Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 dec 2015 - Anul XX, nr. 288 (6100)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anchetă procurori

Cum a fost înşelat un sucevean care a tocmit o „echipă” din Mureş să-i schimbe tabla la casă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au finalizat ancheta într-un dosar privind o faptă de înşelăciune comisă de un individ de etnie romă din judeţul Mureş, care a lăsat fără mai bine de 15.000 de lei un bărbat din Vatra Dornei, care îl tocmise să îi schimbe tabla de pe casă. Fapta a fost comisă în luna aprilie a anului 2014, inculpatul, Matei Gabor, fugind ulterior din ţară.

Din ancheta procurorilor rezultă că, în aprilie 2014, partea vătămată a încheiat o înţelegere verbală cu Matei Gabor, pentru ca acesta să-i schimbe tabla de pe casa pe care o deţine pe strada Oborului din municipiul Vatra Dornei. Inculpatul a solicitat un avans înainte de a începe lucrarea, fiul victimei trimiţând prin MoneyGram suma de 3.000 de lei, pe numele unei persoane din Mureş indicate de Gabor.

Matei Gabor s-a prezentat la Vatra Dornei, alături de încă trei persoane, şi a început lucrările premergătoare schimbării tablei. Cei patru au fost  cazaţi chiar în casa bărbatului pe care aveau să îl înşele. La un moment dat, a relatat păgubitul, Matei Gabor i-a spus că trebuie să plece împreună cu echipa să cumpere materialele necesare efectuării lucrării. În acel moment,  bărbatul din Vatra Dornei i-a mai dat suma de 12.858 de lei. Se întâmpla pe 11 aprilie 2014, a doua zi cei patru plecând. Pe 16 aprilie, Matei Gabor a revenit la bărbatul din Vatra Dornei, spunându-i că este în trecere spre Suceava, de unde urmeze să achiziţioneze tabla. Fără ca victima să bănuiască ceva, muncitorii au încărcat în maşină mare parte din sculele cu care erau veniţi la Vatra Dornei şi au plecat. Din acel moment, Matei Gabor nu a mai răspuns la telefon şi nu a mai fost de găsit.  

„Numitul Gabor Matei nu a putut fi audiat în calitate de suspect şi nici în calitate de inculpat, stabilindu-se că este plecat din ţară. Prejudiciul creat în dauna persoanei vătămate este în valoare totală de 15.858 de lei, nerecuperat”,  se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Dosarul în care bărbatul din Mureş va fi judecat pentru înşelăciune se va judeca, în prima sa fază, la Judecătoria Vatra Dornei.

Persoanele de etnie romă din zona Mureş sunt cunoscute pentru prestarea de lucrări de acest gen. După cum o demonstrează şi acest exemplu concret, în spatele acestor „meşteri” care nu oferă nici o garanţie sau contract la o lucrare se pot ascunde şi înşelăciuni în toată regula. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum a fost înşelat un sucevean care a tocmit o „echipă” din Mureş să-i schimbe tabla la casă.
 Vizualizări articol: 3511 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Cum a fost înşelat un sucevean care a tocmit o „echipă” din Mureş să-i schimbe tabla la casă5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei