Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 ian 2016 - Anul XXI, nr. 8 (6121)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fonduri

Nechifor: Propunerea de buget pentru acest an acoperă toate nevoile pentru activităţile Consiliului Judeţean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat în cursul zilei de ieri că propunerea de buget pentru anul 2016 pentru instituţia pe care o conduce acoperă toate nevoile curente, atât la capitolul dezvoltare, cât şi la capitolul de funcţionare. Cătălin Nechifor a spus că sumele din proiectul de buget al Consiliului Judeţean pentru acest an sunt mai mici comparativ cu anul trecut, având în vedere că mai multe proiecte europene, cu valori mari, au fost finalizate anul trecut. „Bugetul acoperă toate nevoile curente ale activităţii Consiliului Judeţean, pe dezvoltare şi pe celelalte capitole. Dar comparaţia corectă se va putea face pe execuţia bugetară, la final de an. Una este ceea ce prognozezi şi alta este ceea ce se execută la final. Vor mai urma şi alte rectificări bugetare, dar şi alte sume provenite din proiecte. Oricum proiectul de buget pentru 2016 este în nota anilor precedenţi”, a spus Nechifor.

De precizat că potrivit proiectului de buget al Consiliului Judeţean Suceava care este supus dezbaterii publice, propunerile de venituri pentru anul 2016 sunt de 267.860.881 de lei, în condiţiile în care potrivit execuţiei bugetare de la sfârşitul anului trecut veniturile din 2015 au fost de 406.283.099 de lei.

Cătălin Nechifor a spus ieri că printre priorităţile Consiliului Judeţean de anul acesta se numără promovarea unor proiecte europene prin Programul Operaţional Regional şi prin Programul Operaţional Comun România – Ucraina, atât pentru modernizarea unor drumuri judeţene, cât şi pentru realizarea unor investiţii pentru folosirea de surse regenerabile pentru producerea energiei termice.

„Ne interesează ca fiecare centru de copii, tineri sau adulţi din judeţ să realizăm lucrări de anvelopare a clădirilor şi de folosire a surselor regenerabile pentru producerea energiei termice. Şi acelaşi tip de proiecte îl avem în vedere şi la Spitalul Judeţean şi la Aeroportul <Ştefan cel Mare>. Sunt proiecte la care cofinanţarea noastră ar fi de doar 2%, iar odată cu implementarea lor vom reuşi să obţinem reduceri semnificative la factura pentru energia termică, banii economisiţi putând fi folosiţi în investiţii în infrastructură”, a spus şeful administraţiei judeţene. El a spus că proiectul de buget al CJ Suceava va fi supus aprobării în şedinţa deliberativului de la finalul acestei luni.

Trebuie spus că potrivit proiectului de buget, cea mai mare sumă pe care administraţia judeţeană o va cheltui anul acesta va fi pentru asistenţa socială. Potrivit proiectului de buget, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava ar urma să primească 69 de milioane de lei. La capitolul „Cultură, recreere şi religie” suma prognozată pentru anul acesta este de 33,36 milioane de lei, pentru învăţământ ar urma să fie alocată suma de  62,753 de milioane de lei, în timp ce suma pentru programul „Laptele şi Cornul” va fi de 17,94 milioane de lei. De asemenea, pentru lucrări de drumuri şi poduri, suma pentru anul acesta va fi de 30 de milioane de lei, CJ Suceava urmând să mai aloce 10 milioane de lei la capitolul „Aviaţie”, fonduri care vor fi direcţionate, cel mai probabil, către Regia Autonomă Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor: Propunerea de buget pentru acest an acoperă toate nevoile pentru activităţile Consiliului Judeţean.
 Vizualizări articol: 1235 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Nechifor: Propunerea de buget pentru acest an acoperă toate nevoile pentru activităţile Consiliului Judeţean3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sărățele rapide din aluat congelat Dacă ne dorim ceva numai bun de ronțăit, dar nu avem nici prea multe ingrediente la îndemână, nici inspirație culinară și nici chef de stat cu orele prin bucătărie, atunci varianta ideală poate fi această rețetă de sărățele. Durează mai... Citeşte