Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 dec 2015 - Anul XX, nr. 298 (6110)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Alina MIHAESCU

Alina MIHĂESCU


Există o explicaţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru toate relele există o explicaţie, iar când vine vorba de clasamente, ştim bine în ce sens excelează România. Degeaba vrem să trăim ca-n Marea Britanie, să avem salarii ca-n Germania şi asistenţă socială ca-n Suedia. N-avem cum şi nu din cauza altcuiva, ci a noastră, a cetăţenilor. Iar astăzi mă opresc la un singur indicator. Cum ne-am putea compara cu francezii, de exemplu, atâta vreme cât 40% dintre români nu au net acasă motivând că internetul nu e nici util, nici interesant. Aşa reiese dintr-un studiu al Institutului Naţional de Statistică. România este o ţară preponderent rurală, iar accesul la net este o facilitate specific urbană. Noroc că mai facem copii, nu mulţi, dar e bine şi-aşa rău cum e, pentru că s-a dovedit că existenţa copiilor în gospodăriile românilor sporeşte interesul pentru deţinerea unui calculator. Dar! Faptul că cineva are acasă calculator nu înseamnă că are şi net. Cea mai mică pondere a gospodăriilor cu conectare la internet este înregistrată de regiunea... Nord-Est – 53,2%. Şi nu e de mirare, tot aici şi numărul cardurilor de sănătate refuzate din motive rămase neelucidate a fost mai ridicat. Dar asta nu e tot, căci există o explicaţie şi pentru faptul că unii găsesc că internetul e inutil. Cel mai adesea românul accesează internetul pentru a sta pe reţelele de socializare, într-o înfricoşătoare proporţie de aproape 80%. Alte scopuri ar fi citirea online a ziarelor, şi, atenţie!, căutarea informaţiilor despre sănătate. Păi aşa sigur că românul ştie când şi cum să-şi administreze antibiotice, să pună diagnostice şi să sugereze medicilor ce-ar trebui să facă. În creştere este şi interesul pentru comerţul online, de altfel, încă scăzut comparativ cu alte naţiuni. Şi aici ne salvează tinerii, căci ei sunt mai îndrăzneţi când vine vorba de tehnologie şi mai puţin rezistenţi la schimbare, majoritatea celor care fac asta având şi ceva mai multe studii. Calculatorul şi internetul sunt probabil principalele instrumente ale vremurilor, dar dacă le folosim ca să socializăm în loc să aducem plus valoare muncii noastre, n-avem de ce să ne mirăm că nu-i înţelegem utilitatea. Aşa cum un parfum fin şi o pereche de pantofi Louboutin nu te transformă pur şi simplu într-o doamnă sau un Bentley într-un gentleman, nici un calculator sau un smart phone de ultimă generaţie nu te fac specialist în IT. Şi nu e vreo aluzie că vine Moş Crăciun. Apropo, sărbători cu bine vă doresc!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Există o explicaţie.
 Vizualizări articol: 2854 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Există o explicaţie5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Fursecuri “ un-doi-trei” Este printre cele mai simple rețete clasice de fursecuri fragede, care se pot modela în forme diverse și se păstrează mult timp.Avem nevoie de:100 g zahăr pudră, 200 g unt cu peste 80 la sută grăsime, 300 g făină, puțină sare, opțional un... Citeşte