Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 dec 2015 - Anul XX, nr. 288 (6100)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Program

Evenimente dedicate sărbătorilor de iarnă, la Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Până pe 1 ianuarie Primăria municipiului Fălticeni organizează manifestări dedicate comemorării eroilor Revoluţiei din 1989, Crăciunului şi Anului Nou, competiţii sportive şi spectacole artistice.

În perioada 14-19 decembrie, la sediul Primăriei municipiului Fălticeni preşcolari şi elevi de la şcolile din localitate, dar şi urători din comunele din judeţ îşi vor prezenta obiceiurile de Crăciun şi Anul Nou. Lor li se adaugă Ansamblul Folcloric “Opincuţa” din Republica Moldova. 

Pe 19 decembrie, la Centrul Cultural “Grigore Vasiliu Birlic” se va desfăşura a patra ediţie a Concursului „Christmas Dance”, competiţie ce  reuneşte 600 de elevi şi preşcolari din judeţul Suceava. În aceeaşi zi, în Sala de sport “Gabriel Udişteanu” se va desfăşura ediţia a VIII-a a “Cupei Iernii” la tenis de masă, concurs organizat de ACS „Şomuz” Fălticeni, cu sprijinul Primăriei, al Consiliului Local Fălticeni şi al Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport Suceava. Anul trecut, la competiţie au participat peste 160 de iubitori ai acestui sport din toată ţara, anul acesta mizându-se pe prezenţa a aproximativ 200 de sportivi.

Pe 20 decembrie, în Sala de sport “Gabriel Udişteanu” se va desfăşura ediţia a III-a a “Cupei Moş Crăciun” la tenis de câmp, concurs organizat de ACS „Nada Florilor” Fălticeni, cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local Fălticeni şi la care şi-au anunţat participarea 100 de copii care practică acest sport.

Pe 22 decembrie, începând cu ora 12,00, va avea loc comemorarea eroilor Revoluţiei din 1989. Vor fi depuse coroane de flori la „Monumentul Eroilor Revoluţiei” situat pe strada 2 Grăniceri, la mormântul eroului Ioan Bute, din curtea Catedralei Ortodoxe pe Stil Vechi, şi la mormântul eroului Ionel Pascal, din Cimitirul Oprişeni. În aceeaşi zi, la ora 16,00, pe Aleea pietonală, în zona primăriei, va fi inaugurat Orăşelul Copiilor, unde pe 24 decembrie, de la ora 16,00, Moş Crăciun va veni cu daruri pentru copiii din Fălticeni. 

Pe 27 decembrie, începând cu ora 16,00, în Piaţa „Nada Florilor” se va desfăşura Festivalul de datini şi obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou. Participă formaţii din judeţul Suceava şi din judeţele învecinate.

Pe 31 decembrie, între orele 9,00-15,00, la Primăria municipiului Fălticeni vor fi primiţi urători din municipiul Fălticeni şi din comunele limitrofe. Începând cu ora 22,30, în Piaţa „Nada Florilor” va avea loc un spectacol artistic în care vor evolua trupa Maxim, Călin Brateanu şi “Străjerii” din  Dolheştii Mici, Sorin Filip, Adriana Bucevschi, Fanfara “10 Prăjini”. La ora 24,00 va avea loc un foc de artificii, după care va continua spectacolul realizat în colaborare cu Asociaţia Culturală „Vatra Satului”.

Primarul Gheorghe Cătălin Coman ne-a declarat: „Agenda pentru luna decembrie  cuprinde şi în acest an manifestări devenite deja tradiţie în localitatea noastră, dar şi concursuri desfăşurate în premieră. Printre tradiţiile şi obiceiurile cele mai cunoscute şi răspândite în ţara noastră, care s-au păstrat şi practicat în perioada sărbătorilor de iarnă, se regăseşte şi cea a colindatului şi uratului, prilejuită de sărbătorile de Crăciun, Naşterea Domnului şi Anul Nou. În ultimii ani au devenit tradiţionale două concursuri de tenis, unul de tenis de masă dedicat tinerilor şi adulţilor şi un concurs de tenis de câmp dedicat copiilor şi un concurs de dans la care participă sute de copii”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Evenimente dedicate sărbătorilor de iarnă, la Fălticeni.
 Vizualizări articol: 1928 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Evenimente dedicate sărbătorilor de iarnă, la Fălticeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei