Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 dec 2015 - Anul XX, nr. 280 (6092)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Sondaj

Topul liceelor preferate de elevii de clasa a VIII-a din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 6.000 de elevi de clasa a VIII-a din întreg judeţul au participat la un sondaj de opinie referitor la liceele şi specializările spre care aceştia doresc să se îndrepte după examenul de evaluare naţională.

În topul preferinţelor viitorilor liceeni se situează Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, 431 de elevi declarând că au în vizor această unitate. Aproape jumătate dintre aceştia şi-au exprimat interesul pentru specializarea Matematică - informatică, 110 vor să meargă în clase de Ştiinţe ale naturi, iar 92 au votat pentru Ştiinţe sociale.

Pe locul al doilea în topul liceelor preferate de elevii de clasa a VIII-a se situează Liceul Tehnologic ”Ion Nistor” Vicovu de Sus, 330 de adolescenţi declarând că este unitatea unde vor să îşi continue studiile. 199 vor să studieze Ştiinţe sociale, 56 - Ştiinţe ale naturii, iar 35 - Matematică - informatică.

Pe locul al treilea în ceea ce priveşte numărul de opţiuni se clasează Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, cu 301 voturi. Elevii care au spus că se vor îndrepta spre singurul liceu din Gura Humorului preferă specializările Turism, Ştiinţe ale naturii şi Filologie. Locurile patru şi cinci sunt completate de Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni (285 de opţiuni) şi Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi (263 de opţiuni), acestea fiind urmate de Colegiul Tehnic Rădăuţi (261) şi Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni (250 de opţiuni).

 

Liceele preferate în municipiul Suceava

Cât priveşte liceele preferate din municipiul Suceava, Colegiul Naţional „Petru Rareş” (431 de opţiuni) este urmat de Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir”. 239 de elevi din ultimul an de gimnaziu au menţionat că vor să se îndrepte către Colegiul Economic, 91 optând pentru specializarea Turism şi alimentaţie şi 75 bifând specializarea Economic.

De partea cealaltă, 223 de elevi au menţionat că au în vizor Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, aproape jumătate dorind să meargă la specializarea Ştiinţe sociale, iar 68 optând pentru Învăţător-educator. Urmează Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”, cu 202 voturi, majoritatea vizând Matematică – informatică.

Peste 100 de voturi au mai primit Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”, Liceul cu Program Sportiv şi Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară.

În judeţ, multe sufragii de încredere au mai primit şi Colegiul Tehnic „Laţcu Vodă” Siret, Liceul Tehnologic „Ion Luca” Vatra Dornei şi Colegiul Naţional „Dragoş Vodă” Câmpulung Moldovenesc.

 

134 de elevi nu mai vor să-şi continue studiile

Sondajul a fost efectuat de Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Suceava în 134 de unități școlare din județul Suceava. Potrivit directorului instituţiei, psih. Florin Bagiu, 5.748 de elevi au optat pentru unități școlare din județul Suceava, din care 724 de elevi au optat pentru școli profesionale și 72 de elevi au optat pentru învățământul special. Totodată, 72 de elevi au optat pentru unități școlare din alte județe. 308 elevi au declarat că sunt nehotărâţi, iar 134 au spus că nu doresc să continue studiile. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Topul liceelor preferate de elevii de clasa a VIII-a din judeţ.
 Vizualizări articol: 3994 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Topul liceelor preferate de elevii de clasa a VIII-a din judeţ3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tuncilik rapid (de post) Este o versiune rapidă, cu ingredinte semipreparate, a delicioasei salate turcești din legume coapte. Chiar dacă nu avem timp să coacem vinete, ardei și roșii o zi întreagă, ne putem bucura de gustul său cuceritor.Avem nevoie de:3 pachete de... Citeşte