Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 ian 2016 - Anul XXI, nr. 8 (6121)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Intervenţii

În oraşul Dolhasca a fost inaugurat un punct de lucru al ISU Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În oraşul Dolhasca a fost inaugurat ieri cel de-al 11-lea punct de lucru al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava. Investiţia în sediul noii subunităţi ISU Suceava a costat aproximativ 500.000 de lei şi a fost realizată exclusiv din fondurile alocate de la bugetul local al Primăriei Dolhasca. Noul punct de lucru al ISU Suceava va deservi oraşele Dolhasca şi Liteni, precum şi comunele Fântânele şi Dolheşti şi are în dotare o ambulanţă SMURD de tip B2, cu paramedic, o autospecială cu apă şi spumă pentru stins incendii, echipamente de descarcerare, precum şi o barcă pentru intervenţii în situaţii de inundaţii.

La inaugurarea noului punct de lucru de la Dolhasca au fost prezenţi ieri primarul oraşului, Maria Cojocariu, deputatul PSD Ioan Stan, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, prefectul Constantin Harasim şi vicepreşedintele CJ Suceava Ilie Niţă, membri ai Consiliului Local, câteva zeci de locuitori ai oraşului, precum şi primarii din Liteni, Fântânele şi Dolheşti. După slujba de sfinţire oficiată de un sobor de preoţi, au urmat intervenţiile autorităţilor locale şi judeţene, acestea apreciind că prin deschiderea noii subunităţi ISU Suceava vor fi îmbunătăţite semnificativ intervenţiile în situaţii de urgenţă din cele patru localităţi deservite de pompierii suceveni.

 

Apel al primarului din Dolhasca pentru redeschiderea spitalului din oraş

Primarul din Dolhasca, Maria Cojocariu, a ţinut să le mulţumească tuturor celor care au sprijinit deschiderea acestui punt de lucru al ISU Suceava. Maria Cojocariu a amintit că lucrările pentru amenajarea şi construcţia acestui punct de lucru au fost realizate în cursul anului trecut, suma investită fiind de circa 500.000 de lei. „Este o investiţie realizată pentru a apăra viaţa cetăţenilor şi bunurile materiale ale acestora. Sper să avem o colaborare foarte bună în continuare cu echipajele ISU Suceava, şi în acelaşi timp vreau să salut aici şi prezenţa pompierilor voluntari din oraşul nostru. Dar ceea ce ne dorim cel mai mult nu este altceva decât să nu avem evenimente neplăcute”, a spus Maria Cojocariu. Ea a subliniat faptul că ideea înfiinţării unei subunităţi ISU Suceava la Dolhasca a venit „dintr-un necaz”, şi anume închiderea spitalului orăşenesc, în urmă cu 10 ani. Maria Cojocariu a spus că Dolhasca are nevoie de un spital, având în vedere că oraşul are un număr mare de persoane în vârstă, dar şi populaţie cu venituri reduse. Primarul din Dolhasca a arătat că primăria şi Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor au încheiat în urmă cu opt ani un parteneriat în vederea redeschiderii spitalului orăşenesc. „Vreau să fac un apel la toţi factorii de decizie, la preşedintele Consiliului Judeţean, la prefectul judeţului şi la toţi cei cu putere de decizie, să sprijine Primăria Dolhasca şi Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor pentru redeschiderea acestui spital. De această unitate spitalicească nu vor beneficia doar locuitorii din Dolhasca, ci şi cei din întreaga zonă”, a spus primarul din Dolhasca. Maria Cojocariu a mai adăugat că primăria a alocat anul trecut o sumă de 150.000 de lei pentru obţinerea avizelor necesare în vederea redeschiderii spitalului, însă în condiţiile în care suma nu a fost folosită, banii au fost utilizaţi pentru achiziţionarea unui utilaj de deszăpezire pentru a fi folosit pe drumurile din oraş.

 

Nechifor: Subunitatea ISU de la Dolhasca va deservi o zonă cu peste 30.000 de locuitori

Prezent la evenimentul de ieri, prefectul judeţului Suceava, Constantin Harasim, a ţinut să precizeze că deschiderea acestei subunităţi a ISU Suceava va îmbunăţi intervenţiile în situaţii de urgenţă în întreaga zonă. „Vreau să-i asigur pe locuitorii celor patru localităţi care vor fi deservite de acest punct de lucru că noi, cei din structurile Ministerului Afacerilor Interne, ne facem datoria, venim în sprijinul cetăţenilor, pentru a asigura intervenţii în situaţii de urgenţă cât mai rapide pentru salvarea de vieţi omeneşti”, a spus Harasim. El a precizat că deschiderea acestui punct de lucru reprezintă „un nou pas” pentru realizarea programului de guvernare.

În discursul său, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a apreciat buna colaborare care a existat între autorităţile judeţene, cele locale şi ISU Suceava pentru deschiderea acestui punct de lucru de la Dolhasca, la graniţa de sud a judeţului. El a amintit că după subunitatea ISU deschisă anul trecut în comuna Poiana Stampei, la începutul acestui an se deschide şi punctul de lucru de la Dolhasca, acesta urmând să deservească o zonă cu peste 30.000 de locuitori. „Eu sunt convins că planul de dezvoltare merge mai departe, pentru că şi doamna primar şi Consiliul Local au ambiţii mari în continuare. Sunt bucuros să fim lângă ei şi vreau să le mulţumesc tuturor pentru că au fost deschişi la colaborare şi pentru că am reuşit ca împreună să găsim formula prin care un vis să fie astăzi realitate”, a precizat Nechifor. El le-a amintit celor prezenţi de proiectul pe care Consiliile Judeţene Suceava şi Iaşi îl vor realiza împreună pentru modernizarea unei rute rutiere pe drumuri judeţene care va face legătura dintre municipiul Iaşi – Dolhasca – Liteni – Bosanci- Suceava – Dărmăneşti. Cătălin Nechifor a arătat că proiectul tehnic pentru acest proiect va fi finalizat în vara acestui an.

 

Şeful ISU Suceava spune că dotarea noii subunităţi acoperă toată gama de riscuri

Nu în ultimul rând, şeful ISU Suceava, generalul de brigadă Ioan Burlui, a subliniat faptul că deschiderea subunităţii de la Dolhasca „vine să acopere un gol” în timpii de reacţie în această zonă al subunităţilor din Fălticeni sau Suceava. Ioan Burlui a arătat că în anul 2014 a fost întocmită o hartă a riscurilor din judeţ, iar ca zone vulnerabile în situaţii de urgenţă au fost identificate şi localităţile Dolhasca şi Poiana Stampei.

„Dotarea acestei subunităţi este una generoasă şi acoperă toată gama de riscuri. Aici avem asistenţă medicală de urgenţă şi descarcerare, o autospecială cu apă şi spumă pentru stingerea incendiilor şi am luat în calcul şi dotarea acestei subunităţi cu o barcă pneumatică, pentru că acest bazin hidrografic şi-a arătat în decursul timpului şi partea mai puţin favorabilă, cu zone afectate de inundaţii şi cetăţeni cu viaţa pusă în pericol”, a declarat Burlui, care a adăugat că subunitatea de la Dolhasca va fi deservită de nouă cadre ale ISU. El a ţinut să aprecieze  sprijinul primit din partea primarului din Dolhasca, Maria Cojocariu, a Consiliului Local, dar şi a Consiliului Judeţean. Ioan Burlui a spus că ISU Suceava a primit în comodat de la administraţia judeţeană un autoturism, acesta urmând să fie folosit de personalul noii subunităţi, care va face naveta de la Suceava sau Fălticeni. Şeful ISU Suceava a ţinut să amintească faptul că primul care a avut iniţiativa de a deschide un punct de lucru la Dolhasca a fost colonelul Eugen Găitan, fostul şef al pompierilor suceveni. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În oraşul Dolhasca a fost inaugurat un punct de lucru al ISU Suceava.
 Vizualizări articol: 2461 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
În oraşul Dolhasca a fost inaugurat un punct de lucru al ISU Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sărățele rapide din aluat congelat Dacă ne dorim ceva numai bun de ronțăit, dar nu avem nici prea multe ingrediente la îndemână, nici inspirație culinară și nici chef de stat cu orele prin bucătărie, atunci varianta ideală poate fi această rețetă de sărățele. Durează mai... Citeşte