Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 dec 2015 - Anul XX, nr. 280 (6092)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Program european

Săptămâna Educaţiei Globale, la Colegiul Tehnic ,,Samuil Isopescu” Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Colegiul Tehnic“Samuil Isopescu” Suceava s-a desfăşurat, în săptămâna 16-20 noiembrie, o serie de activităţi dedicate Săptămânii Educaţiei Globale (Global Education Week GEW), proiect ce face parte dintr-un program european facilitat de Centrul Nord-Sud al Consiliului Europei, cu tema „Egalitatea trebuie să fie reală”. 

Debutul Săptămânii Educaţiei Globale a adus la colegiul sucevean activitatea ,,Ziua Internaţională a Toleranţei”, la care au participat elevi coordonaţi de psih. Florentina Vlad şi prof. Manuela Grosu, iar ziua de 17 noiembrie a fost dedicată luptei împotriva alcoolismului, invitată fiind Elena Motoveleţ, de la Centrul de Prevenire şi Evaluare Antidrog.

S-au purtat discuţii pe marginea unor cazuri reale de abuz de alcool, prezenţi la activitate fiind elevi ai şcolii profesionale.

Ziua de joi, 18 noiembrie, a fost dedicată ,,inegalităţii de şanse”, fiind coordonată de profesorii Tiberiu Ambrozie şi Mihail Georgescu, ce le-au vorbit tinerilor (din clasele a XI-a D, a X-a A și a XII-a C) despre sărăcia pe glob, formele analfabetismului în lume şi în România, diferenţele dintre populaţia rurală şi cea urbană, evoluţia istorică a dreptului la vot, constituțiile României de-a lungul istoriei etc.

În ultima zi a Săptămânii Educaţiei Globale au avut loc dezbateri circumscrise temei “Egalitate şi diferenţe”, coordonate de prof. Georgeta Cîmpan, Simona Rebenciuc şi Angela Șovea, la care au participat elevii claselor a XII-a C, a IX-a B şi a XI-a B, care au discutat despre diferenţele dintre sistemele de educaţie din mai multe țări ale lumii.

Colegiul sucevean a găzduit concursul de desene “Egalitatea trebuie să fie reală”, coordonat de  prof. Sorin Polocoșer, expoziția putând fi văzută în holul principal al colegiului.

Directorul Colegiului Tehnic ,,Samuil Isopescu” Suceava,  prof. dr. Amalia Popescu, este de părere că “toate aceste acţiuni au valorificat potenţialul liceului nostru şi au reliefat în egală măsură înţelegerea cauzelor şi a efectelor majore cu care se confruntă lumea din jurul nostru. S-au implicat deopotrivă elevii şi profesorii colegiului nostru pentru a evidenţia importanţa Săptămânii Educaţiei Globale”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Săptămâna Educaţiei Globale, la Colegiul Tehnic ,,Samuil Isopescu” Suceava.
 Vizualizări articol: 1964 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Săptămâna Educaţiei Globale, la Colegiul Tehnic ,,Samuil Isopescu” Suceava5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tuncilik rapid (de post) Este o versiune rapidă, cu ingredinte semipreparate, a delicioasei salate turcești din legume coapte. Chiar dacă nu avem timp să coacem vinete, ardei și roșii o zi întreagă, ne putem bucura de gustul său cuceritor.Avem nevoie de:3 pachete de... Citeşte