Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 ian 2016 - Anul XXI, nr. 8 (6121)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bilanţ

Amenzi de aproape două milioane de lei, aplicate de Protecţia Consumatorilor în 2015

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La sediul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Suceava a fost luni, 11 ianuarie, dezbătută activitatea instituţiei desfăşurată pe parcursul anului 2015.

Societăţile de pe raza judeţului au avut de plătit amenzi în valoare de aproape două milioane de lei, anul trecut, în urma controalelor făcute de Protecţia Consumatorilor.

Potrivit comisarului-şef Vasile Latiş, CJPC Suceava a efectuat 3.930 de acţiuni de control în urma cărora s-au dat 1.582 de amenzi în valoare de 1.990.500 de lei şi 951 de avertismente.

„S-au înregistrat 1.556 de reclamaţii, dintre care 1.451 au fost cercetate la nivel de comisariat, iar 105 au fost redirecţionate la alte comisariate, majoritatea fiind legate de comerţul electronic”, a declarat Latiş.

Potrivit acestuia, pe tot parcursul anului trecut au fost verificate societăţile care comercializează pâine şi produse de panificaţie „datorită faptului că sunt produse de bază în alimentaţia consumatorului”.

Scopul controalelor a fost acela de a urmări calitatea produselor, gradul de prospeţime, starea ambalajelor, încadrarea în data durabilităţii minimale declarată de producător, informaţiile de pe etichetă (producător, produs, gramaj, preţ pe bucată, preţ pe kilogram), precum şi a condiţiilor de transport.

În urma celor 664 de controale efectuate, s-au aplicat 246 de amenzi în valoare de 147.400 de lei şi 152 de avertismente. Totodată, s-au oprit de la comercializare produse în valoare de 4525,2 lei. Ca principale deficienţe, comisarii CJPC au constatat lipsa evidenţierii alergenilor, etichete necorespunzătoare, preţ afişat necorespunzător.

   

Controale de sărbători

De asemenea, în preajma sărbătorilor de Paşti şi Crăciun au fost verificaţi 118 operatori economici din judeţ, care s-au ales cu 41 de amenzi în valoare de 68.400 de lei şi 17 avertismente. Totodată, s-au oprit de la comercializare 330,8 kg de produse în valoare de 6.816 de lei. Comisarii au depistat produse expirate, condiţii de depozitare neconforme, lipsa evidenţierii alergeninilor, lipsa preţurilor.

Comisarii au mai controlat societăţile care comercializează carne şi produse din carne, peşte şi conserve din peşte, lapte şi produse lactate, urmărindu-se calitatea produselor, modul de informare a consumatorului, condiţiile de transport şi depozitare.

Vasile Latiş a mai precizat că şi piaţa produselor nealimentare a fost îndeaproape monitorizată, efectuându-se controale pe o gamă variată de produse: aparatură electrocasnică, materiale de construcţie, mobilă, produse textile, flori, jucării, piese auto, rechizite şi uniforme şcolare etc.

„Deficienţele constatate în urma controalelor sunt diverse, în funcţie de tipul produsului sau serviciului verificat. De exemplu, la produsele din import nu există traduceri ale etichetelor sau de pe etichetă lipsesc avertismentele specifice, elementele de identificare şi caracterizare a produsului, numele şi adresa producătorului şi/ sau importatorului, termenul de valabilitate, preţul sau alte informaţii necesare consumatorului”, a mai spus Latiş. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenzi de aproape două milioane de lei, aplicate de Protecţia Consumatorilor în 2015.
 Vizualizări articol: 1359 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Amenzi de aproape două milioane de lei, aplicate de Protecţia Consumatorilor în 20151.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sărățele rapide din aluat congelat Dacă ne dorim ceva numai bun de ronțăit, dar nu avem nici prea multe ingrediente la îndemână, nici inspirație culinară și nici chef de stat cu orele prin bucătărie, atunci varianta ideală poate fi această rețetă de sărățele. Durează mai... Citeşte