriile din aceste localităţi nu solicitaseră bani pentru echilibrarea bugetelor locale, la fel ca primăriile din Bilca, Iacobeni, Cârlibaba, Satu Mare şi Slatina.

Includerea acestui amendament în proiect a făcut ca şi consilierul judeţean PSD Cristina Teodorovici să voteze favorabil proiectul susţinut de partidul său, conform propriei declaraţii, după ce, vineri, s-a abţinut de la vot.

Un al doilea amendament susţinut de consilierul judeţean PNL Vasile Ilie, de a reduce sumele alocate tuturor localităţilor pentru a aloca echivalentul ratelor pe un an la Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor pentru localităţile care nu au plătit, a fost respins de consilierii care nu fac parte din grupul PNL.

Preşedintele CJ, Cătălin Nechifor, a declarat că în fiecare an, din 2011 încoace, unităţile administrative din judeţ au primit bani pentru a-şi achita ”cu prioritate” ratele la SMID, numai că unele nu au găsit de cuviinţă s-o facă vreodată. ”Ne propuneţi să diminuăm la jumătate alocarea financiară pentru cei care şi-au onorat corect obligaţiile pentru a acorda bani la cei care nu au plătit de-a lungul timpului. Din 2011, am alocat anual sume pentru contribuţia la SMID, numai că unii au folosit banii la altceva. Acum nici legea nu ne mai dă dreptul s-o facem şi, chiar dacă s-ar putea, nu am avea nici o garanţie că plătesc. Dimpotrivă, experienţa ne-a dovedit că nu o fac”, a spus Nechifor.

 

Consilierii judeţeni au avut de împărţit între localităţi suma de 23,41 milioane de lei

Prin votul dat ieri, Consiliul Judeţean a repartizat localităţilor o sumă totală de 23,414 milioane de lei.  Potrivit prevederilor legale, sumele repartizate sunt pentru rate de capital, arierate, finanţarea proiectelor de dezvoltare şi cofinanţarea proiectelor cu finanţare europeană.

Dintre localităţile urbane din judeţul Suceava, cea mai mare sumă este alocată municipiului Fălticeni.

La nivelul oraşelor, cei mai mulţi bani îi primeşte Vicovu de Sus, iar dintre comune - Crucea.

Prin Legea bugetului de stat pentru anul 2016, Suceava a primit cele mai mari sume, la nivel naţional, pentru drumuri şi echilibrarea bugetelor locale ale primăriilor. Suma alocată Sucevei pentru finanţarea cheltuielilor privind drumurile judeţene şi comunale pentru anul 2016 este de 10,048 de milioane de lei. Potrivit Legii bugetului de stat pentru anul 2016, se mai prevede alocarea judeţului Suceava a unei sume de 93,366 de milioane de lei pentru echilibrarea bugetelor locale.

De asemenea, din sumele defalcate din Taxa pe Valoare Adăugată pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul judeţelor în anul 2016, suma prevăzută pentru judeţul Suceava a fost de aproape 118 milioane de lei. Banii ar urma să fie folosiţi pentru susţinerea sistemului de protecţie a copilului, a centrelor de asistenţă socială a persoanelor cu handicap, pentru învăţământul special şi centrele judeţene de resurse şi asistenţă educaţională, precum şi pentru asigurarea produselor lactate şi de panificaţie în şcoli şi grădiniţe. O altă sumă de aproximativ 454 de milioane de lei este alocată de la bugetul de stat pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate de la nivelul comunelor, oraşelor şi municipiilor din judeţul Suceava, bani destinaţi pentru asigurarea finanţării de bază a unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat, precum şi pentru drepturile asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap grav sau pentru indemnizaţiile lunare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La a doua convocare, Consiliul Judeţean a reuşit să împartă banii pe localităţi.
 Vizualizări articol: 2249 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
La a doua convocare, Consiliul Judeţean a reuşit să împartă banii pe localităţi1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sărățele rapide din aluat congelat Dacă ne dorim ceva numai bun de ronțăit, dar nu avem nici prea multe ingrediente la îndemână, nici inspirație culinară și nici chef de stat cu orele prin bucătărie, atunci varianta ideală poate fi această rețetă de sărățele. Durează mai... Citeşte