Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 31 oct 2015 - Anul XX, nr. 254 (6066)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Dezbatere cu „scântei”

Problemele de trafic rutier din Suceava au acaparat total discuţiile pe marginea noului Plan Urbanistic General

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prima dezbatere publică a noului Plan Urbanistic General al Sucevei, o amplă documentaţie de specialitate, care reglementează modul de dezvoltare a municipiului pentru următorii 10 sau chiar 15 ani, a fost primită cu mult interes atât de autorităţile locale, de reprezentanţi ai instituţiilor, dar şi ai organizaţiilor non-guvernamentale, care au fost prezenţi vineri în sala de şedinţe de la etajul 5 al primăriei. Ideile prezentate de specialiştii care lucrează la documentaţia respectivă de patru ani au suscitat mult interes, dar problema traficului rutier, cu care se confruntă fiecare sucevean, zi de zi, a acaparat toată atenţia, stârnind chiar discuţii aprinse şi stări conflictuale.

 

Cum trebuie şi ce trebuie să se facă în Suceava în următorii 10-15 ani

Pentru cei care vor să construiască ceva în Suceava, PUG-ul este ca un fel de Biblie a urbanismului, care spune ce trebuie făcut în diverse situaţii şi ce nu este permis, fără a mai lăsa loc de interpretări, aşa cum s-a tot făcut din 1996, de când a expirat vechiul PUG, prin intermediul a sute de PUZ-uri (Plan Urbanistic Zonal) şi PUD-uri (Plan Urbanistic de Detaliu), care au făcut un adevărat haos urbanistic în anumite zone.

Tocmai de aceea a apărut nevoia realizării unui nou PUG, care să facă ordine în această privinţă.

Demersul este unul greoi pentru că o astfel de lucrare durează mult, iar perioada de valabilitate este una scurtă.

„Iată că după aproape 4 ani de la iniţierea proiectului de realizare a unui nou Plan Urbanistic General al Sucevei am ajuns în faza dezbaterii publice. A fost un volum foarte mare de muncă, s-au mai adus modificări în legislaţie pe linie de urbanism, dar ne-am adaptat din mers. Acest PUG are un rol foarte important pentru municipalitate, atât în prezent, cât şi în perspectivă, pentru că reglementează unitar dezvoltarea urbanistică, modul de abordare a problemelor de acest gen.

Oricine va veni să facă o lucrare în Suceava trebuie să respecte regulile din acest PUG. Nu mai pot fi interpretări. Autoritatea locală va avea astfel un instrument important la îndemână”, a spus primarul Ion Lungu, care a demarat acest proiect necesar pentru o viziune clară a ceea ce trebuie făcut de acum înainte.

PUG-ul, la care se lucrează de 4 ani, este realizat de arhitectul Constantin Gorcea şi Urban Team Bucureşti, costul acestuia fiind de 800.000 de lei.

Acesta conţine patru etape majore, care au pornit de la analiza situaţiei actuale a oraşului, prin efectuarea a numeroase studii, care identifică problemele existente în multe domenii, venind şi cu soluţii care pot fi puse în practică.

Printre studiile realizate se numără cele referitoare la relaţia cu localităţile învecinate, la zonele construite protejate, o analiză a spaţiilor verzi, a suprastructurii edilitare, un studiu de modernizare a circulaţiei şi a transportului în comun, un studiu de mobilitate şi unul de inundabilitate.

După cum au remarcat şi specialiştii, sistemul actual de circulaţie nu permite dezvoltarea coerentă a municipiului Suceava, probleme deosebite înregistrându-se în special în zona industrială.

Tocmai de aceea au venit cu propuneri de deviere a traficului de tranzit pe relaţia Bucureşti – Botoşani, ruta ocolitoare nr. II fiind una dintre acestea, dar şi alte propuneri, de noi artere de circulaţie, care presupun realizarea a trei noi poduri peste râul Suceava, dar şi noi exproprieri de terenuri sau schimbarea destinaţiei actuale a acestora.

Cum propunerile făcute au suscitat foarte mult interes, cu păreri pro şi contra, unele exprimate destul de „aprins”, primarul Ion Lungu a solicitat o nouă dezbatere, axată doar pe problema mobilităţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Problemele de trafic rutier din Suceava au acaparat total discuţiile pe marginea noului Plan Urbanistic General.
 Vizualizări articol: 2684 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problemele de trafic rutier din Suceava au acaparat total discuţiile pe marginea noului Plan Urbanistic General0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dar pentru distrugerea parcurilor, cine raspunde? trimis de
(31 oct 2015, 13:58:13
Si cind se va raspunde pentru ce e urit si prost facut?

Cind mergeti in orasul Botosani, uitati-va ce au facut ei! Uitati-va la trotuare, ce imbinari deosebite au facut ei cu dalele!
La fel de frumos prin piete si parcuri! Mai ales ce parcuri au, de parca te-ai afla in Austria...
Ce frumos sunt aranjate si dotate! La ei se pastreaza deja traditia ca parcurile sa fie cit mai frumoase...si au de toate pina si lac cu barcute....Toata ziua este plin copii, care se joaca in locurile special amenajate cu foarte multa fantezie!...

.Daca am avea si noi arhitecti competenti, devotati orasului dar si muncitori instruiti, altfel ar arata orasul nostru!?....

La noi se face in graba, e pospaiala, de azi pe miine, ca doar merge si asa. Prostimea nu stie sa aprecieze parcurile... si daca stie tace ca sa nu-l supere pe primar.
S-a incercat si la noi ceva, dar totul s-a facut pe fuga, la incropeala, asa ca sa prosteasca lumea.

Pacat de banii multi cheltuiti pe nimicuri si de inconfortul creat pentru noi in acesti ani.

Cind vom avea si la Suceava o conducere inteleapta, cu simtul datoriei si al frumosului?

Si cind se va raspunde pentru lucrul urit si prost facut?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Plăcintă cu dovleac Iată un deliciu ușor de pregătit, care poate fi folosit oricând, într-o seară de toamnă, dacă vrem să ne răsfățăm la gura sobei cu ceva gustos, dar nu prea complicat de realizat.Avem nevoie de:1 pachet foi de plăcintă subțiri, o ceşcuță... Citeşte