Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 ian 2016 - Anul XXI, nr. 8 (6121)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


El, el sau el?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Când veţi citi această rubrică, evenimentul despre care scriu eu va fi deja istorie. Este de fapt un fel de pariu, mai degrabă decât un comentariu, legat de marele câştigător al titlului de fotbalistul anului. După ce anul trecut am ghicit câştigătorul (de fapt, am evaluat corect argumentele în favoarea unuia sau altuia dintre cei doi principali candidaţi), iată că anul acesta, pe lângă cei doi titani abonaţi la această bătălie, apare un al treilea nume: cel al lui Neymar, despre care mai mereu am scris că va veni şi rândul lui de a obţine într-o bună zi Balonul de Aur. N-ar fi nicio mirare dacă ar câştiga chiar în acest an, primul în care s-a simţit cu adevărat ca acasă în interiorul echipei, al cărei principal argument a fost chiar el însuşi în drumul spre puhoiul de trofee. La o analiză chiar sumară, pe criterii pur estetice şi sentimentale, nicidecum statistice (situaţie în care probabil că Messi ar ieşi câştigător), Neymar mi se pare acum simbolul Barcelonei, al jocului ei cu adevărat spectaculos, în care amorţeala aia numită tiki-taka mai este practicată doar rareori, şi atunci probabil mai degrabă din reflex. Barca de azi n-are nimic de a face cu aia a lui Pep, ci joacă chiar fotbal adevărat, iute, cu fente, centrări şi şuturi din toate poziţiile. Principalul "vinovat" de această veritabilă schimbare la faţă este fără îndoială Neymar, iar alături de el, cu merite aproape egale, se poziţionează "Canibalul". Nu în lume, ci chiar în propria echipă, Piticul mi se pare a fi căzut clar pe locul 3. Chiar dacă a revenit spectaculos, cu multe goluri, după accidentare, chiar dacă pe parcursul întregului an a fost decisiv în numeroase rânduri, Messi nu mi se pare a mai fi cel mai bun. Cu toate acestea, pariez acum, cu 3 ore înainte de începerea evenimentului, că trofeul îi va reveni. Pe ce mă bazez?, m-ar întreba Moromete. Păi, pe principiul "Vocea României", unde totdeauna câştigă cei mai în vârstă, fiindcă despre ăia mai micii, adolescenţi de regulă, se spune: "Lasă-i, că mai au timp să câştige când or creşte!". Neymar, totuşi, a crescut destul. Astfel încât nu m-ar mira ca de la anul să monopolizeze el trofeul pentru ceva vreme. Aaa, care-i al treilea!? Păi, psihopatul meu de la Real. Iar despre medaliaţii cu bronz nu scriu decât dacă e vorba de handbal feminin.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului El, el sau el?.
 Vizualizări articol: 2301 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
El, el sau el?5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sărățele rapide din aluat congelat Dacă ne dorim ceva numai bun de ronțăit, dar nu avem nici prea multe ingrediente la îndemână, nici inspirație culinară și nici chef de stat cu orele prin bucătărie, atunci varianta ideală poate fi această rețetă de sărățele. Durează mai... Citeşte