Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 31 oct 2015 - Anul XX, nr. 254 (6066)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Florin HAIDAMAC

Florin HAIDAMAC


Solidaritate masculină

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În general, sunt un tip care are mult respect pentru oamenii din jur. Mai iau eu la mişto pe unul sau altul, dar totdeauna cu motive întemeiate şi fără răutate. Nu sunt misogin. Nu ironizez gospodinele prin trafic, chiar dacă multe dintre ele nu ştiu să parcheze sau să dea cu spatele. Sunt absolut convins că fără delicatele reprezentante ale sexului frumos şi sensibil am fi doar o ceată de gorile dezorientate. Ca medic, ca scriitor, ca prieten, ca om conectat la tot ceea ce se întâmplă în jur, aud multe poveşti. Uneori chiar trăiesc situaţii ce mă lasă fără cuvinte. Aşa cum e cea de mai jos.

Nu sunt eu foarte îndemanatic, dar săptămânal particip la curăţenia care se face în casă. Deschid geamurile, ajut la şters praful, aranjez biblioteca şi, da!, dau cu aspiratorul. Cu căştile pe urechi, cu muzica la maxim, concentrat la o nouă povestire sau un nou roman, dar prezent fizic şi implicat în activitatea casnică. Sunt meticulos şi ordonat. Consider că e o dovadă de respect să nu mă sustrag chestiunilor ăstora gospodăreşti.

E o sâmbătă ca oricare alta. Mă trezesc dimineaţa devreme. Beau cafea şi recitesc ceea ce am scris noaptea. Sunt în formă. Mă apuc de treabă. Soare. Cald. Azi am de spălat şi geamurile, că de la praful din oraş şi ploaie au devenit aproape opace. Trec câteva ore bune. Am învăţat repede. Soluţie pentru geamuri, hârtie rolă, se şterge sticla până sclipeşte. La fel, rama şi pervazul. Sunt mulţumit de rezultat. Din păcate, am rămas fără ţigări. Mă îmbrac şi mă duc la magazin. La întoarcere iau o cola şi mă aşez pe bancă. Merit o pauză. Privesc în jur. Observ un domn care se uită la mine insistent. Mă salută. Politicos, îl salut şi eu. Se apropie.

 

-         Îmi daţi, vă rog, un foc? întreabă.
 
-         Cu cea mai mare plăcere, răspund.
 
-         Pot sa iau loc?
 
-         Sigur.
 
Trage cateva fumuri şi mă priveşte gânditor.
 
-         Îmi cer iertare că îndrăznesc, dar vreau să vă rog ceva.
 
-         Vă ascult.
 
-         Locuiesc la blocul vecin. Ferestrele mele dau spre ale dumneavoastră şi soţia mea e fascinată de modul în care vă implicaţi în treburile casnice. Vă vede cum daţi cu aspiratorul, ştergeţi praful, faceţi ordine. Azi v-a văzut spălând geamurile. E foarte bine ce faceţi, nu mă înţelegeţi greşit. Doar că vă dă mereu de exemplu. Şi-mi scoate mie ochii în fiecare săptămână. Că eu nu fac nimic. Că uite domnul, cum o ajută pe soţia lui. Ar trebui să iei exemplu, nu să stai numai la televizor cu berea în mână, în timp ce eu mă spetesc. Înţelegeţi ce calvar e în viaţa mea din cauza dumneavoastră?

 

Tace. Mă uit la el. Privirea lui imploră solidaritate masculină. L-am invitat să meargă împreună cu mine şi mi-am cumpărat draperii închise la culoare. De acum înainte nu voi mai declanşa crize casnice. Voi da frumos cu aspiratorul departe de ochii lumii.

Şi eu care mă gândeam că voia să-mi ceară o carte, când s-a aşezat lângă mine pe bancă...

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Solidaritate masculină.
 Vizualizări articol: 3837 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 13 voturi
Solidaritate masculină5.0513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Plăcintă cu dovleac Iată un deliciu ușor de pregătit, care poate fi folosit oricând, într-o seară de toamnă, dacă vrem să ne răsfățăm la gura sobei cu ceva gustos, dar nu prea complicat de realizat.Avem nevoie de:1 pachet foi de plăcintă subțiri, o ceşcuță... Citeşte