Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 dec 2015 - Anul XX, nr. 288 (6100)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Da' singuri nu se poate?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În timp ce restul continentului fremăta în aceste zile, calculând la nivelul fiecărei ţări şansele de a promova în varianta de primăvară a cupelor europene cu cât mai multe echipe în cele două competiţii, noi, ca oamenii fără vreo treabă (că pentru noi ediţia actuală a acestora s-a sfârşit binişor înainte de a începe!), ne-am pus la socotit, în bună tradiţie naţională, cam cât de mare ar putea fi drobul de sare care ne-ar putea cădea în cap fără să ni-l spargă. În traducere liberă: ce adversari ne-ar fi mai la îndemână la tragerea la sorţi a turneului final european, chestie care se va petrece mâine. Înainte de a comenta spusele celor direct interesaţi (federaţie, tehnicieni, fotbalişti etc.) daţi-mi voie, ca simplu (tele)spectator, să mă întreb oarecum retoric: păi dacă la nivel de club nici nu existăm în Europa, ce mama naibii aşteptăm de la echipa naţională!? Că doar asta nu-i alcătuită din extratereştri, ci tot din băieţi d-ăştia, de-ai Vrâncioaiei... Aaa, o să-mi ziceţi că echipele de club au nişte fotbalişti oarecare, în timp ce la Naţională se adună toată floarea cea vestită! De aici decurge o altă întrebare: vestită unde? Că superprodusele noastre date la export joacă ba la echipe de mâna a doua (ăia puţini care chiar joacă pe gazon, nu pe bancă sau în tribune) ba prin ţări neomologate fotbalistic, de am ajuns iar să ne punem speranţe în resuscitarea (a câta!?) lui Adi Mutu ori a lui Dodel, şi ei deraiaţi prin locuri unde fotbalul e privit mai degrabă ca un hobby... asta fără să mai căutăm şi prin paşapoartele lor, la rubrica "anul naşterii"! Ca să nu divaghez la nesfârşit, am să spun doar că indiferent ce adversari ne va aduce tragerea la sorţi, şansele noastre de a ieşi din grupă (cum zice Nea Tata Puiu că am avea drept obiectiv) sunt minime către nule. La halul în care jucăm şi la mobilizarea de care sunt capabili ai noştri, nu există ţară pe continent de care să nu ne temem. Şi, apropo de obiectiv, cum vine asta cu ieşirea din grupe? Păi, la o competiţie nu te duci cu gândul de a o câştiga? Te duci doar chitit să fii între primii 16? Atunci ce mai cauţi acolo?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Da' singuri nu se poate?.
 Vizualizări articol: 1431 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Da' singuri nu se poate?5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei