Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 oct 2015 - Anul XX, nr. 241 (6053)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă finalizată

Doi militari care făceau în tandem contrabandă cu ţigări, trimişi în judecată pentru un transport de aproape 100.000 de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi tineri care lucrau ca militari la unitatea de vânători de munte de la Roşu, dar care, în timpul liber, se ocupau de contrabandă, au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, după ce au fost prinşi în flagrant în timp ce transportau ţigări în valoare de aproape 100.000 de euro. Din ancheta procurorilor rezultă că cei doi inculpaţi, care între timp au fost trecuţi în rezervă, acţionau în tandem, unul la volanul unei autoutilitare care transporta ţigările, iar unul la volanul unui BMW, pe post de antemergător.

 

Cursă de urmărire cu opt focuri de armă

În noaptea de 12 spre 13 octombrie 2014, poliţiştii au primit o informaţie legată de un transport de contrabandă dinspre Izvoarele Sucevei spre Vatra Dornei. Mai multe echipaje de poliţie au fost ulterior mobilizate în trafic, iar misiunea avea să se dovedească dificilă. Maşina vizată era o autoutilitară Iveco Daily, care era însoţită de un BMW.  Când poliţiştii au pornit girofarul şi sirena, făcându-i semn şoferului de pe autoutilitară să tragă pe dreapta, acesta a accelerat brusc. La un moment dat, între mașina de poliție şi duba urmărită s-a interpus autoturismul BMW seria 5, al cărui conducător auto a încercat să-i blocheze pe polițiști în trafic, mergând în zigzag. Nu mai puţin de opt focuri de armă au fost trase de poliţişti, în primă fază în plan  vertical şi apoi spre cauciucurile celor două maşini.

Cei doi fugari au reuşit să prindă o oarecare distanţă faţă de Loganurile Poliţiei, după care au abandonat maşinile. Anchetatorii au reuşit imediat să-l identifice pe proprietarul BMW-ului, după care s-a stabilit şi cine s-a aflat la volanul autoutilitarei. În autoutilitară a fost identificată cantitatea de 34.900 de pachete de țigări de proveniență extracomunitară,  prejudiciul creat bugetului de stat fiind în cuantum de 414.270 lei.

 

Acuzaţii grave: S-a interpus şi a folosit şicane în trafic, pentru a-i opri pe poliţişti

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, care au coordonat ancheta în acest caz, au stabilit că la volanul autoutilitarei s-a aflat Gavril Leonte Coca, care a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de contrabandă. Al doilea inculpat, Ionuţ Vasilică Grămadă, a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de complicitate la contrabandă, el fiind cel care s-a aflat la volanul  maşinii BMW.

„A acţionat ca antemergător pe DN 17 pentru a semnala eventuale pericole, iar apoi, folosindu-se  de autoturismul proprietate marca BMW, cu intenţie, s-a interpus şi a folosit şicane în trafic de mai multe ori între autoturismul poliţiei care urmărea autoutilitara marca Iveco Daily, condusă de către Coca Leonte Gavril, în baza unei înţelegeri prealabile cu acesta din urmă, care transporta cantitatea de 34.900 pachete de ţigări de contrabandă”, au arătat procurorii în rechizitoriul de trimitere în judecată.

La momentul săvârşirii faptelor, ambii inculpaţi aveau calitatea de militari activi la Unitatea Militară 01037 Vatra Dornei, aceştia fiind trecuţi ulterior în rezervă ca urmare a încetării raporturilor de muncă prin demisie.

Procesul se va judeca, în primă fază, la Judecătoria Câmpulung Moldovenesc.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi militari care făceau în tandem contrabandă cu ţigări, trimişi în judecată pentru un transport de aproape 100.000 de euro.
 Vizualizări articol: 2816 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Doi militari care făceau în tandem contrabandă cu ţigări, trimişi în judecată pentru un transport de aproape 100.000 de euro5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei