Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 dec 2015 - Anul XX, nr. 298 (6110)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   13 imagini |   ø fişiere video

„Symphonic Pop Orchestra”

Concert magic de Crăciun oferit sucevenilor de artiştii Mirel Manea, Vlad Miriţă şi Viorica Macovei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Artiştii Mirel Manea & „Symphonic Pop Orchestra”, Vlad Miriţă şi Viorica Macovei au oferit sucevenilor, luni seară, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, un concert magic de Crăciun. Cu piese muzicale bine alese din repertoriul naţional şi internaţional al unor celebri artişti clasici şi contemporani, trupe, interpreţi şi compozitori de primă mână, muzică din filme, Mirel Manea & „Symphonic Pop Orchestra” (formată din 16 instrumentişti profesionişti) au reuşit să le ofere celor câteva sute de spectatori care au umplut aproape în întregime sala de spectacole un concert de neuitat, alături de invitaţii lor. Artişti deja consacraţi, de un real şi incontestabil talent, cum sunt Vlad Miriţă (tenor la Opera Naţională din Bucureşti), Viorica Macovei, „Crăiasa zăpezii şi a colindelor”, care a interpretat un mănunchi de colinde care au ajuns la sufletul publicului, Mady Omania (concurentă la Vocea României), Virgil Ştefan Prispian (Norvegia) - pian şi voce, au reuşit să aducă zâmbetul pe buze şi buna dispoziţie sutelor de  spectatori aflaţi în sala de spectacol. Coveruri, interpretări vocale, dar şi instrumentale ale unor piese celebre au fost pe placul sucevenilor dornici să asculte muzică de calitate.

 

Mirel Manea: „Pentru mine scena este Altarul, muzica este Înălţarea”

Spectacolul “Magic Christmas Concert” a fost conceput de liderul „Symphonic Pop Orchestra”, muzicianul de excepţie Mirel Manea, prim-trompetist şi şef de partidă la Filarmonica din Botoşani, cel care a avut marele privilegiu (invitat fiind) de a cânta la Vatican, în faţa Papei Ioan Paul al II-lea. Un bun muzician, dar şi un bun manager, artistul a reuşit să adune în jurul lui oameni de calitate şi să creeze un altfel de spectacol, „un concept nou, care să ajungă la sufletul spectatorilor, să vă ducă de la extaz, la bucurie, la lacrimi”, după cum a spus Viorica Macovei.

„Sunt copleşit să fiu din nou la Suceava cu un concert de suflet, concert care este altfel decât celelalte de până acum, ieşit din tiparul clasic. Vă mulţumesc pentru prezenţă. Pentru mine scena este Altarul, muzica este Înălţarea”, a spus Mirel Manea. “Magic Christmas Concert”, cu o linie muzicală variată, s-a dorit a fi “A Broadway Style Musical Show", un gen care să aducă zâmbete, voie bună, specifice magiei Crăciunului.

 

Vlad Miriţă, aplaudat din nou de suceveni

Prezentatorul spectacolului, Liviu Sorinel, artist relations director la D.I.OS. - Artist Resources România, a reuşit, împreună cu partenera sa de prezentare, Anca Toma, să le amintească spectatorilor din sală câteva date despre fiecare artist aflat pe scenă. La finalul concertului, după aproape două ore şi jumătate de muzică de calitate, de emoţii, de magie, Liviu Sorinel a fost cel care a mobilizat publicul să se ridice în picioare pentru a dansa şi cânta împreună pe melodia The Second Waltz (Shostakovich). Cu numeroase turnee la activ în ţară, dar şi în străinătate, cântând în faţa a mii de oameni, Mirel Manea, un adevărat "Andre Rieu" al meleagurilor noastre, („prin sângele lui curge muzică”, a spus Viorica Macovei), a reuşit cu mare măiestrie să îşi conducă orchestra şi să transmită emoţie şi bun gust. Exploziv şi inventiv, imprevizibil, Mirel Manea a dovedit că are acea doză de nebunie şi genialitate ce duce publicul într-o lume magică a muzicii de calitate. Vlad Miriţă (numit de unii fani „tenorul cu voce de înger”) a salutat călduros publicul sucevean. Cu o parte din public, artistul s-a întâlnit şi pe 5 martie, în spectacolul „Iubesc femeia”, care a avut loc în Padrino Lounge Suceava.

„Am deosebita plăcere să cânt cu Mirel Manea şi cu miniorchestra lui foarte bine pregătită. Vedem că muzica începe să capete sens. Nu apare din senin, ci când este nevoie de ea. Mă bucur că aveţi aici, în zonă, un artist precum Mirel Manea”, a spus Vlad Miriţă, care a completat că MădălinaOmania, tânăra din „Symphonic Pop Orchestra”, are un timbru inconfundabil. Cu o voce extraordinară şi mult farmec, Vlad Miriţă s-a dovedit o persoană spirituală, deschisă, care a comunicat permanent cu publicul din Suceava, căruia i-a împărtăşit date despre piesele pe care urma să le interpreteze. Sucevenii au apreciat talentul artistului şi l-au răsplătit cu aplauze călduroase.

 

Piese celebre, colinde, emoţii, aplauze la scenă deschisă

Mirel Manea şi-a salutat publicul, la debutul concertului, din sală, din mijlocul spectatorilor, cum altfel, dacă nu cu trompeta, apoi a purtat publicul prin lumea magică a muzicii, împreună cu invitaţii lui. Sucevenii au ascultat piese celebre: Johan Strauss, Caruso, Pavarotti - Adeste Fideles, Ave Maria, Bing Crosby - Silent Night&White Christmas, Frank Sinatra - My Way, Strangers in the night, Santa Claus is coming, John Lennon - Happy Christmas, Cielito Lindo, O Sole Mio, Feliz Navidad, Elvis Presley- Cant help falling in love, Beatles- Let it be, Bryan Adams- Heaven, Rod Stewart- Sailing, Metallica - Nothing else matters, Elton Jhon - Your song, Goodfather Movie - Parla piu piano, Celine Dion - Holy night, Lara Fabian - Je t'aime, Josh Groban - You raise me up, Mariah Carey - All I want for Christmas is you, Bobby Mcferrin - Don't worry, be happy, colinde tradiţionale româneşti interpretate cu sensibilitate de bucovineanca Viorica Macovei. Talentată, cu o ţinută elegantă, de „crăiasă”, interpreta de muzică populară românească a acceptat ineditul şi provocarea interpretării unui alt gen muzical faţă de cel în care s-a consacrat, dovedind că talentul, vocea te ajută să cânţi şi alte genuri muzicale cu succes. Artista le-a cântat sucevenilor, pe lângă mai multe colinde de pe albumul ei „Scrisori către cer” (muzică şi text Raoul), şi piesa „Cântă cucul bată-l vina, de răsună Bucovina!”. Spre finalul spectacolului “Magic Christmas Concert”, toţi artiştii de pe scenă i-au colindat pe suceveni, nelipsite fiind colindele „Deschide uşa, creştine!” şi „O, ce veste minunată!”. Publicul a apreciat determinarea, talentul artiştilor, diversificarea, conceptul întregului spectacol, aplaudând după fiecare piesă, după fiecare interpretare, iar la final, la scenă deschisă, dorind parcă să nu se mai termine seara magică de dinainte de Crăciun.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concert magic de Crăciun oferit sucevenilor de artiştii Mirel Manea, Vlad Miriţă şi Viorica Macovei.
 Vizualizări articol: 2830 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Concert magic de Crăciun oferit sucevenilor de artiştii Mirel Manea, Vlad Miriţă şi Viorica Macovei5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Fursecuri “ un-doi-trei” Este printre cele mai simple rețete clasice de fursecuri fragede, care se pot modela în forme diverse și se păstrează mult timp.Avem nevoie de:100 g zahăr pudră, 200 g unt cu peste 80 la sută grăsime, 300 g făină, puțină sare, opțional un... Citeşte