Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 31 oct 2015 - Anul XX, nr. 254 (6066)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Plăcintă cu dovleac

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Iată un deliciu ușor de pregătit, care poate fi folosit oricând, într-o seară de toamnă, dacă vrem să ne răsfățăm la gura sobei cu ceva gustos, dar nu prea complicat de realizat.

Avem nevoie de:

1 pachet foi de plăcintă subțiri, o ceşcuță mică de ulei, 400 g smântână, 4 ouă, 4 linguri zahăr, 1 pliculeț zahăr vanilat, jumătate de kilogram miez de dovleac fiert în prealabil, opțional un pumn de miez de nucă și puțină scorțișoară măcunată.

Preparare:

Ungem cu ulei și tapetăm cu făină ori gris o tavă medie.

Separăm foile de plăcintă în trei porții. Batem ouăle cu zahărul și zahărul vanilat, adăugăm smântâna. Gustăm și dacă dorim mai dulce, adăugăm încă o lingură de zahăr.

Strivim dovleacul fiert împreună cu zahăr după preferințe, adăugăm scorțișoara și nucile.

Punem în tavă o foiță de plăcintă, ungem cu puțin ulei, adăugăm altă foiță, ungem din nou cu ulei și continuăm până am pus o treime dintre foi. Turnăm o treime din smântâna cu ou, nivelăm, apoi presărăm din loc în loc, în grămăjoare mici, jumătate din cantitatea de dovleac cu nuci. Acoperim cu o foiță de plăcintă, ungem cu ulei și adăugăm alte foițe unse, până punem și a doua treime de aluat. Turnăm încă o treime din smântâna cu ou, presărăm restul de dovleac și desupra așezăm ultimele foițe de aluat, unse între ele cu ulei.

Înțepăm din loc în loc plăcinta, profund, c un cuțit foarte ascuțit, netezim deasupra restul de smântână cu ou și, dacă dorim, o garnisim presărând scorțișoară și miez de nucă.

Coacem plăcinta în cuptorul încins la 180 grade, cca 45 de minute, până e rumenă deasupra și s-a închegat smântâna. O scoatem din cuptor, o presărăm cu zahăr pudră și o lăsăm să se răcească fără a o răsturna, înainte de a o tăia bucăți.

O putem servi călduță, dar este gustoasă și după ce s-a răcit complet. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Plăcintă cu dovleac.
 Vizualizări articol: 7889 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Plăcintă cu dovleac5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Plăcintă cu dovleac Iată un deliciu ușor de pregătit, care poate fi folosit oricând, într-o seară de toamnă, dacă vrem să ne răsfățăm la gura sobei cu ceva gustos, dar nu prea complicat de realizat.Avem nevoie de:1 pachet foi de plăcintă subțiri, o ceşcuță... Citeşte