Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 oct 2015 - Anul XX, nr. 241 (6053)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Recompensă

Firma suceveană Loial, premiată de Asociaţia Generală a Inginerilor din România

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Firma suceveană SC Loial Impex SRL a fost premiată de Asociaţia Generală a Inginerilor din România (AGIR) pentru construirea centralei de cogenerare de ultimă generaţie din municipiul Focşani, un proiect ambiţios de reabilitare a sistemului de termoficare, realizat de sucevenii de la Loial de la stadiul de proiectare şi până la punerea în funcţiune a echipamentelor. Distincţia a fost înmânată reprezentanţilor societăţii la Bucureşti, la finele săptămânii trecute, în cadrul celei de-a XXI-a ediţii a festivităţii de premiere a AGIR, eveniment dedicat celor mai valoroase lucrări inginereşti din anul 2014.

Loial Impex a fost premiată la Secţiunea Ingineria resurselor naturale şi energiei.

Centrala de cogenerare reprezintă o parte a proiectului Reabilitarea sistemului de termoficare urbană a municipiului Focşani pentru perioada 2009-2028, în scopul conformării la cerinţele de mediu şi creşterii eficienţei energetice.

Noua instalaţie de cogenerare funcţionează cu două motoare termice produse de Rolls Royce, de înaltă tehnologie, printre cele mai mari motoare din țară.

Ionel Stolnicu, directorul de producţie al SC Loial Impex SRL şi managerul de proiect al centralei, ne-a declarat că „societatea Loial este membră a AGIR din 2009, iar acest premiu este foarte important pentru noi, în special pentru că ne face cunoscuţi şi în zona de sud a ţării. În momentul de faţă suntem pe locul şase în ţară ca societate comercială care realizează instalaţii termoenergetice. Cu siguranţă vom participa şi la anul la premiile AGIR. Avem câteva lucrări de referinţă, una dintre ele este unică în România, chiar în Europa”.

Acesta a mai precizat că la finele acestei luni, firma Loial va termina lucrările la hală în care deja se produc cele mai avansate cutii de viteză, în opt trepte, pentru limuzine de lux. Hala este dată în funcţiune, urmând ca cei de la Loial să încheie şi un contract de mentenanţă pentru lucrările realizate.

 

Centrală ce deserveşte 15.000 de apartamente din Focşani

Ionel Stolnicu a mai menţionat că firma Loial a semnatul contractul de execuţie al centralei de la Focşani în luna mai 2012, motoarele termice fiind puse în funcţiune în noiembrie 2013. Recepţia finală a proiectului a fost făcută în ianuarie 2014, centrala deservind 15.000 de apartamente din Focşani. 

Construcţia acestei centrale înseamnă un consum mai mic de gaze naturale, o producție de două ori mai mare de energie electrică livrată în sistem, precum şi reducerea poluării aerului.

Directorul de producție al SC Loial Impex SRL a precizat că noua instalaţie de cogenerare va funcționa cu două motoare termice şi cu două cazane recuperatoare de căldură. Motoarele termice sunt produse de Rolls Royce, sunt de înaltă tehnologie, printre cele mai mari motoare din țară, asigurând atât creșterea eficienţei, cât şi conformarea la cerințele de mediu.

Cât priveşte aceste cerinţe, Loial a instalat echipamente de monitorizare online a emisiilor poluante la coş, cu transmitere directă de informaţii la Agenţia de Mediu locală care, la rândul ei, transmite către Agenţia Naţională de Mediu.

Combustibilul utilizat în regim normal de funcţionare pentru cele patru instalaţii de producere energie electrică şi termică este gazul natural.

SC Loial Impex are şi un contract de mentenanţă pentru o perioadă de 15 ani, pentru echipamentele montate

 

AGIR Suceava vrea să promoveze meseria de inginer

Prof. univ. ing. Radu Pentiuc, directorul Departamentului de Electrotehnică de la Universitatea din Suceava şi preşedintele Sucursalei Suceava a AGIR, a menţionat că  diploma revendicată de Loial Impex este un bun prilej de atragere şi a altor societăți comerciale industriale din Suceava pentru participarea la premiile AGIR din anii următori, acesta fiind şi unul dintre obiectivele sucursalei.

AGIR are 2.763 de membri, sucursala Suceava având 104 membri.

Totodată, pentru promovarea meseriei de inginer, sucursala mai vizează şi acordarea unor premii anuale AGIR, în județul Suceava.

Radu Pentiuc a precizat că „în anul 1995 au fost instituite premiile AGIR, care se acordă anual, pentru anul precedent, persoanelor sau instituţiilor, pentru lucrări inginereşti deosebite (proiectate şi aplicate) sau lucrări originale de înalt nivel tehnico-ştiinţific, în cadrul a 11 secţiuni”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Firma suceveană Loial, premiată de Asociaţia Generală a Inginerilor din România.
 Vizualizări articol: 3080 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 2 voturi
Firma suceveană Loial, premiată de Asociaţia Generală a Inginerilor din România3.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei