Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 31 oct 2015 - Anul XX, nr. 254 (6066)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Indignare

Deputatul Balan, indignat de propunerea din PUG-ul Sucevei privind construirea unui drum auto prin Parcul Şipote

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PNL, deputatul Ioan Balan, s-a arătat indignat de propunerea făcută de cei care au realizat proiectul Planului Urbanistic General al Sucevei privind construirea unui drum auto în Parcul Şipote pe lungimea pârâului Cacaina. Este vorba de un drum cu restricţii care să poată fi utilizat în anumite zile ale săptămânii şi care să mai descongestioneze traficul din municipiul reşedinţă de judeţ. Această propunere a fost făcută publică la dezbaterile care au avut loc vineri la sediul primăriei pe marginea reactualizării Planului Urbanistic General, dezbateri la care a fost prezent şi deputatul liberal Ioan Balan. Balan a declarat că zona Parcului Şipote ar trebui să rămână o zonă verde de promenadă pentru locuitorii municipiului Suceava, dar şi pentru turişti. „Este o presiune extraordinar de mare pe zona aceasta de dezvoltare imobiliară. Or tocmai asta nu vrem să se întâmple acolo. Dacă noi deschidem acolo o cale de acces distrugem tot ce înseamnă zonă verde, singura din Suceava. Dacă vrem beton avem în faţa Casei de Cultură. Cine vrea să se plimbe cu rolele poate să o facă în Centru. În Parcul Şipote vrem o zonă verde în care oamenii să iasă să se plimbe în siguranţă”, a declarat Balan. El a criticat şi modul în care reprezentanţii firmei care a realizat proiectul PUG-ului au prezentat propunerile privind fluidizarea traficului în municipiul Suceava, propunând o nouă rundă de discuţii în care aceştia să vină cu temele făcute.

„Consider că această dezbatere e adresată fiecărui cetăţean al municipiului Suceava, care trebuie să înţeleagă foarte clar care sunt variantele de trafic care ni se propun. Bulevardul principal e sufocat de trafic. De aceea trebuie să găsim urgent variante alternative”, a spus Balan. Reactualizarea Planului de Urbanism General al Sucevei a fost realizată de o asociere de firme la care lider este societatea bucureşteană Urban Team contra sumei de 800.000 de lei achitată de la bugetul local. Documentul se află în dezbatere publică până în data de 18 noiembrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Balan, indignat de propunerea din PUG-ul Sucevei privind construirea unui drum auto prin Parcul Şipote.
 Vizualizări articol: 3978 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 7 voturi
Deputatul Balan, indignat de propunerea din PUG-ul Sucevei privind construirea unui drum auto prin Parcul Şipote3.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Plăcintă cu dovleac Iată un deliciu ușor de pregătit, care poate fi folosit oricând, într-o seară de toamnă, dacă vrem să ne răsfățăm la gura sobei cu ceva gustos, dar nu prea complicat de realizat.Avem nevoie de:1 pachet foi de plăcintă subțiri, o ceşcuță... Citeşte