Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 dec 2015 - Anul XX, nr. 280 (6092)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Evenimente

Concertele de Ziua Naţională din centrul Sucevei au adunat câteva mii de spectatori

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Concertele organizate în centrul Sucevei pe 1 Decembrie, de Ziua Naţională a României, au adunat câteva mii de spectatori. Spectacolele au fost organizate de Consiliul Judeţean Suceava şi au fost susţinute atât de interpreţi de muzică populară, cât şi de formaţii şi interpreţi celebri din România şi din Germania. Încă de la ora 14:00, în faţa imensei scene montate pe esplanada Casei de Cultură Suceava s-a adunat un număr mare de suceveni pentru a urmări spectacolele de muzică populară susţinute de artişti din întreg judeţul. Printre cei care au urcat pe scenă s-au numărat Fanfara “Bucovina” a Primăriei municipiului Suceava, Ansamblul folcloric “Bucovina” al Şcolii de Arte “Ion lrimescu” Suceava, Alexandru Sahlean, Andrei Iftime, Mădălina Lupupopii, Daiana Ivaşcu, Alexandra Dan, Denisa Apetrei, Ilenuţa Ailenei, Livia Brădăţanu, Simona Vasilovici, Grupul folcloric “Străjerii” - Dolheştii Mici, Formaţia de dansuri “Plaiurile Pojorâtei” – Pojorâta, Formaţia de dansuri “Stejărelul” – Cajvana.

Au urmat apoi pe scenă Alexandru Recolciuc, Felicia Oblesniuc, Viorica Duceac, Alina Ţăpar, Valentin Bertea, Laura Erhan, Andreea Chisăliţă, Dănuţ Onoiu, Nicoleta Hafiuc, Gabriela Teişanu, Florin Costan, Adriana Bucevschi, Ionuţ Candrea, Gheorghiţă Rotaru, Călin Brăteanu şi Ansamblul “Arcanul” USV, Manuela Pohoaţă, Marian Gogan, Mihaela Cajvan, Miruna Damian, Diana Alexa, Giorgiana Haraga, Mihaela Florea, Roxana Lupu – Moroşanu, Cosmina Mandiuc, interpretările acestora încântându-i pe cei care au venit să sărbătorească Ziua Naţională în centrul Sucevei. Prima parte a concertelor a fost încheiată de Corala Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, împreună cu preoţi din Protopopiatul 1 Suceava şi parohia Salcea.

 

Saragossa Band a încântat publicul sucevean

A doua parte a concertelor a fost deschisă cu spectacolul formaţiei Hara. Membrii trupei i-au încântat pe suceveni atât cu piese extrem de cunoscute, precum „Aiurea”, „Spune”, „Mai frumoasă”, dar şi cu frumoasele melodii Hara inspirate din folclorul românesc şi internaţional. Aşa cum era de aşteptat, din spectacolul celor de la Hara nu au lipsit colindele de Crăciun. Cu vocea sa inconfundabilă, solistul trupei, Flavius Buzilă, a interpretat cele mai frumoase colinde româneşti.

După Hara, pe scenă au urcat membrii uneia dintre cele mai faimoase trupe din Germania din anii '80, Saragossa Band. Concertul acestora a fost fără doar şi poate o surpriză extrem de plăcută pentru spectatori, indiferent de vârsta acestora. Atât cei mai în vârstă, care au putut reasculta melodii celebre din tinereţile lor, dar şi cei mai tineri, care poate au ascultat pentru prima dată aceste cântece, i-au aplaudat îndelung pe membrii formaţiei Saragossa Band, motiv pentru care concertul acestora a durat cu jumătate de oră peste programul anunţat iniţial. Printre melodiile pe care Saragossa Band le-a interpretat s-au numărat „Zabadak”, „Sun of Jamaica”, „Rasta Man” sau „Agadou”, cântece care i-au făcut cunoscuţi la nivel internaţional.

 

Sucevenii au putut să o vadă pe una dintre „reginele” muzicii disco din anii '80

Fără doar şi poate cel mai aşteptat concert a fost cel al uneia dintre „reginele” muzicii disco din anii '80, Sandra. Recitalul interpretei germane a adus în centrul Sucevei câteva mii de persoane, atât nostalgici după muzica anilor '80, cât şi tineri care au vrut să o vadă pe una dintre cele mai cunoscute vedete din Europa. Cu toate acestea, părerile celor prezenţi la concertul Sandrei au fost împărţite, unii apreciind că la Suceava a concertat o vedetă internaţională, în timp ce alţii au fost dezamăgiţi că aceasta a făcut play-back pe majoritatea pieselor interpretate.

Sandra şi-a început concertul cu unul dintre cele mai cunoscute cântece ale sale, „Maria Magdalena”, recitalul mai incluzând şi piese precum „In the Heat of the Night”, „Everlasting Love”, „Heaven Can Wait”, „One More Night” sau „Hiroshima”.

 

Sandra a căzut pe scenă după ce s-a împiedicat de o aerotermă

Celebra cântăreaţă Sandra a avut parte de un moment neplăcut în timpul spectacolului pe care l-a susţinut marţi seara în centrul Sucevei, în cadrul concertelor organizate de Ziua Naţională a României. Sandra a urcat pe scenă îmbrăcată cu o rochiţă extrem de scurtă, iar din cauza frigului de afară organizatorii i-au adus cântăreţei o aerotermă pentru a încălzi aerul de pe scenă. La un moment dat, unul dintre cei de pe scenă s-a gândit să o ajute pe cântăreaţă şi a apropiat aeroterma de aceasta. În pauza dintre două melodii, Sandra le-a cerut celor de pe scenă să mute puţin mai în spate aeroterma, solicitare înţeleasă tocmai pe dos. La scurt timp după ce a început un nou cântec, Sandra a făcut câţiva paşi înapoi, a atins aeroterma şi s-a dezechilibrat, căzând pe spate în mijlocul scenei. Cântăreaţa s-a ridicat imediat şi şi-a continuat spectacolul.

De precizat că preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a anunţat pe contul său de Facebook faptul că Sandra se simte bine după acest incident de pe scenă. „Pentru toţi fanii Sandrei, în urma incidentului de ieri seară (n.r. – marţi) de pe scena de la Suceava, vreau să vă transmit că e în regulă. Am vorbit cu ea înainte de a urca pe scenă, era foarte încântată, am văzut cum a abordat concertul şi din public şi din backstage şi am stat aseară târziu circa 30 de minute, după spectacole, cu cei de la Hara, Saragossa Band şi evident Sandra”, a spus Nechifor.

Potrivit estimărilor, la concertele de Ziua Naţională au fost circa 5.000 de spectatori.

 

Nechifor propune un nou slogan: „Bucovina te dă pe spate!”

După căzătura Sandrei şi mediatizarea la nivel naţional a acestui incident, preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a reacţionat pe pagina sa de Facebook, anunţând că propune un nou slogan, „Bucovina te dă pe spate!”. El a explicat cum s-a întâmplat incidentul, precizând că „a încremenit” în momentul în care Sandra a căzut pe scenă. „Am cam încremenit, eram în public la câţiva paşi şi m-am gândit la ce e mai rău. Slavă Domnului, Sandra s-a ridicat surprinzător de repede şi a tratat incidentul ca o mare divă, râzând şi continuând show-ul. După spectacol am petrecut ceva timp împreună la poveşti şi fotografii, şi ne-am amuzat de incidentul de pe scenă, care, până la urmă, e publicitate gratuită. Azi (n.r. - ieri) am văzut şi eu filmarea şi se vede perfect şi Bucovina”, a spus Nechifor. El a adăugat că făcând haz de necaz în urma acestui incident va propune un nou „slogan puternic”, şi anume „Bucovina te dă pe spate!”. Nu în ultimul rând, el a ţinut să-i mulţumească Sandrei pentru spectacolul oferit sucevenilor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concertele de Ziua Naţională din centrul Sucevei au adunat câteva mii de spectatori.
 Vizualizări articol: 1820 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.71/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 7 voturi
Concertele de Ziua Naţională din centrul Sucevei au adunat câteva mii de spectatori2.757

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tuncilik rapid (de post) Este o versiune rapidă, cu ingredinte semipreparate, a delicioasei salate turcești din legume coapte. Chiar dacă nu avem timp să coacem vinete, ardei și roșii o zi întreagă, ne putem bucura de gustul său cuceritor.Avem nevoie de:3 pachete de... Citeşte