Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 dec 2015 - Anul XX, nr. 298 (6110)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sentinţă

Pedeapsă de 3 ani de închisoare pentru proprietarul câinelui care a sfâşiat un copil, la Dărmăneşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Proprietarul câinelui care a sfâşiat un copil în vârstă de 6 ani, din satul Călineşti Enache, comuna Dărmăneşti, în martie 2012, a fost condamnat, ieri, de Judecătoria Suceava la o pedeapsă rezultantă de trei ani de închisoare, sentinţă la care s-a ajuns în urma contopirii a două condamnări. Pentru inculpat, Nicolai Martiniuc, zis "Pârnaie”, sentinţa de ieri nu aduce modificări în privinţa perioadei pe care o mai are de petrecut după gratii. Nicolai Martiniuc a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru ucidere din culpă (fapta legată de uciderea copilului de către câinele său), pedeapsă care, au constatat judecătorii, a fost săvârşită în concurs cu o faptă de tâlhărie calificată, pentru care a fost condamnat definitiv de la începutul anului, la trei ani de închisoare. În acest dosar, Martiniuc a fost trimis în judecată sub acuzaţia că, împreună cu doi complici, l-a deposedat prin violenţă pe un bărbat de un telefon mobil şi de un portofel în care avea o sumă de bani, cartea de identitate, certificatul de naştere.

Magistraţii Judecătoriei Suceava au stabilit ca, din cele două condamnări, Martiniuc să o execute pe cea mai grea, de 3 ani de închisoare. În condiţiile în care inculpatul a stat deja după gratii de pe 24 martie 2014 şi până pe 9 iulie 2014 şi de pe 12 ianuarie 2015 până la în prezent, concluzia este că nu mai are de stat prea mult după gratii. Trebuie precizat totuşi că sentinţa de ieri nu este definitivă, iar procurorii vor cere mai mult ca sigur o pedeapsă mai mare la instanţa de apel.

 

Drama micuţului Samir, sfâşiat de un câine agresiv, „mare cât un viţel”

Drama micuţului Samir Tcaciuc, care nu împlinise încă 6 ani, s-a petrecut pe 24 martie 2012.  În timp ce se îndrepta spre o gospodărie unde se afla tatăl său, băieţelul a fost atacat de un câine. O femelă de culoare neagră, de talie mare, rasă comună, care a fost ulterior împuşcată, şi de pe corpul căreia au fost recoltate urme care au demonstrat fără echivoc că aceasta i-a provocat micuţului leziunile fatale. Muşcăturile fatale, două, s-a stabilit la autopsie, au fost în zona gâtului. Practic, animalul agresiv i-a secţionat vasele de sânge copilului, care nu a avut cum să se apere în faţa unui câine „mare cât un viţel”, după cum au relatat îngroziţi martorii care au ajuns printre primii la locul tragediei.

Pe parcursul cercetărilor anchetatorii au adunat o sumedenie de declaraţii de la martori care au relatat că animalul ucigaş a fost crescut de localnicul Nicolai Martiniuc,  cunoscut cu antecedente penale. Acesta, rezultă din anchetă, a avut câinele în îngrijire din vara lui 2011. Câinele era ţinut de regulă legat, în gospodărie, şi hrănit cu organe de animale aduse de la abatorul din zonă. Mai mulţi martori au confirmat că au fost atacaţi de câine, în dreptul gospodăriei lui Martiniuc. Atunci când scăpa din legătoare ori era eliberat, câinele agresiv, a relatat un martor, sărea la gâtul cailor care treceau înhămaţi la căruţe prin faţa gospodăriei.

Tocmai pentru că nu putea fi controlat şi ataca păsările din curtea proprietarului, dar şi ale vecinilor, Nicolai Martiniuc, mai arată martorii, ar fi gonit acel câine de pe proprietatea sa, animalul stabilindu-şi teritoriul pe imaşul din apropierea cimitirului din sat, unde s-au aciuat şi alţi câini şi unde avea să se petreacă drama din martie 2012. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pedeapsă de 3 ani de închisoare pentru proprietarul câinelui care a sfâşiat un copil, la Dărmăneşti.
 Vizualizări articol: 2973 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Pedeapsă de 3 ani de închisoare pentru proprietarul câinelui care a sfâşiat un copil, la Dărmăneşti5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Fursecuri “ un-doi-trei” Este printre cele mai simple rețete clasice de fursecuri fragede, care se pot modela în forme diverse și se păstrează mult timp.Avem nevoie de:100 g zahăr pudră, 200 g unt cu peste 80 la sută grăsime, 300 g făină, puțină sare, opțional un... Citeşte