Google
IULIUS MALL Suceava - Shop & Cruise
IULIUS MALL Suceava - Shop & Cruise
IULIUS MALL Suceava - Shop & Cruise
 
joi, 3 dec 2015 - Anul XX, nr. 280 (6092)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,568 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta3,9617 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   1 imagine |   ø fişiere video

Tuncilik rapid (de post)

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Este o versiune rapidă, cu ingredinte semipreparate, a delicioasei salate turcești din legume coapte. Chiar dacă nu avem timp să coacem vinete, ardei și roșii o zi întreagă, ne putem bucura de gustul său cuceritor.

Avem nevoie de:

3 pachete de 400 g de vinete coapte congelate ( din cele fâșii, nu tocate fin), un borcan de 800 g cu ardei copți, o conservă de roșii în bulion, o ceapă, 5 căței mari de usturoi, o linguriță de boia iute, sare și piper după gust, 100 ml ulei de măsline, două linguri de pătrunjel verde tocat fin, o lămâie

Preparare:

Dezghețăm vinetele pe rând la cuptorul cu microunde. Vor lăsa multă zeamă, așa că le scurgem bine în strecurătoare. Tăiem ardeii copți în fâșii. Scoatem roșiile din conservă, fără bulion, și le rupem sau le tăiem grosier. Tăiem ceapa peștișori și o frecăm cu puțină sare, până devine flexibilă, apoi o stoarcem de zeama lăsată. Amestecăm vinetele, ardeii, ceapa și roșiile cu usturoi zdrobit, boia și pătrunjelul tocat. Punem sare și piper după preferință, stropim bine salata cu ulei, amestecăm, o acoperim cu folie alimentară și o lăsăm jumătate de oră la macerat. O servim cu pâine neagră proaspătă sau cu pâine albă prăjită, însoțită de bucăți de lămâie, pentru că unii meseni o vor prefera ca atare, adică ”dulce”, iar alții nu concep salata fără un pic de sos acru. Este cea mai gustoasă la temperature camerei, dar dacă dorim o salată caldă se poate servi și ușor încălzită. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tuncilik rapid (de post).
 Vizualizări articol: 1738 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Tuncilik rapid (de post)5.052

Iulius Mall Suceava
AnnaCori
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tuncilik rapid (de post) Este o versiune rapidă, cu ingredinte semipreparate, a delicioasei salate turcești din legume coapte. Chiar dacă nu avem timp să coacem vinete, ardei și roșii o zi întreagă, ne putem bucura de gustul său cuceritor.Avem nevoie de:3 pachete de... Citeşte